5 parasta kaupunkia Suomessa romanttiselle viikonlopulle

5 parasta kaupunkia Suomessa romanttiselle viikonlopulle
Loma & Matkailu

Romanttinen loma Helsingissä

Helsingissä on useita paikkoja, jotka mahdollistavat romanttisen pikku loman, tai pidempiaikaisen romanttisin seikkailun. Kaupungit ja tietyt kohteet ovat alusta romanttiselle yhdessä ololle, mutta täytyy muistaa, että ihmisen oma mielikuvitus, eleet, teot ja aito hymy, ovat niitä asioita, joilla romanttinen retki, tai spa-hemmottelu kruunataan.

Helsinki

Linnanmäen huvipuisto

Linnanmäki on hyvä paikka varmistaa lähekkäin oleminen rakkaan kanssa, sillä useissa laitteissa istutaan kylki kyljessä. Pehmolelun tavoittelu pallonheitosta raakkaalle, osoittaa taistelutahtoa. Kuvittele istuvasi murusesi kanssa maailmanpyörässä, käsi kädessä, ihaillen maisemaa kaupungin yllä. Eikä siinä varmasti muuta hellä suukko haittaa tunnelmaa!

Kun ilta alkaa hämärtää, Linnanmäen tuhannet värivalot luovat elämyksellisen valaistuksen, joka edelleen nostaa romantiikan tasoa. Kun syötte samasta hattarasta valojen loisteessa, luoden pitkiä ja syviä katseita toistenne silmiin, ei paremmasta väliä sillä hetkellä ja päivän romanttiset treffit voivat päättyä vielä vaikka mihin, kauniiseen ja hellään.

Rakkauden silta

Kenties päädytte tivolin jälkeen vielä romanttiselle kävelylle Katajanokan Rakkauden Sillalle, jossa voitte kiinnittää yhteisen "rakkauden lukkonne" siltaan kiinni. Silta sijaitsee Helsingin Kauppatorin välittömässä läheisyydessä.

Lukko kuvastaa ikuista rakkautta ja sen kiinnittämisen jälkeen on tapana heittää avain veteen. (Nykyajan mukaan, on suotavaa kuitenkin pudottamaan avain metallinkierrätykseen.)

Hotelli Torni

Tunnelmallinen yöpymispaikka on ehdoton edellytys romanttiselle viikonlopulle Helsingissä. Tähän sopii erinomaisesti aivan keskustassa sijaitseva Torni-hotelli. Tornin huipulla sijaitsevasta Ateljee-baarista on erinomaiset maisemat ja näkymät kaupungin ylle.

Ja mikäpä on aloittaa uusi päivä Helsingissä, kuin erinomainen aamiainen! Halutessasi voit myös tilata aamupalan huoneeseenne ja jatkaa kahdenkeskistä romanttista aamua, ennen päivän rientoja.

Suomenlinna

Jos aurinkoinen sää suosii, niin klassinen picnic Suomenlinnassa voi olla unohtumaton romanttinen seikkailu. Suomenlinnaan pääsee kätevästi lautalla Helsingin Kauppatorilta ja pieni merimatka tarjoaa upeita maisemia.

Nappaa mukaan Kauppatorilta picnic-kori täyteen romanttista "sormiruokaa", jota voitte syöttää toisillenne upeiden maisemien ympäröimänä. Kahvia, tai teetä mukaan termospulloon, tai muita mieleisiä virvoitusjuomia koriin, aurinkorasvaa unohtamatta.

Suomenlinnan saarilla on varjoisia piknik paikkoja, upeita kallioita ja saattaapa sieltä myös löytyä privaatimpia sopukoita. Ja onhan se romanttista palata illan hämärtyessä lautalla mantereelle, ihastellen auringonlaskua.

