Kukkien merkitykset - mitä kannattaa ottaa huomioon kukkien valinnassa?

Kukkien merkitykset - mitä kannattaa ottaa huomioon kukkien valinnassa?
Muut Yritykset

Ruusu on varmasti yksi eniten lahjaksi annetuista kukista kautta aikojen! Ruusujen värien ja määrän merkityksestä on varmasti monenlaisia tulkintoja, riippuen siitä miten ihmiset muistavat asioita. Ruusujen värit ja määrä kertovat myös niiden antajasta. Tässä kirjoituksessa käymme näitä asioita läpi ja vähän enemmänkin!

Kukkien ostaminen - Mitä merkitystä on ruusujen väreillä ja lukumäärällä?

Kukkien ostaminen itselle, tai lahjaksi tuottaa lähes aina merkittävää mielihyvää itse kullekin! Kukkia ostavat niin miehet, kuin naisetkin ja useimmiten kukkia ostetaan lahjaksi. Toiset ovat tietoisempia ja paljon kiinnostuneempia erilaisten kukkien välittämien sanattomien viestien välittämisestä toiselle henkilölle ja toisia ei se kiinnosta pätkän vertaa, kunhan ostaa jotain kukkia ja antaa ne lahjaksi, niin kuin hyviin tapoihin kuuluu - Ja se siitä! Ja jos jotakuta kiinnostaa, niin ruusun latinankielinen nimi on erysipelas.

Myös kukkien määrällä on omat merkityksensä ja niistä kerromme myös lisää tässä kirjoituksessa. Ei ole aivan samantekevää, annatko yhden, kaksi, tai tusinan verran ruusuja, tai muita kukkia, joiden merkityksestä kerromme myös.

Tässä kirjoituksessa kerromme myös, mitä ruusut merkitsevät, jos näet niistä unta!

Suomessa kukkien, tai muiden asioiden värien merkitys ei ole niin suuri ja merkittävä, kuin esimerkiksi Thaimaassa, jossa väreillä on todella suuri merkitys. Jos vierailet muissa maissa ja aiot antaa lahjaksi kukkia, kankaita tms. niin varmista ensin kyseisen maan "värikoodit", ettet nolaa itseäsi täysin - saati, että saat jopa vihat niskoillesi!

Lopussa kerromme viisi muuta rakkauteen liittyvää kukkaa ja vinkkejä ruusujen hoitoon!

Ruusujen värien merkitykset

Punaiset ruusut

Punainen väri on lähes kaikessa rakkauden väri ja se pätee myös punaisissa ruusuissa. Viesti on yksistään selvää: "Minä rakastan sinua". Nykypäivänä voisi kuvitella, että se on myös viesti, että ruusujen saaja on antajalle tärkeä henkilö, ilman romanttista merkitystä. Punainen ruusu on myös erittäin toimiva lahja ystävänpäivä!

Tarinan mukaan kerrotaan, että punainen ruusu on saanut värinsä kreikkalaisen jumalattaren Afroditen verestä, haavoittuessaan ruusupensaan piikeistä uljasta Adonista tavoitellessaan. - Kukapa ei olisi valmis vaikka vähän haavoittumaankin, sitä aitoa rakkautta tavoitellessaan.

Punainen ruusu tunnetaan myös Englannin kansalliskukkana ja yhteen lauseeseen tiivistettynä se on: Romanttisen rakkauden, rohkeuden ja kestävän intohimon ehdoton symboli.

Nupuillaan olevat punaiset ruusut viestittää vielä 'koskematonta' kauneutta ja nuppujen terälehtien puhkeaminen täyteen terään kuvaa siirtymistä 'viattomasta' ajasta kypsään ikään.

Tummanpunainen ruusu soveltuu hautajaisiin, koska se viestii surua ja murhetta.

