Fortum

Kaikki arvostelut

Fortum

100% Ostaisin täältä uudelleen

Arvostelut, valitukset ja asiakaskokemukset Kirjoita arvostelu

Lue kokemuksia ja arvosteluja suomalaisilta yrityksiltä. Selvitä mikä on paras verkkokauppa ennen tilauksen tekemistä. Yhdessä voimme päättää, mikä yritys on paras!

Kaikki arvostelut (0)

  • Ei arvosteluja vielä!

    Etsi yrityksiä, joilla sinulla on kokemusta, ja kirjoita niistä arvosteluja! Arvostelusi edistävät markkinoiden avoimuutta ja parantavat yritysten luotettavuutta.

Muut katsoivat

Logo Sähkömittari

Sähkömittari

0 arvostelut

Sähkön tarjouskilpailu on yksi tuottavimmista tavoista tavalliselle kotitaloudelle säästää suuria summia rahaa joka v...

Logo Oomi

Oomi

0 arvostelut

Milloin olet viimeksi päivittänyt sähkösopimuksesi? Sähkösopimus alkaa kiinnostaa viimeistään siinä va...

Logo Kotimaan Energia

Kotimaan Energia

0 arvostelut

Nykyelämämme pyörii teknologian ympärillä. Siksi sähkö onkin ruoan, asuinpaikan ja veden ohella yksi pä&aum...

Logo Lumo Energia

Lumo Energia

0 arvostelut

Lumo Energia Oyj on kotimainen, vuonna 2015 perustettu sähköyhtiö. Yhtiö on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen selkeitä t...

Fortum

Fortumin tavoite on ajaa muutosta puhtaampaan maailmaan. Se haluaa varmistaa nopean ja luotettavan muutoksen hiilineutraalin talouteen tarjoamalla asiakkaille puhtaita ja kestäviä ratkaisuja sähkölle jaenergialle. Sähköä voi tilata aurinkosähkönä tai uusiutuvana. Sähköä se tajoaa myös sähköauton latausta varten. Fortum tajoaa yrityksille ja taloyhtiöille sähkön lisäksi kierrätys- ja jätehuoltopalveluita. Fortum on hiilineutraali omissa operaatioissaan vuoteen 2050 mennessä viimeistään. 

Fortumista yrityksenä
Suomen valtio omistaa Fortumin kokonaisuudessaan ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa Suomessa. Yritys tarjoaa tuotteitaan ja palveluitaan myös keski-Eurooppaan, Saksaan, Iso-Britanniaan ja Pohjoismaihin. Fortum operoi pääosin omissa voimalaitoksissa, yhteistuotanolaitoksissa ja tuottaa ja myy sähköä ja lämpöä. Yrityksen toimitusjohtaja on Markus Rauramo vuodesta 2020. Yrityksen henkilömäärä on 19 933. Se perustettiin 1998. Se on pörssinoteerattu yhtiö, jonka osakkeen hinta on noin 25€ paikkeilla. Sillä on myös tytäryhtiöitä kuten Uniper, Kommune A/S, Industri ja MORE. Yrityksen arvo on noin 57M€. Yrityksen arvoja ovat uteliaisuus, vastuullisuus, rehellisyys ja arvostus.

Tuotteet ja palvelut
Fortum tarjoaaerityyppisiä sähkösopimuksiasekä kotitalouksille että yrityksille.Sopimukset voivat ollakiinteähintaisia määräaikaisia tai esimerkiksi päivän markkinahintaanperustuvia.Määräaikainen sopimus suojaa hintatason nousulta,mutta sopimusta ei voi keskeyttää kesken kauden.Yleisesti sopimus on voimassa kaksi vuotta. Sopimukseen kuuluu aina kuukausittainen perusmaksu. Kerrostaloonsähkön hinnan voi tilata kuukausihintaisena, joka perustuu usein toistaiseksi voimassa olevaansähkösopimukseen.Rivitalon taiomakotitalonsähkönkulutus on eri luokkaa kuin kerrostalon, joten hinnatovat myös yleensä korkeampia. Hinnoista Fortum tarjoaa usein erilaisia kampanjoita, jolloin tietty alhaisempi hintaon voimassa aluksi jonkin kuukauden, jonka jälkeen hinta nousee. Lisäksi Fortum tarjoaa sähkösopimusta ja kotivakuutusta yhdessä. Lisäksi Fortumilla on 3kk:n hinnoitteluun perustuva sopimus, jossa hintavaihtuuvuodenaikojen tahdissa.Sähkön hinta määräytyy c/kWh = senttiä per käytetty kilowattitunti. Fortumilla ei ole omaa sähkönsiirtopalvelua, joten se täytyy asiakkaan ostaa aina paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.Tätä varten ei tarvitse tehdä erikseen sopimusta, vaan Fortum tekee sen automaattisesti asiakkaan puolesta. Sähkönsiirtomaksu koostuu perusmaksusta ja energian kulutukseen perustuvasta kWh-maksusta. Fortumilla on sähköauton latauspisteitä ja ne löytyvät heidän Charge&Drive sovelluksestaan. Sieltä näkee myös onko paikka varattu. Sovellukseen syötetään maksukortin tiedot. Charge&Drive asiakaspalvelu palvelee 24h ma-su ja tammikuusta 2022 alkaen ma-pe 8-17. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla. Fortum tarjoaa kaukolämpöä niillä alueilla, joilla verkosto on käytössä kuten Kauniainen ja Espoo. Yrityksille Fortum tarjoaa jäähdytyspalvelua Fortum Kaukokylmää. Sen tarkoituksena on poistaa kiinteistöstä ylimääräinen lämpö ja kosteus. Fortumin palveluita yrityksille ovat myös teollisuusmuovien kierrätys, metallien kierrätys ja vaarallisten jätteiden käsittely. Teollisuudessa Fortum tarjoaa mm. Fortum eNext -palvelua, säteilyturvallisuusasiantuntijapalveluita sekä turbiini- ja generaattoripalveluita. 

Muuta
Fortumilla on opiskelijatarjouksia, jotka ovat edullisempia kuukausihinnaltaan kuin muutsopimukset.Paikalliset verkkoyhtiöt asentavatsähkömittarit, keräävätmittaustiedot ja toimittavat ne sähkönmyyjälle elitässä tapauksessa Fortumille sekä perii valtiolle sähköverot. Sähkön hinta on eri vuorokaudenaikaan eri tasolla. Fortum tarjoaa pikamuuttopalvelua, joka maksaa 20€ ja sen voi tilata soittamalla. Fortumilla on Oma Fortum sovellus, josta voi seurata omaa sähkökulutusta mobiililaitteilla. Fortum on perustanut vuonna 2018 kaupallisen biojalostamoyhtiön Intiaan. Pääraaka-aineena käytetään bambua bioetanolin, biokemikaalien ja energian tuotantoon. Ekosysteemin tavoite on muuttaa tähteet tuotteiksi, pienentää saasteiden määrää ja lisätä sitä kautta hyvinvointia.

Vinkit, suositukset, valitukset
Oletko käyttänyt Fortumin tuottamaa sähköä? Mitä mieltä olet siitä? Onko sinulla kokemuksia Fortumin asiakaspalvelusta? Mitä mieltä olet Fortumin tavasta myydä sähköä ja kertoa sen tuotannosta? Onko viesti selkeä? Kerro meille omista käytännönkokemuksistasi Suomiarvostelut -sivuilla ja auta muita kuluttajia tai yrityksiä tekemään oikeisiin kokemuksiin perustuvia päätöksiä ja vertailemaan eri sähköntuottajia ja palvelutarjoajia.