Energia

Oletko harkitsemassa oman energiantoimittajasi vaihtoa? Haluatko tietää kuka on paras ja halvin sähköntoimittaja? Vai asetatko mielummin uusiutuvan energian etusijalle? Vihreä energia tai vihreä sähkö, mitkä ovat sen edut ja haitat, ja mitä muita asioita sinun on pidettävä mielessä, kun hakusessa on uusi energiantoimittaja?  Mitä on energia ja mihin sitä käytetään? Meidän kanssa sinulla on mahdollisuus verrata toimittajia, löytääksesi itsellesi parhaimman energialähteen. Olemme koonneet yleiskatsauksen yrityksistä, jotka tarjoavat kaikkein tärkeimpiä energiamuotoja, kuten vihreä energia, uusiutuva energia, aurinkoenergia, tuulivoima ja lisäksi halpaa energiaa.

Kun olet allekirjoittamassa uutta sähkösopimusta, on tärkeää tutustua samalla erilaisiin energiantoimittajiin, missä on halpa sähkö ja lisäksi myös tarpeisiisi sopiva sähkö. Tietysti kaikkia haluavat, että sähköntoimittaja on luotettava ja saat apua, kun sitä tarvitset. Muuta, peruuta tai siirrä sähkösopimus, on kysymyksiä, joita yleensä kysytään asiakaspalvelusta, koska kysymysten takana voi olla joskus hyvin monimutkainen prosessi. Tästä muutoksesta voi aiheutua pitkiä viivästyksiä ja tarpeetonta stressiä. Tämän välttämiseksi voi olla hyvä, että ensin vertaile toimittajia ja vasta sen jälkeen allekirjoita sähkösopimus. Sinun ei tarvitse olla sähkösopimus opiskelija, vaan voit saada apua näiltä sivuilta. Vertaile sähköntoimittajia lukemalla asiakkaiden arvostelut. Onko sinulla omia kokemuksia? Jätä oma arvostelusi ja auta muita tekemään oikea valinta!


Logo Kotimaan Energia

Kotimaan Energia

0 arvostelut

Nykyelämämme pyörii teknologian ympärillä. Siksi sähkö onkin ruoan, asuinpaikan ja veden ohella yksi pä&aum...

Logo Fortum

Fortum

0 arvostelut

Fortumin tavoite on ajaa muutosta puhtaampaan maailmaan. Se haluaa varmistaa nopean ja luotettavan muutoksen hiilineutraalin talouteen tarjoam...

Logo Oomi

Oomi

0 arvostelut

Milloin olet viimeksi päivittänyt sähkösopimuksesi? Sähkösopimus alkaa kiinnostaa viimeistään siinä va...

Logo Lumo Energia

Lumo Energia

0 arvostelut

Lumo Energia Oyj on kotimainen, vuonna 2015 perustettu sähköyhtiö. Yhtiö on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen selkeitä t...

Logo Sähkömittari

Sähkömittari

0 arvostelut

Sähkön tarjouskilpailu on yksi tuottavimmista tavoista tavalliselle kotitaloudelle säästää suuria summia rahaa joka v...

Logo Nordic Green Energy

Nordic Green Energy

10 arvostelut

Sähkö voi olla erittäin kallista ja siitä voi tulla oikea taakka, sillä hinta vaihtelee päivittäin. Se on yksi t...

Logo Ilmatar

Ilmatar

16 arvostelut

Oletko ympäristötietoinen ja haluat tulla osaksi sitä? Kiinnostaako sinua ympäristöystävällinen sähkö?...

Logo Helen
Logo Sähkö Mittari

Sähkö Mittari

0 arvostelut

Sähkön hinta nousee jatkuvasti ja sillä on yhä enemmän vaikutusta omaan henkilökohtaiseen arkeemme. Kulutamme yhä...