Valkoiset ruusut

Valkoisilla ruusuilla on laaja-alaisempi viestinnän merkitys. Ne voivat kuvastaa useita eri asioita. Puhtautta, totuutta, viattomuutta, haaveita ja salaisuuksia. Ne kuvaavat myös perinteisesti hengellisyyttä, joten valkoiset ruusut ovat hyvä lahja myös pääsiäisenä sekä konfirmaatioissa. Valkoinen ruusu kuvaa myös hiljaisuutta, joten ne ovat sopivia käytettäväksi hautajaisissakin.

Valkoiset ruusut voivat myös kuvata uusia alkuja. Ne ovat ovat suosittu lahja vastanaineille, opiskeluista valmistuneille ja sopivat kaikille jotka ovat aloittamassa uutta matkaa elämässään. Valkoiset ruusut edustavat enemmän kuolematonta rakkautta, kuin ohikiitävää, intohimoista rakkautta.

Värinsä ne ovat kuuleman mukaan saaneet profeetta Muhammedin hikipisaroista ja toiset uskovat niiden värjäytyneen meren aaltojen vaahdosta.

Valkoisten ruusujen antaja saattaa värivalinnallaan viestittää sinulle, että "olet taivaallisen ihana" tai, "kaipaan sinua".

Vaaleanpunaiset ruusut

Vaaleanpunaiset ruusut kaikkine eri sävyineen kertovat kiitollisuudesta ja lempeydestä. Syvin vaaleanpunaisen sävy kertoo viestin kaikessa yksinkertaisuudessaan - "Kiitos".

Elämän ilosta, ihailusta, keveydestä sekä onnellisuudesta, viestiä kantaa erittäin vaaleat sävyt.

Keltaiset ruusut

Keltaisista ruusuista tulee mieleen kesä ja aurinko. Keltainen väri ruusuissa kuvastaa uskollisuutta, ystävyyttä ja väri liittyy myös vapauteen. Keltaiset ruusut sopivat mainiosti onnittelu kukiksi häissä, valmistujaisjuhlissa ja vasta synnyttäneille äideille nimenomaan uusien alkujen merkkeinä. Kullankeltainen ruusu symboloi myös täydellisyyttä.

Oranssit ruusut

Oranssi väri ruusuissa viestittää sensuellisuudesta, ihastumisesta, tai puhtaasta halusta. Väri saattaa kertoa myös antajan mielessä hedelmällisestä innostuksesta elämää ja vastaanottajaa kohtaan.

Persikan ja korallin väriset ruusut

Persikan sävyiset ruusut viestittävät arvostuksesta, sympatiasta ja kiitollisuudesta. Koralli väritys kertovat intohimon täyttämästä kaipauksesta.

Violetit ruusut

Violetin väriset ruusut kertoo siitä, että olet tehnyt lähtemättömän ihastuttavan vaikutuksen heti ensisilmäyksellä, niiden antajaan!

Lohenpunaiset ruusut

Tämä ruusujen sävy persikan ja oranssin välimaastoon. Ne ovat hyvä vaihtoehto, kun haluat kertoa jollekin todellisista tunteistasi. Koska lohenpunaiset ruusut viestittävät intohimosta, innostuksesta, jännityksestä ja halusta.

Kerman väriset ruusut

Kermanväriset ruusut viestivät hurmaavuudesta ja huomaavaisuudesta. Kermainen väri on melko lähellä valkoista, mutta niiden merkitys on eri.

Vihreät ruusut

Vihreä väri liitetään elämään, kasvuun, energiaan ja uusiutumiseen. Sen kerrotaan myös välittävän iloista viestiä, "hengen jatkuvasta nuorenemisesta".

Siniset ruusut: Jos saat sinisiä ruusuja, saattaa sinulla olla salainen ihailija, sillä sininen merkitsee salaperäisyyttä ja kiinnostuksen heräämistä.

Kukkien lukumäärällä on omat merkityksensä.

Kun yhdistetään kukkien värit ja määrä, voidaan toiselle ihmiselle välittää useampi viesti yhdellä kertaa! Esimerkiksi viisi lohenpunaista ruusua ja kolme punaista ruusua! Katso alta määrän- ja ylempää värin merkitykset. Saat siis välitettyä yhteensä viisi viestiä yhdellä kimpulla, 5 + 3 = 8!

