Lainasto

Kaikki arvostelut

Lainasto

100% Ostaisin täältä uudelleen

Arvostelut, valitukset ja asiakaskokemukset Kirjoita arvostelu

Lue kokemuksia ja arvosteluja suomalaisilta yrityksiltä. Selvitä mikä on paras verkkokauppa ennen tilauksen tekemistä. Yhdessä voimme päättää, mikä yritys on paras!

Kaikki arvostelut (0)

  • Ei arvosteluja vielä!

    Etsi yrityksiä, joilla sinulla on kokemusta, ja kirjoita niistä arvosteluja! Arvostelusi edistävät markkinoiden avoimuutta ja parantavat yritysten luotettavuutta.

Muut katsoivat

Logo Rahalaitos

Rahalaitos

1 arvostelut

Rahalaitos.fi arviot Esimerkiksi asuntolainaa voi hakea omasta, tutusta pankista. Lainaa voi kuitenkin tarvita myös pienempiin hankintoihin, ...

Logo Banken

Banken

7 arvostelut

Silloin tällöin arjessa tulee eteen tilanteita, milloin pitää hakea lainaa. Tarve voi olla suuri kuten asunnon hankinta tai pie...

Logo Lainaa24

Lainaa24

0 arvostelut

Eikö olisikin hienoa. jos rinnallasi olisi auttava käsi, kun sitä oikeasti tarvitset? Joku, joka on aina tukenasi ja varmistaa, ett&...

Logo Fiksulaina

Fiksulaina

0 arvostelut

Riippumatta siitä, kuinka varovainen olet, olemassa on aina aikoja, jolloin saatat tarvita hieman lisää rahaa. Ehkä kiukaasi on...

Lainasto

Elämässä koittaa tilanteita, joihin meistä parhaimmatkaan eivät osaa ennalta valmistautua. Nykypäivän kuluttajan onneksi markkinoille on muodostunut toimijoita, jotka keskittyvät avunantoon juuri näissä tapauksissa. Eräs suomalainen lainantarjoaja on Lainasto.fi.
Millaiset ovat palvelun lainan haulle asettamat ehdot? Entäpä siihen liittyvät lisäkulut tai maksut? Onko sivusto todella niin luotettava, kuin se lupaa? Tutustu Lainastoon tarkemmin asiakkaiden itse kirjoittamia arvosteluja selaamalla!

Tietoa Lainasto -sivustosta
Lainasto on yksi suomalaisyritys GF Money Consumer Finance Oy:n tuotemerkeistä. Yritys keskittyy tarjoamaan monipuolisia rahoitusratkaisuja kuluttajille juurikin GF Money- ja Lainasto-brändien alla. Osakeyhtiö perustettiin vuonna 2011, ja sen kotipaikaksi on merkitty Helsinki.
Helsingistä käsin yritystoimintaa ohjaa toimitusjohtaja Sami Similä. Vuonna 2019 yrityksen liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa, josta tilikauden tulokseksi jäi 1,2 miljoonaa euroa. Samaisena vuonna se työllisti 16 henkilöä, mikä oli 2 henkilöä vähemmän, kuin edeltäneellä tilikaudella.

