Lumo Energia

Kaikki arvostelut

Lumo Energia

100% Ostaisin täältä uudelleen

Arvostelut, valitukset ja asiakaskokemukset Kirjoita arvostelu

Lue kokemuksia ja arvosteluja suomalaisilta yrityksiltä. Selvitä mikä on paras verkkokauppa ennen tilauksen tekemistä. Yhdessä voimme päättää, mikä yritys on paras!

Kaikki arvostelut (0)

  • Ei arvosteluja vielä!

    Etsi yrityksiä, joilla sinulla on kokemusta, ja kirjoita niistä arvosteluja! Arvostelusi edistävät markkinoiden avoimuutta ja parantavat yritysten luotettavuutta.

Muut katsoivat

Logo Kotimaan Energia

Kotimaan Energia

0 arvostelut

Nykyelämämme pyörii teknologian ympärillä. Siksi sähkö onkin ruoan, asuinpaikan ja veden ohella yksi pä&aum...

Logo Fortum

Fortum

0 arvostelut

Fortumin tavoite on ajaa muutosta puhtaampaan maailmaan. Se haluaa varmistaa nopean ja luotettavan muutoksen hiilineutraalin talouteen tarjoam...

Logo Oomi

Oomi

0 arvostelut

Milloin olet viimeksi päivittänyt sähkösopimuksesi? Sähkösopimus alkaa kiinnostaa viimeistään siinä va...

Logo Sähkömittari

Sähkömittari

0 arvostelut

Sähkön tarjouskilpailu on yksi tuottavimmista tavoista tavalliselle kotitaloudelle säästää suuria summia rahaa joka v...

Lumo Energia

Lumo Energia Oyj on kotimainen, vuonna 2015 perustettu sähköyhtiö. Yhtiö on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen selkeitä tuotteita ja asiakaspalvelua. Yritys kertoo myyvänsä asiakkailleen pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin kautta ostettua sähköenergiaa. Yhtiöllä ei ole omaa sähköntuotantoa. Lumo Energia on Energiateollisuus ry:n jäsen, ja he kertovat kehittävänsä aktiivisesti alan toimivia käytäntöjä. Lumo Energian pääomistaja on Genie Energy Ltd, joka on alun perin yhdysvaltalainen yhtiö. Lumo Energia kertoo olevansa nykypäiväinen ja dynaaminen yritys yhdellä tulevaisuuden toimialoista. Yritys kertoo kehittävänsä toimintatapojaan, jotta he voisivat tarjota mahdollisimman ympäristöystävällistä energiaa sekä käyttäjäystävällisiä ja selkeitä palveluja käyttäjilleen. Yritys uskoo, että sähkönmyyntiä voi kehittää parempaan suuntaan ja helpommaksi niin käyttäjille kuin yrityksille. Lumo Energia sanoo tarjoavansa asiakkaille hinnan, joka perustuu pohjoismaisen sähköpörssin ajan tasalla oleviin hinta-arvioihin. Sähkön alkuperä ja toimintatapa ovat aina avoimia sähkön ostajille.

Palvelut ja tuotteet
Lumo Energian palveluvalikoimaan kuuluu sähkösopimukset, aurinkopaneelit sekä tietoa sähköautoilusta. Sähkösopimuksia on tarjolla määräaikaisina tai toistaiseksi voimassa olevina. Yritys kertoo määräaikaisen sopimuksen olevan sopiva vaihtoehto, kun asiakas etsii sähkösopimusta, jonka hinta ei muutu. Sopimuksessa kilowattitunti hinnoitellaan kiinteänä, joka ei voi muuttua sopimuskauden aikana. Hinta ei muutu edes silloin, vaikka sähkön hinta markkinoilla nousisi. Lumo Energia kuvailee, että tällä tavoin sähkönkulutuksen kuluja on helpompi ennakoida. Lisäksi he muistuttavat, että määräaikainen sähkösopimus on sopiva valinta, kun kulutusta on paljon. Yrityksen sopimuksiin on mahdollista valita sähkön alkuperäksi 100 % fossiilitonta energiaa. Toinen vaihtoehto on Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa. EKOenergia on ympäristöystävällisen valinta. Se edistää puhtaamman energian tuottamista sekä tukee ympäristönsuojelua. Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama ja tunnettu kansainvälinen sähkölle myönnettävä ympäristömerkki. EKOenergian sähkö tuotetaan uusiutuvista energialähteistä. Se täyttää EKOenergiaverkoston ympäristöjärjestöjen määrittelemät kestävyyskriteerit. Edellytyksenä on, että energiantuotantolaitokset on sijoitettu kestäviin paikkoihin maantieteellisesti. Lumon myymä EKOenergia on tuulivoimaa ja se voidaan tuottaa vain tuotantolaitoksissa, jotka sijaitsevat suojeltujen luontokohteiden ja merkittävien lintualueiden ulkopuolelle. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset tarkoittavat, että niissä ei vaadita pitkää sitoutumista. Lumo Energian toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ovat pörssisähkösopimuksia. Sähkön hinta katsotaan Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen mukaan. Markkinahintaiset sopimukset ovat niille asiakkaille, jotka etsivät sähkösopimusta ajankohtaiseen hintaan. Pörssisähköä ostaessa voi hyötyä vaihteluista sähkön hinnassa. Näin ollen markkinahintaisten sähkösopimusten on todettu olevan pitkällä aikavälillä edullisempi vaihtoehto. Pörssisähkösopimuksia on kaksi: MarkkinaPlus tai Tuntispot. MarkkinaPlussassa kilowattitunnin hinta perustuu sähköpörssin edellisen kuukauden keskihintaan. Tuntispot-sopimuksessa hinta elää sähköpörssin tuntihintojen mukaan. Hintoihin lisätään arvonlisävero ja sähkönmyyjän marginaali. MarkkinaPlus-sopimus on asiakkaille,joiden sähkönkulutus on matalaa. Alhaisella kulutuksella kuukausittain muuttuva sähkön kilowattituntihinta ei vaikuta sähkölaskuun. Yritys muistuttaa: Jos kulutus on suurta, on hyvä varautua siihen, että laskujen summat saattavat vaihdella kuukausittain paljonkin. Toisaalta tällöin on myös mahdollista saada suurempia säästöjä, mikäli sähkön hinta pörssissä painuu alas. Tuntispot-sopimus puolestaan on asiakkaille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkömarkkinoiden hintakehitystä sekä tarkkailemaan omaa sähkönkulutusta. 

Kokemuksia Lumo Energiasta
Haluaisitko antaa risuja, ruusuja tai kehitysideoita? Tai vaikka suoraa palautetta? Anna arvostelu verkkokaupasta nyt. Kertomalla ostokokemuksesta, esimerkiksi ostoprosessin sujuvuudesta ja asiakaspalvelun avuliaisuudesta, autat muita asiakkaita ostopäätöksen tekemisessä, kun he etsivät esimerkiksi sähkösopimusta, sähkön hinnoista tai sähkösopimuksen kilpailuttamisesta. Tutustu myös muiden kirjoittamiin kommentteihin ja palautteisiin, ehkä niistä on apua myös oman ostopäätöksen tueksi. Muista jakaa myös vinkkejä, mikäli sinulle on mielessä jokin erityinen asia Lumo energian valikoimasta tai asiakaspalvelusta, jota voisit suositella myös muille asiakkaille.