Romanttinen loma Turussa

Suomen Turku - jossa riittää romantiikkaa molemmin puolin Aurajokea! Turusta löytyy luonnostaan tiivis paketti romanttisia ravintoloita, kulttuuria, luontoa ja ainutlaatuinen Saaristomeri. Turussa on useita paikkoja, jotka sopivat pienelle budjetille, romantiikkaa säästelemättä.

Turku

Turussa riittää nähtävää ja koettavaa

Kumpi sinulle tulee ensin mieleen kun puhutaan Turusta - Aurajoki, vai Turun linna? Ja löytyyhän Turusta se kuuluisa "vinohissi". Turku on erinomainen minilomakohde pariskunnille, sillä tekemistä löytyy taatusti jokaiseen makuun. Aurajoen ranta ja keskustan korttelit antavat varaa valita hyvän ruuan ja pikkukauppojen tarjonnasta.

Lapsiperheellisiä houkuttelee kesäisin tietysti Muumimaailma, joka löytyy tarkemmin Naantalista.

Port Arthur - on kaupunginosa, jossa rakennukset ovat lähinnä idyllisiä historiallisia puutaloja, joita erottavat paikoin mukulakivi päällysteiset kapeat kadut.

Museoista innostuneille Turku tarjoaa ainakin seuraavat historialliset paikat:

Aboa Vetus & Ars Nova on arkeologian, sekä nykytaiteen museo. Aboa Vetus on Suomen ainoa arkeologinen museo. Ars Novan taidekokoelmassa on teoksia suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Kokoelma painottuu 1955-luvun jälkeiselle ajalle ja nykypäivään.

Lisää Turkua osoitteessa https://kissmyturku.fi/.

Romanttinen loma Savonlinnassa

Savonlinna on kaupunki ja Olavinlinna on ihan oikea linna! Savonlinna ja sen lähiseutu tarjoaa mielenkiintoisia aktiviteetteja, nähtävyyksiä, kulttuuria ja viihdettä. Savonlinnassa voi viettää romanttisen loman vuokraamalla romanttisen mökin, tai huoneen Spahotel Casinolta - toki muitakin majoitus vaihtoehtoja on runsaasti.

Savonlinna

Savonlinna ja Olavinlinna

On sanomattakin selvää, että Savonlinna tunnetaan maailmalla oopperajuhlistaan, joita on järjestetty vuosittain jo vuodesta 1967 lähtien. Ensimmäisen kerran oopperajuhlat järjestettiin vuonna 1912. Olavinlinnassa on järjestetty myös ammattilaisnyrkkeilytapahtumia. Linna on auki ympäri vuoden vierailijoille.

Savonlinnan upeat järvimaisemat näyttävät korkealta sillalta katsottuna suorastaan huikeilta! Jos korkeat paikat eivät ole sinua varten, kannattaa romantiikkaa hakea veden rajasta, vaikkapa Linnansaaren kansallispuistossa upealla auringonlaskun norppasafarilla.

Tässä muutama vinkki erityisen romanttisiin tekemisiin.

Jos romanttiseen Savonlinnan vierailuun haluaa lisätä hieman kulttuuria, kannattaa käydä vierailemassa metsämuseo Lustosta, sekä kesällä auki olevasta Taideluola Retretistä.

Savonlinna on valittu Suomen parhaaksi kesäkaupungiksi ja toiselle sijalle on äänestetty tuo edellä mainittu Turku.

Romanttinen loma Rovaniemellä

Lapin taikaa, romantiikkaa ja neljän tuulen hattuja, vuodenajasta riippumatta - Revontulia unohtamatta! Näistä on romanttinen lemmenloma tehty - niin ja tietty teistä! Lapin taikaa riittää jokaiselle vuodenajalle, joten loman ajankohdalla ei ole niin merkitystä. Ja romanttisia paikkoja ja romanttista tekemistä on vaikka muille jakaa.

