88 yritystä

Raha-asiat

...

  Raha-asiat

  Alta löydät yleiskatsauksen suomalaisista rahoitusalan yrityksistä. Katsaus sisältää aiempien asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia, mielipiteitä ja valituksia, joiden avulla voit tehdä oikean päätöksen, kun valitset yrityksen sijoituksille ja säästöillesi. Kuinka suuri tietyn sijoituksen tuotto oli? Onko korko todella odotuksen arvoinen vai haluatko ottaa suuremman riskin ja saada suuremman voiton nopeammin? Kuinka suuri riski sijoittaminen todella on? Antaako tietty yritys sinulle tarpeeksi tietoa ja voitko olla varma, että saat todella parhaat neuvot? Olisiko parempi sijoittaa johonkin vähemmän riskialttiiseen, kuten öljyyn tai kultaan? Mikä tarkoittaa sijoittamisen verotus ja mikä on sen määrä?

  Monet kysymykset on otettava huomioon, kun päätät sijoittaa omaa rahaasi; lue kaikki kokemukset, arvostelut ja valitukset, jotka voivat auttaa sinua tekemään oikean päätöksen. Lue menestystarinoita ja opi miten tehdä pienestä sijoituksesta tuottavaa. Lue arvosteluja eri yritysten asiakaspalvelusta ja löydä sinulle paras yritys, jossa onnistuu sijoittamisen aloittaminen.


  Raha-asiat

  Mitä voit tehdä rahoillasi?

  Taloudellisesta tilanteesta ja tavoitteista riippuen sinulle voi olla ajankohtaista rahan säästäminen tai sen sijoittaminen. Voit laittaa rahat säästötilille kasvamaan korkoa tai sijoittaa esimerkiksi osakkeisiin, rahastoihin, kiinteistöihin tai muihin arvopapereihin. Säästyneillä rahoilla voit hoitaa sinulle tärkeän asian, kuten auton tai kodin rahoituksen, ja monet haluavat myös aloittaa säästämisen aikaisin ennen eläkkeelle siirtymistä.

  Mikä on pääoma?

  Osakkeet ovat varoja, jotka omistajat ovat sijoittaneet yritykseen. Tämä on pääoma, joka on sijoitettu alkupääomaksi, mutta myös pääoma, joka on sijoitettu jälkikäteen, ja voitot, jotka jaetaan osakkeenomistajille. Tileillä se on yhtä suuri kuin varojen arvo vähennettynä velasta.

  Mikä kuuluu omaan pääomaan?

  Rahoituksessa "oma pääoma" sisältää rahat, jotka maksettaisiin takaisin yhtiön osakkeenomistajille selvitystilan ja velkajärjestelyn yhteydessä. Se on yrityksen omaisuuden omistusosuus sen jälkeen, kun yritys on vähentänyt velat.

  Säästöjä sijoituksilta

  Säästäminen tarkoittaa yleensä sitä, että sijoitat rahasi pienellä riskillä tai ilman riskiä. Esimerkiksi, kun laitat rahasi säästötilille talteen tai sijoitat rahaa matalan riskin rahastoihin. Sijoittaminen osakkeisiin tarkoittaa yleensä suurempaa riskiä ja tarkoittaa rahan sijoittamista omaisuuteen, jonka uskot kasvavan.

  Kuinka laskea varat?

  Yhtiö omistaa lyhytaikaisia, kiinteitä ja aineettomia hyödykkeitä. Rahoituksen osalta yhtiön taseen loppusumma muodostuu aineellisten hyödykkeiden kirjanpitoarvosta ja aineettomien hyödykkeiden markkina-arvosta. Kirjaa varojen käypä arvo miinus velkojen arvo.

  Mitä tarkoittaa säästää rahaa ja mitkä ovat eri vaihtoehdot?

  Rahan säästäminen tarkoittaa sitä, että säästät vähitellen rahaa tulevaisuutta varten. Voit sijoittaa rahaa esimerkiksi säästötilille korkoineen tai matalan riskin rahastoihin saadaksesi rahat kasvamaan ajan myötä. 

  Miksi säästää?

  Säästämisen avulla voit lomailla,  rahaa on tärkeisiin projekteihin ja sen avulla turvaat talouden tai varmistat, että rikastuminen on mahdollista. Säästä rahaa säännöllisesti, jotta voit olla varma, että pärjäät tilanteissa, kun odottamattomien kuluja ilmaantuu. Paranna taloudellista tilannetta ja turvallisuutta, jotta voit valmistautua tulevaisuuteen. Jos et ole erityisen perehtynyt investointeihin ja riskeihin, voi olla hyvä sijoittaa esimerkiksi rahastoihin, joiden tuotto on alhainen ja joilla on samaan aikaan pieni riski.

  Kuinka voit säästää rahaa?

  Rahan säästämiseksi sinun on maksettava tarvittavat kulut ja pyrittävä minimoimaan velka. Perusta lisäksi hätärahasto odottamattomille kuluille. Yritä välttää tarpeettomien uusien luottokorttien rekisteröintiä ja keskitä kaikki tilisi.

  Mikä on hätärahasto?

  Hätärahasto on säästetty rahasumma, jonka olet varannut hätätilanteita varten. Hätärahasto on välttämätön odottamattomien kustannusten syntyessä. Tämä voi tapahtua, jos esimerkiksi sairastut ja sinun on maksettava sairaanhoitokulut, tai jos menetät työsi tai joudut korjaamaan autosi tai jotain muuta, joka voi maksaa paljon.