 • 1 kukka: Sinä olet kaikkeni.
 • 2 kukkaa: Haluan tavata sinut uudelleen.
 • 3 kukkaa: Haluan olla kanssasi kahdestaan.
 • 4 kukkaa: Kunnioitan sinua, mutta en vielä rakasta sinua.
 • 5 kukkaa: Rakastan sinua!
 • 6 kukkaa: Toivottavasti paranet pian! / En usko lupauksiin.
 • 7 kukkaa: Menetkö kanssani naimisiin?
 • 8 kukkaa: Olen ikuisesti sinun.
 • 9 kukkaa: Olen aina ystäväsi ja kunnioitan sinua.
 • 10 kukkaa: Teen kaikkeni sinun hyväksesi.
 • 11 kukkaa: Olen aina ystäväsi.
 • 12 kukkaa: Selviämme vaikeuksistamme.
 • 13 kukkaa: Minä vihaan sinua.
 • 14 kukkaa: Sinä olet kaikkeni! (Sama kuin numero 1)

Ruusut unissa

Unien tulkinta on usein kiehtonut ihmisiä paljon ja niistä on yritetty ennustaa tulevia tapahtumia ties kuin kauan. Jos näet unessa itsesi kukoistavassa ruusutarhassa, niin erään tulkinnan mukaan se kuvastaa sen hetkisessä elämäntilanteessa hyvinvointia, tyytyväisyyttä ja paratiisimaista olotilaa - mitä se sitten tarkoittaakin?

Unessa täyteen kukkaansa avautuneet suuret ruusut enteilevät rakkauden onnea ja jos unessa annat ruusuja jollekin, se viestii jakamisesta hellyydestä ja jakamisesta.

Höyhensaarilla nähtyjen ruusujen värillä ja lukumäärälläkin on tarkoituksensa. Kaksitoista punaista ruusua on merkki kukkien antajan rakkaudesta unennäkijää kohtaan. Ken uskoo, ken ei usko?

Unessa kaikki ei aina kuitenkaan ole niin ruusuista, kuin voisi uneksia. Piikikkään ruusun piikin tunteminen unessa voi viestiä ongelmaa, jota yrität parhaillaan ratkaista, tai vaikeuksiin joutumista romanttisessa ihmissuhteessa.

Unien tulkinta onkin sitten niitä henkimaailman asioita.

Viisi kukkaa, jotka symboloivat ystävyyttä ja rakkautta, ja mitä ne kertovat antajastaan.

Kukkien antamisella osoitat rakkautta ja välittämistä. Yleinen käsitys on se, että vain ruusut ovat rakkauden symboli, mutta rakkautta voi viestiä myös muillakukilla. Alla on kerrottu viidestä muusta rakkauden ja romantiikan kukkasta!

1. Orkidea

Orkidea edustaa eksoottisuudellaan salaperäisyyttä ja hienostuneisuutta. Se on erinomainen vaihtoehto, perinteisen ruusun sijaan, osoittaa rakastamalleen henkilölle rakkauttasi.

2. Neilikka

Neilikka on myöskin rakkautta symboloiva kukka. Valkoiset neilikat edustavat myös luonnollisesti onnea ja puhtautta. Pinkit neilikat mielletään lahjaksi annettuna merkkinä kiitollisuudesta ja vaaleanpunaisilla neilikoilla viestität ihailua.

3. Tulppaani

Heti ruusujen jälkeen tulppaani on romanttisin kukka, joka kuvastaa täydellistä rakkautta.

Tulppaani on miellyttävälle tuoksuva suosikki ja hyvin yleinen valinta juhlistamaan äitienpäivää ja pääsiäistä.

Kuten ruusuilla, myös tulppaanien eri väreillä voi viestittää tunteita. Punaiset tulppaanit liitetään tietysti rakkauteen, keltaiset toivottomaan rakkauteen ja violetit kuninkaallisiin. Anteeksi antoon liittyy usein valkoiset tulppaanit.

