4 yritystä

Liikennevakuutus

...

  Liikennevakuutus


  Mitä vakuutuksia tarvitset ajoneuvoosi ja mistä tiedät, mitä valita? Mistä saat parhaat neuvot ja miten voit välttää maksamasta liikaa rahaa vakuutuksesta, jota et todellakaan tarvitse?

  Alla olemme koonneet yhteenvedon siitä, mitä ajoneuvovakuutus tarkoittaa ja mitä kannattaa ajatella, kun sitä ollaan hankkimassa.

  Liikennevakuutus on pakollinen kaikille
  Ne, jotka ajavat ajoneuvoa liikenteessä, on lain mukaan pakko vakuuttaa ajoneuvo liikennevakuutuksella. Tämä koskee riippumatta siitä, onko sinulla mopo, auto, bussi tai muu liikenteessä käytettävä ajoneuvo. Liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot ja vahingot toisen osapuolen autolle, jos vahingon aiheuttaja olet ollut sinä. Muista kuitenkin, että aivan kuten muutkin vakuutukset, myös liikennevakuutus, vaikka se on pakollinen, ei päde, jos olet aiheuttanut vahingon huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

  Pakollinen liikennevakuutus ei siis korvaa omalle autollesi aiheutuneita vahinkoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos törmäys johtuu sinusta, liikennevakuutus korvaa toisen osapuolen autolle aiheutuneet vahingot, mutta sinun on maksettava omalle autollesi aiheutuneet vahingot itse. Jotta voit välttyä suurilta korjauskustannuksilta onnettomuuksien jälkeen, monet päättävät ottaa ajoneuvolle lisävakuutuksen.

  Täysikasko ja osakasko
  Jos haluat edelleen vakuuttaa ajoneuvosi korkeiden kustannusten välttämiseksi, vakuutusyhtiöt tarjoavat yleensä täysi kasko- ja osa kaskovakuutuksia. Aivan kuten nimi paljastaa, täysi kaskovakuutus tarkoittaa, että se kattaa periaatteessa kaiken. Toisin sanoen kaikkea tulipaloista peilien ja ikkunoiden vaurioihin ja muihin auton vaurioihin. Se on kallein ajoneuvovakuutus autoosi, koska se tarjoaa kattavan suojan vaurioilta. Osa kaskovakuutus on siis ajoneuvovakuutus, joka kattaa osan autosi vaurioista ja voi olla hyvä, kun et tarvitse täysin kattavaa vakuutusta.

  Mitä muuta sinun pitää vakuuttaa?
  Välttääksesi suuret kustannukset vahingon sattuessa voit vakuuttaa omaisuutesi, mutta mitä muita asioita varten todella tarvitset vakuutukseen ja mitä pitää vakuuttaa? Kaikkien vakuutukseen liittyvien asioiden miettiminen ja seuranta voi olla vaikeaa - siksi olemme koonneet yhteenvedon alla kohteista, jotka voivat olla vakuuttamisen arvoisia.

  Polkupyörä - Se voi tapahtua kenelle tahansa: lukitset pyörän, mutta ennen kuin huomaat, pyöräsi on poissa. Omaisuuden varastaminen sisältyy yleensä kotivakuutukseen edellyttäen, että olet lukinnut pyörän ennen lähtöäsi. Jos haluat tietää, mitä ehtoja vakuutuksessa sovelletaan, jos pyöräsi varastetaan tai se on korjattava, kysy sitä vakuutusyhtiöltä. Muista, että jotkut polkupyöräkaupat tarjoavat myös ilmaisen vakuutuksen, kun ostat polkupyörän, joten tarkista jälleenmyyjältäsi, mitä ehtoja he soveltavat!

  Matkailuauto - Asuntoautolla ajaminen voi olla yksi mukavimmista ja hauskimmista tavoista matkustaa lomakohteeseen. Kannattaa miettiä mitä ehtoja sovelletaan vuokrauksessa, varsinkin kun matkustat ulkomaille. Jos törmäät matkailuautosi kanssa, jos se palaa tai muuten vaurioituu, on tärkeää tietää, miten vakuutuksesi kattaa kyseiset vahingot.

  Moottoripyörä - Moottoripyörät voivat olla joustavia ja ketteriä, mutta tekevät kuljettajistaan ​​erittäin alttiita onnettomuuksille. Pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi voi myös olla hyvä tarkistaa vakuutusyhtiöltä, mitä muita vakuutuksia moottoripyörää varten voidaan tarvita.

  Skootterit - Samoin kuin moottoripyöräilijät, skootterien kuljettajat ovat erittäin haavoittuvaisia liikenteessä onnettomuuden sattuessa, vaikka skoottereilla ajetaan paljon hitaammin. Onnettomuus voi aiheuttaa suuria aineellisia ja henkilövahinkoja, joten tarkista vakuutusyhtiöltä, mitä vakuutuksia tarvitset skootterille pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi.

  Vene - Tietysti veneelle on myös vakuutuksia! Kun ostat ensimmäisen veneen, kannattaa ehkä tarkistaa, miten venevakuutus toimii ja millainen valita. Olitpa sitten moottoriveneellä, purjeveneellä tai muulla vesikulkuneuvolla, on vakuutuksia, jotka voi olla hyvä hankkia ennen kuin lähdet vesille. Toisin kuin liikenteessä käytettävillä ajoneuvoilla, veneelle ei ole pakollisia vakuutuksia, joten sinun on otettava vastuu siitä, haluatko vakuuttaa veneen vai et.

  Klassikot - Mitä yhteistä on Volkswagen Kuplalla, amerikkalaisella Cadillacilla ja Ford Mustangilla? Nämä ovat esimerkkejä kalliista ja klassisista automalleista. Monet valitsevat erityisen vakuutuksen näille klassikoille, voidakseen suojella autojaan parhaalla mahdollisella tavalla. Antiikkiauton arvoa voi olla vaikea määrittää ja voi olla vaikea tietää, minkä vakuutusyhtiön puoleen kääntyä. Siksi suosittelemme, että vertaat eri vakuutuksia ja vakuutusyhtiöitä lukemalla arvostelut ennen kuin valitset autollesi vakuutuksen.

  Onko sinulla kokemusta ajoneuvovakuutuksista? Miten yhteydenpito vakuutusyhtiöön toimi ja millaisia ​​kokemuksia sinulla on heidän asiakaspalvelustaan ​​ja tuotteistaan? Kerro meille - jätä arvostelu ja kerro kokemuksistasi!

  Yritystä