SuomiArvostelut

  Arvostelut Alibaba

  Ajat muuttuvat, ja niiden mukana myös kaupankäynnin luonne muuttuu. Nykyään tavaroita voi ostaa vaikka ja mistä: supermarketista, kirpputorilta, tai – kuten Alibaban tapauksessa – netistä. Internetin kautta ostaminen on monien mielestä kätevää, mutta se voi olla myös haastavaa. Mikä verkkokauppa sopii tarpeisiini? Voiko tiettyyn verkkokauppaan luottaa? Millainen kokemus yrityksen kanssa asiointi on? Näihin kysymyksiin emme voi puolestasi vastata, mutta ohesta löytyvät Alibaban asiakkaiden jättämät arvostelut ehkä voivat. Lisäksi tarjoamme sinulle tässä lyhyen yhteenvedon siitä, mikä Alibaba oikeastaan on ja miten sen kanssa asiointi toimii. Jos sinulla itselläsi on kokemuksia Alibaban kanssa asioinnista, voit myös rohkeasti jättää oman arvostelusi sivustollemme!

  Tietoa Alibabasta

  Alibaba on suuremman Alibaba Groupin omistama verkkokauppa. Alibaba Group puolestaan on juuri ja juuri viime vuosituhannen puolella perustettu yritys, sillä se sai alkunsa vuonna 1999 liikemies Jack Man työpöydällä Kiinan Hangzhoussa. Viisi vuotta myöhemmin Alibaba Groupista tuli New Yorkin pörssin listaama yritys ja nykyisin sillä on kymmenien miljardien liikevaihto sekä satojatuhansia työntekijöitä. Kyseessä on siten todellinen suuryritys, jonka tarkoituksena on edistää maailmanlaajuista kaupankäyntiä. Niinpä ei ole ihmekään, että heidän pääasiallinen verkkosivustonsa, jonka kautta asiakkaat käyttävät ryhmän palveluita, on verkkokauppa Alibaba. Verkkokaupan osuus Alibaba Groupin liiketoiminnassa korostuu erityisesti sen kautta, että se kantaa koko ryhmän nimeä. Miljardien eurojen yrityksen lippulaivana on Alibaba-verkkokaupan tuotevalikoima laaja. Herää kuitenkin kysymys: mitä Alibabasta voi oikeastaan ostaa? Tarkastellaan vastausta kysymykseen lähemmin seuraavassa kappaleessa.

  Alibaban tuotteet ja palvelut

  Kenties verkkokauppaa osuvampi nimitys Alibaballe olisi verkko-ostoskeskus. Sivusto itsessään ei nimittäin myy mitään, vaan tarjoaa itseään alustaksi yrityksille ja ihmisille, jotka haluavat myydä jotakin kansainvälisillä markkinoilla. Niinpä sivuston tuotevalikoima elää jatkuvasti ja käyttökokemus riippuu paljolti siitä, miten haluat sivustoa käyttää. Vaikka ei ole mahdollista antaa mitään tarkkaa listausta Alibaban tuotevalikoimasta, ovat tietyt tuotekategoriat kuitenkin jatkuvasti edustettuina sivustolla. Näihin kategorioihin kuuluu muun muassa elektroniikkaa VR-laitteista videokameroihin sekä sisustustuotteita kukkaruukuista kylpyhuoneen mattoihin. Sivustolla voi selailla tuotteita puumallisen kategoriatyökalun avulla. Voit siis esimerkiksi valita etsiväsi tuotteita "koti ja puutarha" -kategoriasta, sitten täsmentää hakuasi seinäkelloihin ja lopulta valita omiin tarpeisiisi sopivan yksittäisen tuotteen. Prosessi on varmasti tuttu kenelle tahansa, joka on aiemmin asioinut verkkokaupassa. Myös sopivan tuotteen löytymisen jälkeen prosessi jatkuu tuttuun tapaan: tuote lisätään virtuaaliseen ostoskärryyn ja lopulta maksetaan kassalla. Alibaba poikkeaa kuitenkin muista verkkokaupoista sikäli, että koska se toimii kauppapaikkana myyjien ja ostajien välillä, saattaa kuluttajan olla tarvis ottaa yhteys tuotteen myyjään. Tätä tarkoitusta varten Alibaba listaa tuotteiden ohessa myös myyjän yhteystiedot.

  Alibaba suomalaisille

  Koska Alibaba erikoistuu kansainväliseen kauppaan, on tuotteiden tilaaminen sivustolta täysin mahdollista myös suomalaisille asiakkaille. Valitettavasti sivua ei ole toistaiseksi käännetty suomen kielelle. Käytettävissä on kuitenkin toistakymmentä kielivaihtoehtoa, joten jos suomalainen asiakas osaa yhtäkään kieltä joka ei ole suomi tai ruotsi, on hänellä hyvät mahdollisuudet löytää sivustolta riittävän hyvin osaamansa kieli. Lisäksi sivusto viestii pienten kuvakkeiden avulla, mikä helpottaa sivulla navigointia myös kielimuurin ollessa vahva.

  Kiitoksia, kritiikkiä ja arvosteluja Alibaban asiakkailta

  Löydät sivustoltamme muiden kuluttajien jättämiä arvosteluja niin Alibabasta kuin monista muistakin yrityksistä. Alibabasta kirjoitetut arvostelut löydät aivan tämän tekstin vierestä, ja tietoa muista yrityksistä voit etsiä etusivumme kautta. Kutsumme sinut osallistumaan tiedonvaihtoon kuluttajien välillä rohkaisemalla sinua kirjoittamaan arvosteluja sellaisista yrityksistä, joista sinulla on kokemusta. Tällainen tiedonvaihto on tärkeää, sillä autenttisin tieto yrityksestä tulee eittämättä sen asiakkailta. Niinpä kannustammekin sinua lukemaan asiakaskokemuksia sivustoltamme ja jakamaan omat kokemuksesi muiden lukijoidemme kanssa!

  Alibaba
  Arvostelut, valitukset ja asiakaskokemukset (0)

  10
  100% Ostaisin täältä uudelleen!
  Tilaus
  rating
  10
  Palvelu
  rating
  10
  Hinnoittelu
  rating
  10
  Toimitus
  rating
  10

  Kaikki arvostelut

  Lue riippumattomia arvosteluja, valituksia ja kokemuksia täältä

  Kirjoita oma arvostelu tietoa Alibaba

  Sinun arvostelu

  FAQ

  Onko Alibaba luotettava yritys?

  Alibaba on saanut 1 asiakkaan arvostelun. Yritykselle on annettu keskimäärin 10/10 tähteä, ja asiakkaista 100% arvioi ostavansa yrityksen palveluja myös jatkossa.

  Mitä palveluja Alibaba tarjoaa?

  Alibaba on enimmäkseen aktiivinen Verkkokaupat-kategoriassa, ja tarkentaen sen alaa on Muoti, Lapset & Vauvat, Kosmetiikka & Hygienia, Urheilu & Retkeily, Huonekalut & Kodintavara, Elektroniikka, Toimisto, Harrastus & Juhla.

  Olen lukenut kaikki saatavilla olevat arvostelut. Mitä seuraavaksi?

  Jos sait positiivisen vaikutelman arvosteluista, voit jatkaa tilauksen tekemistä Alibaba-sivustolla. Jos ei, jatka yritysten etsimistä napsauttamalla tätä.