4. Syreeni

Syreenit symboloivat yleisesti nuorekasta viattomuutta ja syreenien väreillä voi viestiä.

Vaaleanvioletti on varmasti syreenien suosituin väri, sillä se kuvastaa ensirakkautta.

Rakkautta ja intohimoa edustaa purppura, onnea ja rauhaa taasen siniset syreenit. Syreenissä valkoinen väri liitetään viattomuuteen ja puhtauteen.

5. Pioni

Pionit ovat suosittuja hääkimpuissa, joten niiden täytyy liittyä rakkauteen. Aikaisemmin mainittiin värien erilaiset merkitsevyyden toisissa kulttuureissa, niin pioni on kiinan virallinen symboli ja sillä on suuri arvo kiinalaisissa perinteissä ja juhlapyhissä.

Pioni on myös rakkauden kukka, jolla voit piristää rakkaasi päivää!

Tässä on muutama vinkki, joilla ruususi kukoistaa pidempään!

Ruusun menestymiseen vaikuttaa vahvasti se, että onko ilmasto sille sopiva. Täällä Pohjantähden alla on kylmää, joten kannattaa valita sellainen ruusulajike, joka kestää hyvin sekä kylmää, että kesähelteitä.

1. Valitse ruusulle sellainen paikka, että saavat riittävästi vettä ja aurinkoa.

Ruusut tykkäävät paljon auringosta, eli mihinkään kuusen alle, tai talon varjoisammalle puolelle sitä ei kannata laittaa. Ruusu arvostaa ravinteikasta maata ja ne on myös syytä istuttaa melko syvälle, lähelle puolen metrin syvyyttä.

2. Lannoita ruusuja parin viikon välein

Säännöllinen lannoittaminen varmistaa ruusuille kauniit kukat. Peruslannoite on hyvä, vaikka ruusuille tarkoitetut erikoislannoitteet ovat sitäkin parempi vaihtoehto.

Yli-lannoittamisella ruusujen kukintojen määrä voi laskea, vaikkakin se edistää lehtien kasvua.

3. Ruusujen huolto - Leikkaaminen

Ruusuja kannattaa aika-ajoin huoltaa, eli leikata. Leikkaa ruusun varsia 45 asteen kulmassa vinosti alaspäin. Leikkaaminen edistää uusien lehtien kasvamista.

Myös kuihtuneet kukat kannattaa napsia pois. Kuihtumassa olevat kukat "tuhlaavat" kasvuvoimaa uusilta kukinnoilta.

4. Peitä maata karikkeella

Karike säilyttää kosteuden allaan ja se estää kasvukaudella rikkaruohoja valtaamasta ruusun kasvualuetta. Suurinpiirtein noin 3-8 cm paksuinen kerros kariketta riittää. Talveksi karike-kerrosta voi kasvattaa muutamalla sentillä. Koska ruusun tyvet jäätyvät herkästi, kannattaa talvea varten tyven ympärille lapioida multaa ympärille.

5. Suojaa ruusu talveksi peitteellä

Jos vähänkään epäilet, ettei ruususi kestä talven kylmää ja kinoksia, se kannattaa peitellä. Oma päätös on, suojaako ruusut vaikkapa juuttikankaalla, vai rakentaako sille ihan oikean puukehikko suojan. Riittävän jykevän, mutta helposti purettavan, sillä ruusu kaipaa luonnonvaloa jo aikaisin keväällä. Muista siirtää tyven suojamulta varovasti sivuun.

Hyvin hoidettuja ruusuja kelpaa esitellä vaikka kesän puutarhajuhlissa!

Vanhan kansan perimätiedon mukaan, kun istutat ruusun, laita istutuskuoppaan ensin kunnon nokare voita!

Ruusuisia tunnelmia, tuoksuja ja tunteita, Sinulle!

Lisää Muut Yritykset