Rovaniemi

Rovaniemi ja Lapin taika

Moni yhdistää Rovaniemen heti Joulupukin kotikaupungiksi ja niinhän se onkin! Joulupukin Pajakylässä voit vierailla vuoden jokaisena päivänä!

Romanttista tekemistä Rovaniemeltä löytyy yllin kyllin ja voit vaikka kosia mielitiettyäsi Napapiirin pohjoispuolella.

Kesäaikaan

keskiyön aurinko ja kaunis Lapin luonto tarjoavat parastaan alkukesän raikkaudesta aina loppukesän hehkuviin öihin. Rovaniemi yhdistää kaupungin luksuksen ja aidon luonnonläheisen tunnelman. Rovaniemellä voit kokea unohtumattomia yöttömän yön elämyksiä!

Talviaikaan

ja varsinkin Joulun molemmin puolin Rovaniemi on matkailijoiden suosikkikohde. Talvikaudella useimmat hotellit ovat monesti täynnä erityisesti viikonloppuisin, joten romanttisen loma suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Erikoisempia ja varmasti romanttisempia majoituspaikkoja on mieleenpainuvissa igluissa, tai lumihotelleissa. Ja tuskin kukaan vastustaa ajatusta romanttisen loman viettämistä luksusluokan lomamökissä, kaikilla herkuilla.

Talvinen loma Rovaniemellä on täynnä tekemistä, sillä kaupungissa on valtavasti tarjolla erilaisia aktiviteetteja, eikä lomaa tarvitse viettää sohvalla tai sängyn pohjalla makoillen.

Muistithan revontulet? Kahvitauon aidossa lappalaisessa kodassa? Loimulohen tuoksun raikkaassa pakkassäässä? Ehkäpä voit hiljaisena hetkenä kuulla vaaroilta kantautuvaa joikhaamista...

Romanttinen loma Vaasassa

Vaasasta löytyy yllin kyllin historiallisia nähtävyyksiä, jotka ovat varmasti kätkeneet arvoituksiinsa tuhansia romanttisia hetkiä - ja niihin kätköihin mahtuvat varmasti myös teidänkin romanttiset hetket.

Vaasan nähtävyyksiä ovat todella upeat kirkot ja mielenkiintoiset museot. Kesällä upeat puistot ja Merenkurkun saaristo ovat romanttisia ajanviettopaikkoja.

Vaasa

Vaasa - Romanttinen miljöö

Nähtävyydet Vaasan keskustassa ovat romanttisen lumoavia. Ruotsalaisen arkkitehti Magnus Isaeuksen suunnittelema erittäin upea Kaupungintalo valmistui 1800-luvun lopussa ja Kaupungintalo on edelleen käytössä yhteisö- ja yritystilaisuuksiin.

1860-luvulla Kasarmintorille valmistunut Vaasan ortodoksinen kirkko on täynnä upeita yksityiskohtia sekä esineitä. Kirkko edustaa goottilaista rakennustekniikkaa. Ortodoksinen kirkko sijaitsee Vaasan Kasarmintornilla.

Kirkot ovat romanttisia - mennäänhän niissä yleensä naimisiin!

Vaasassa yhdistät helposti mahtavat luontoelämykset ja urbaanin kaupunkielämän, sillä useimmat kiehtovat paikat ovat lähellä toisiaan. Tekemistä Vaasassa riittää läpi vuoden ja nähtävyyksien joukosta löytyy taatusti sopivia kohteita romanttiselle kahden hengen reissulle, tai koko perheelle.

Merenkurkun saaristo kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, joita Suomessa on yhteensä seitsemän. Saaristossa kannattaa ehdottomasti käydä vaikka piknikillä. Wasaline on myös harkitsemisen arvoinen vaihtoehto romanttiselle risteilylle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että menitpä minne tahansa päin Suomea, joka puolelta löytyy kauniit maisemat ja loputtomasti romantiikkaa, kun viitsii vain katsoa tarkemmin.

Lisää Loma & Matkailu