SuomiArvostelut
  Yritykset (6)

  Sähkö

  Täältä löydät arvosteluja asiakkailta, joilla on jo kokemusta yhdestä tai useammasta sähköyhtiöstä. Harkitsetko sähköyhtiön vaihtamista? Aloita lukemalla arvosteluja kaikista sähköyhtiöistä, sillä halvin ei aina ole paras eikä yhtiön vaihtaminenkaan ole aina täysin mutkatonta, sillä siihen voi liittyä pitkiäkin sitoutumisaikoja. Voit tietysti vertailla eri yhtiöitä pelkän hinnan perusteella, mutta on myös hyödyllistä tietää, mistä yhtiöistä asiakkailla on hyviä tai huonoja kokemuksia. Oletko kiinnostunut jostain erityisestä sähköntuotannon muodosta? Olemme tehneet yhteenvedon tärkeimmistä erityisistä sähkömuodoista, kuten vihreästä sähköstä, uusiutuvasta sähköstä, aurinkovoimasta, tuulivoimasta ja edullisesta sähköstä. Huom: sähköyhtiöillä on usein alennuksia/erikoistarjouksia. Löydät ne Alennukset & tarjoukset -sivultamme.

  Haluatko lukea kokemuksia kaikista sähköyhtiöistä? Selaa vain alaspäin!

  Lisätietoa Sähkö Yritykset

  Voidaksesi käyttää laitteita ja muita tarvikkeita kotonasi, voidaksesi laittaa valot päälle tai pitää kotisi mukavan lämpöisenä, tarvitset energiaa. Energia on yhteinen nimi sähkölle ja kaasulle ja käytetään antamaan sähköä laitteille ja lämmön lähteille. Jos haluat asua mukavasti, tulet aina tarvitsemaan energiaa. Tällä sivulla voit lukea, kuinka voit hankkia energiaa ja millaisistaenergian lähteistä voit valita.

  Energian hankkiminen kotiisi

  Voidaksesi käyttää energiaa kodissasi, virallisen energiantarjoajan on toimitettava energiaa. Energiayhtiö tai energiantarjoaja on osapuoli, joka hankkii energiaa suoraan operaattorilta ja varmistaa, että voit käyttää tätä energiaa alueellasi. Riippuen siitä miten paljon energiaa käytät, maksat kiinteän summan kuukaudessa energiantarjoajallesi. Vaihtoehtoisesti saatat maksaa juuri sen verran kun olet käyttänyt, joka toinen tai kolmas kuukausi.

  Summa, jonka maksat energiasta, on aina etukäteen. Jos sinulla on kiinteä kuukausittainen maksu ja käytät enemmän energiaa kuin mistä maksoit, sinun täytyy maksaa lisää energiantarjoajallesi. Vaihtoehtoisesti, jos käytit vähemmän energiaa ja olet sen vuoksi maksanut liikaa, saat rahaa takaisin tarjoajaltasi. Laskeakseen kuukausittaisen summan kotitaloudellesi, he tekevät arvion käyttämästäsi sähköstä tai kaasusta.

  Vielä muutama vuosi sitten oli olemassa vain yhdenlainen energia. Mutta nyt voit ottaa energiasopimuksia erilaisille energioille. Seuraavissa kappaleissa olemme kuvanneet lyhyesti millaisista energiatyypeistä voit valita.

  Fossiiliset energialähteet

  Energiaa, jonka fossiilinen energianlähde tuottaa, kutsutaan joko harmaaksi energiaksi tai fossiiliseksi polttoaineeksi. Fossiiliset polttoaineet toimivat hyvin kaasun tai sähkön tuottamiseen. Näiden polttoaineiden huono puoli on kuitenkin se, että ne voivat loppua. Jos etsit fossiilisen polttoaineen luonnollista kaasua, sitten tiedät, että tämä polttoaine voi loppua liiallisen käytön tuloksena.

  Yksi fossiilisen polttoaineen tyyppi on edullinen energia. Edullinen energia on energiaa, jota voit saada halvemmalla hinnalla, joten joudut maksamaan vähemmän kuukausittain energiantarjoajallesi. Näin vähennät kuukausittaisia kulujasi.

  Energiaa uusiutuvista lähteistä

  Energiaa uusiutuvista lähteistä kutsutaan myös uusiutuvaksi energiaksi tai vihreäksi energiaksi. Verrattuna harmaaseen energiaan, joka tulee fossiilisista energianlähteistä, uusiutuvat energianlähteet eivät voi loppua. Tämä on koska nämä energianlähteet ovat uusiutuvia ja sen takia voivat jatkaa energian tuottamista. Esimerkkejä uusiutuvasta energiasta ovat aurinkoenergia ja tuulienergia. Aurinkoenergiaa tuottavat auringonsäteet usein aurinkopaneeleiden kautta. Tuulienergiaa kerätään hyödyntämällä tuulen voimaa.

  Uusiutuvan energian käyttö on hieman kalliimpaa kuin harmaa energia, mutta voit säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Sen lisäksi myös autat ympäristöä, koska uusiutuvan energian ja vihreän energian käyttö on paljon parempi vaihtoehto kuin harmaa energia.