Lainasto palvelutarjonta
Sivusto pyrkii vastaamaan suomalaisten lainatarpeisiin kahden tuotteensa, Pikavipin ja Limiitin, avulla. Pikavipin suuruuden voi valita 300 ja 600 euron väliltä, kun taas Limiittiä voi saada 100 eurosta jopa 3 000 euroon saakka. Näiden pääerona on, että Pikavippi on tarkoitettu äkilliseen ja tilapäiseen tarpeeseen, kun taas Limiitti sopii paremmin jatkuvaan tarpeeseen esimerkiksi taloudellisena puskurina.
Perinteisistä pikavipeistä Limiitti eroaa sillä, että sitä voi hyödyntää myönnetyn luottorajan puitteissa niin usein, kuin tarve vaatii. Ensimmäinen nosto tehdään sopimuksen allekirjoitusvaiheessa, jolloin sen suuruus voi olla enintään 500 euroa. Tämän jälkeen nostorajaa voidaan korottaa kuukausittain 500 eurolla aina 3 000 euroon asti.
Talouden hätävaraksi Limiitti sopii erityisen hyvin, koska käyttämättä jääneestä saldosta ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia. Jos tietää, että muutaman vuorokauden sisällä on tulossa jokin lisämeno, mihin hätävaraa tarvitsee, ei Limiitin valinneen tarvitse kuin vain kirjautua asiakaspaneeliin ja tehdä tarvittu nosto – oman nostorajan puitteissa, tietenkin.
Jos harkinnassa on Pikavipin otto, voi etusivulta sen yhteydestä löytyvää ”Lue lisää”-linkkiä klikkaamalla päästä välilehdelle, jolla voi liukusäätää itselleen sopivan summan saadakseen esimerkin maksueristä, laina-ajasta sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta. Pikavipin takaisinmaksu tapahtuu aina neljässä erässä.
Limiitin tai Pikavipin haku tapahtuu Lainaston kautta samoin, kuin lainojen haku yleensäkin netissä tehdään. Hämärämmistä sivustoista poiketen Lainastolla lainahakemukseen kirjautuminen edellyttää tunnistautumista. Tämän voi tehdä oman verkkopankin tai mobiilivarmenteen avulla.
Itse lainahakemuksessa asiakkaalta kysytään lainan myöntämisen kannalta tärkeitä tietoja, joista jotkin ovat varsin henkilökohtaisia. Näihin kuuluvat muun muassa hakijan yhteystiedot, parisuhdestatus, tulotiedot, koulutustausta sekä asumismuoto. 
Jo ennen hakemuksen täyttöä on hyvä tarkistaa tiettyjen kriteerien täyttyminen. Lainasto edellyttää hakijoiltaan Suomen kansalaisuutta, 18 vuoden ikää, vakituista osoitetta Suomessa, kunnossa olevia luottotietoja sekä säännöllisiä eläke- tai ansiotuloja. Tiedot tulee antaa rehellisesti, sillä niiden todenmukaisuus tullaan vielä tarkistamaan, ja niiden tarkoituksena on varmistaa kykysi maksaa laina takaisin. 
Lainaston sopimusehdoista ilmenee, että lainan hakijalla on oikeus maksaa lainaa takaisin ennalta sovittua kuukausierää suurempi määrä tai koko laina takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. Todellinen vuosikorko riippuu nostetusta luoton suuruudesta sekä takaisinmaksuerien määrästä. Luoton kokonaismäärälle laskettu, kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko 12 kuukauden takaisinmaksuajalla on 29,62 %
Tarkempiin ehtoihin ja lisäkuluihin on ehdottoman tärkeää tutustua viimeistään sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä.

Valitukset, kiitokset ja vinkit Lainaston toimintaan liittyen
Oletko hakenut lainaa Lainastolta? Millainen oli kokemuksesi ylipäätään? Ilmenikö lainan takaisinmaksussa sellaisia yllätyksiä, joita et olisi sopimuksen perusteella osannut odottaa? Toisinaan yritykset piilottavat pieniin printteihin sellaisia keskeisiä tietoja, jotka ehkä saisivat asiakkaan hakemaan palvelua toisaalta.
Millaiseksi koit hakuprosessin? Saitko positiivisen lainapäätöksen tai edes selityksen sille, miksi hakemustasi ei hyväksytty? Moraalisesti toimivat lainapalvelut pyrkivät estämään uusien lainojen oton sellaisilta asiakkailta, jotka eivät ole kyenneet lyhentämään aiemmin ottamiaan lainoja säännöllisesti. Saa oma äänesi kuuluviin kirjoittamalla arvostelu tällä välilehdellä!