4 yritystä

Vihreä sähkö

...

  Vihreä sähkö


  Uusiutuvat energialähteet, kuten aurinko, tuuli ja vesivoima ovat tärkeä osa energia-alaa ja edistävät merkittävästi ympäristöystävällistä Suomea. Öljy, maakaasu ja kivihiili ovat energianlähteitä, joita on aiemmin käytetty paljon mutta nykyään niitä käytetään yhä vähemmän. Vihreä energia on nykypäivänä erittäin suosittu vaihtoehto, ja monet päättävät vaihtaa energialähdettä ollakseen mukana taistelussa ympäristön puolesta, huolimatta siitä, että uusiutuva energia on hieman kalliimpaa.

  Mitä on pidettävä mielessä, kun mietit mikä on oikea energialähde? Kompensoiko kuukausittaisten kulujen kasvu vaikutusta ympäristöön pitkällä aikavälillä? Miten valita ympäristöystävällinen ja oikea energiamuoto? Ja ennen kaikkea kuinka valita sähköntoimittaja, joka tarjoaa omiin tarpeisiin sopivan energialähteen, parhaan asiakaspalvelun ja edullisimman hinnan. Lue muiden energian käyttäjien arvosteluista apua oikean päätöksen tekemisessä, kun uusi sähkösopimus on allekirjoitettavana. Toisilla asiakkailla on myös näkemystä ja käytännön kokemus, millaista on vihreä energia tai vihreä sähkö. Onko sinulla omia kokemuksia? Jaa siinä tapauksessa mielipiteesi ja jätä arvostelu meille!

  Vihreä sähkö

  Vihreä energia on energiaa, joka tuotetaan käyttämällä puhtaita  ja ehtymättömiä energialähteitä. Ehtymättömät energialähteet ovat uusiutuvia energialähteitä, joita voidaan kuluttaa loputtomasti, koska energialähde uusiutuu aina. Esimerkki puhtaat ja ehtymättömät energialähteet, kuten aurinko, tuottaa meille aurinkoenergiaa loputtomasti ja sitä voidaan käyttää aina uudelleen. Tämän takia vihreä energia on myös nimeltään myös uusiutuva energia tai älyenergia. Muut energialähteet, kuten maakaasu tai öljy, ovat fossiilisia energialähteitä, jotka voivat loppua. Tätä fossiilista polttoainetta löytyy maasta mutta se voi loppua,  jos sitä käytetään liikaa.

  Vihreän energian eri muodot
  Vihreä energia tulee kolmesta eri energialähteestä. Nämä kolme energialähdettä ovat: 

  1. Aurinko: aurinko antaa meille aurinkoenergiaa toisin sanoen auringon säteiden avulla tuotettua energiaa. Auringonsäteet kerätään aurinkopaneeleilla, joiden avulla tuotetaan sähköä tai talosi voidaan lämmittää aurinkoenergialla toimivilla vesikattiloilla. Aurinkoenergia on suosituin vihreän energian muoto. 

  2. Tuuli: tuulienergia tuotetaan tuulivoimalla; myös uusiutuva energialähde. Tuulienergialla tuotetaan sähköä esimerkiksi elektronisiin laitteisiin ja valonlähteisiin. 

  2. Vesi: vesi tuottaa vesivoimaa, joka on veden virtauksen avulla tuotettua energiaa. Veden virtaus muutetaan energiaksi hyödyntämällä liikkeestä syntyvää energiaa. Tällä on hyvin vähän ympäristövaikutuksia ja se on hyvä vaihtoehto, jos haluat ajatella ympäristöä. 

  Vihreä energia tuo etuja
  Vihreästä energiasta on tullut viime vuosina yhä suositumpaa sekä yksityishenkilöiden sekä yritysten keskuudessa, eikä syyttä. Uusiutuvan energian hyötyjä on monia, ja kieltäytymällä käyttämästä fossiilisia polttoaineita ja siirtymällä ympäristöystävälliseen vaihtoehtoon, voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä

  Joissakin tapauksissa vihreä energia voi myös tuottaa taloudellista hyötyä. Kun haluat tuottaa omaa energiaa, aurinkoenergia on hyvä vaihtoehto. Asentamalla omat aurinkopaneelit katolle, voit säästää paljon rahaa ja vähentää vuotuista energialaskua. Uusiutuvaa energiaa, kuten tuulivoimaa ja vesivoimaa on hieman vaikeampi tuottaa kotona, koska näitä vihreän energian muotojen käyttöön ottaminen ei onnistu ilman oikeita laitteita ja resursseja. 

  Meiltä kysytään usein “Mikä on uusiutuva energia?”. Itse asiassa se on hyvin yksinkertaista: uusiutuva energia on energiaa, joka tuotetaan ympäristöystävällisellä ja ei haitallisella tavalla. Tämän tyyppistä energiaa kutsutaan myös nimellä vihreä energia. Aurinkoenergiaa käytetään yhä enemmän ja siksi myös suuret energiayhtiöt tarjoavat aurinkopaneeleja kuluttajille. 

  Vihreä energia on hyödyllistä ympäristölle. Jos käytät vihreää energiaa, vähennät hiilidioksidipäästöjä ja suojaat maapallon ilmastoa lämpenemiseltä.

  Vihreä energia ei kulu loppuun: fossiiliset polttoaineet voivat loppua, mutta vihreää energiaa on loputon määrä käytössä ja se on aina uusiutuvaa energiaa.

  Vihreää energiaa voi käyttää kuka tahansa: vihreät energialähteet ovat julkisia, kuka tahansa voi käyttää näitä lähteitä energian tuottamiseen. 

  Mitä haittoja tästä energiasta on? Onko se halvempaa vai kalliimpaa kuin tavanomainen tapa hankkia energiaa? Voiko ylimääräisen energian myydä takaisin energiayhtiölle? Voiko ylijäämäenergialla kattaa kuukausittaiset kulut ja onko se niin hyvä kuin miltä se kuulostaa? Teimme selvityksen kaikista energiantoimittajista, jotka tarjoavat uusiutuvaa energiaa. Asiakkaat, joilla on kokemusta, kertovat syyt miksi siirtyä ja miksi et siirtyisi aurinkoenergian käyttäjäksi.  Mitkä ovat vihreän energian edut ja haitat ja voitko todella vähentää kuukausi kulujasi siirtämällä energiaa takaisin energiayhtiölle. Lue kokemuksia, mielipiteitä, arvosteluja ja valituksia muilta asiakkailta. Niiden avulla voit varmistaa, että löydät parhaan energiatoimittajan.