Logo UPM Energy

Energia

Energia on tarpeen, jotta voit käyttää kodinkoneita ja muita laitteita, lämmittää tai jäähdyttää kotiasi tai yksinkertaisesti sytyttää valot. Energia on yleisnimitys niin sähkölle kuin kaasulle, joiden avulla käytetään virtalähteitä ja lämmönlähteitä; mukavaan elämään tarvitset siis aina energiaa ja sinun pitää tehdä sähkösopimus. Tältä sivulta voit lukea, miten saada energiaa ja minkä tyyppisen energianlähteen voit valita, kun valitset kuka on sinun energiantoimittaja.

Hanki energiaa kotiisi
Saadaksesi energiaa kotiisi, sinun on saatava se toimituksena viralliselta energian toimittajalta. Energiaa tarjoava yritys tai energiantoimittaja vastaa energian toimittamisesta energiaverkon operaattorilta ja varmistaa, että energia on käytössäsi alueellasi. Tarvitset kaksi sopimusta, jotta saat sähkö kotiisi: sähköverkkosopimus ja sähkökauppasopimus. Sähköverkkosopimus koskee käytössä olevaa energiaa, kun taas sähkökauppasopimus koskee energian jakamista eli energiansiirtoa sähköverkko-operaattorilta kotiisi.

Käyttämäsi energian määrästä riippuen energiantoimittaja veloittaa sitä vastaavan korvauksen kuukausittain. Monet toimittajat tarjoavat myös mahdollisuuden maksaa kulutus kahden, kolmen tai neljän kuukauden välein. Kiinteällä kuukausimaksulla esimerkiksi jos käytät vähemmän tai enemmän energiaa kuin maksat kuukausittain, tasataan maksut jälkikäteen. Toimittaja maksaa takaisin, jos olet käyttänyt vähemmän energiaa, ja jos olet kuluttanut sovittua enemmän energiaa, joudut maksamaan toimittajalle lisää siitä energiasta, mitä olet käyttänyt. Määräaikainen sähkösopimus on taas voimassa kiinteän ajan.

Energiaa fossiilisten energialähteiden avulla
Fossiilisten energialähteiden tuottamaa energia kutsutaan fossiilisiksi polttoaineiksi. Maakaasu, öljy ja hiili ovat fossiilisia polttoaineita ja toimivat hyvin energianlähteenä kaasun tai sähkön tuotannossa. Toisin kuin uusiutuva energia, kuten aurinko ja tuuli, fossiiliset energialähteet voivat loppua, eikä niitä voida enää käyttää, kun ne loppuvat. Lisäksi fossiiliset polttoaineet muodostavat suuren osan maailman hiilidioksidipäästöistä. mikä vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja nykyisiin ympäristöongelmiin. Tämän takia vihreä energia on yksi vaihtoehto, minkä käyttöön monet ovat päätyneet.

Energiaa uusiutuvista lähteistä
Uusiutuvista lähteistä peräisin oleva energia on uusiutuvaa energiaa tai toiselta nimeltään vihreä energia, vihreä sähkö tai vihreä älyenergia. Kuten nimistä voi päätellä, tätä energiaa saadaan lisää, toisin kuin fossiilisia energialähteitä. Toisin sanoen uusiutuva energia ei voi loppua, vaan se tuottaa jatkuvasti energiaa. Esimerkkejä vihreästä energiasta ovat aurinkoenergia ja tuulivoima; Aurinkoenergiaa tuotetaan auringonsäteiden avulla, pääasiassa aurinkopaneelien avulla, kun taas tuulivoima saadaan kerättyä tuulen voimasta.

Uusiutuvan energian käyttö kotisi energianlähteenä on yleensä hieman kalliimpaa, kuin fossiilisten polttoaineiden käyttö. Kuukausittaisten kulujen kasvusta huolimatta monille vihreä energia on lähde, jonka käyttöön siirrytään, koska se vähentää hiilidioksidipäästöjä. Monet ihmiset valitsevat vihreän energian, jotta ilmastonmuutos hidastuu ja ympäristö pelastuu.