World of Tanks

Kaikki arvostelut

World of Tanks

100% Ostaisin täältä uudelleen

Arvostelut, valitukset ja asiakaskokemukset Kirjoita arvostelu

Lue kokemuksia ja arvosteluja suomalaisilta yrityksiltä. Selvitä mikä on paras verkkokauppa ennen tilauksen tekemistä. Yhdessä voimme päättää, mikä yritys on paras!

Kaikki arvostelut (0)

  • Ei arvosteluja vielä!

    Etsi yrityksiä, joilla sinulla on kokemusta, ja kirjoita niistä arvosteluja! Arvostelusi edistävät markkinoiden avoimuutta ja parantavat yritysten luotettavuutta.

Muut katsoivat

World of Tanks

Internet on tuonut käsiemme ulottuville paljon jännittäviä asioita: sosiaalisen median, verkkokauppoja sekä tietysti moninpelejä, joissa voi haastaa muita pelaajia ympäri maailman. Ennen vanhaanhan moninpeli tarkoitti lähinnä sitä, että sinä ja kaverisi istuitte samassa huoneessa katsomassa samaa näyttöä. Nykyään moninpeleistä voidaan puhua jopa niin sanottuina massiivimoninpeleinä, joista yksi on WORLDOFTANKS. Tässä lyhyessä tekstissä saat tietää, millainen peli WORLDOFTANKS on ja tarjoaako se mahdollisesti omaan makuusi sopivaa viihdettä virtuaalisten panssarivaunuilla käytävien taisteluiden muodossa.

Tietoa World of Tanksista
World of Tanks tai tuttavallisemmin vain WoT on Wargaming.net -nimisen yrityksen kehittämä massiivimoninpeli, jossa pelaajat osallistuvat joukkueissa panssaritaisteluun muita pelaajia vastaan netin välityksellä. Wargaming.net on valkovenäläinen, sotapeleihin erikoistunut yritys, joka perustettiin vuonna 1998. World of Tanks on kuitenkin huomattavasti yritystä nuorempi, sillä se julkaistiin alun perin vuonna 2010. Tuolloin sitä ei ollut vielä mahdollista pelata Suomesta käsin; se mahdollisuus saatiin vasta vajaata vuotta myöhemmin huhtikuussa 2011. Nykyisin myös pelin käyttöliittymä on käännetty suomen kielelle asianmukaisia panssarisodankäyntiin liittyviä termejä käyttäen. Vuosien varrella World of Tanksille on osoitettu useampia pelialan palkintoja, mukaan lukien Golden Joystick -palkinto parhaalle MMO-pelille (eli massiivimoninpelille) vuonna 2012.

Miten World of Tanks toimii?
WoT on lähtökohtaisesti ilmainen peli. Sen voi ladata verkosta omana sovelluksenaan tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi Steam-palvelun kautta, johon peli tuli saataville vuonna 2021. Mistään hyväntekeväisyydestä ei kuitenkaan ole kyse, vaan markkinastrategiana on se, että koska massiivimoninpelin menestyminen vaatii laajaa pelaajakantaa, kannattaa peli tehdä ilmaiseksi mahdollisimman monen pelaajan houkuttelemiseksi. Voittoa puolestaan tehdään mikrotransaktioiden avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että pelin sisällä voi maksaa edistyäkseen nopeammin tai saadakseen käsiinsä vaikkapa jonkin erityisen panssarivaunun. Panssarivaunut ovatkin pelin keskiössä, kuten nimestä "tankkien maailma" saattaa jo valistuneempi lukija arvatakin. Peli koostuu otteluista, joissa satunnaisista pelaajista koostetut joukkueet taistelevat toisiaan vastaan tankeilla, jotka perustuvat todellisiin 1900-luvulla käytössä olleisiin taisteluajoneuvoihin. Toki myös omat ystävät voi kutsua mukaan pelaamaan samassa joukkueessa. Pelidesigniin on pyritty luomaan dynamiikkaa huolehtimalla siitä, että yksittäiseen taisteluun osallistuu monenlaisia panssareita. Esimerkiksi raskaiden panssareiden tehtävä on suojata omaa joukkuetta ottamalla vastaan vastustajan tulitus, kun taas kevyet panssarit tuhoutuvat jo parista iskusta mutta ovat lyömättömiä tiedustelijoita, jotka voivat osoittaa kohteita joukkueen heikkorakenteisille mutta vahva-aseisille tankintuhoajille sekä kaukaa taistelulinjojen takaa ampuville telatykeille. Keskiraskaat panssarit puolestaan ovat jokapaikanhöyliä: ne osaavat vähän kaikkea, mutta eivät ole missään erityisen hyviä. Pelidynamiikka on pyritty rakentamaan siten, että pelissä olisi himpun verran historiallista realismia huolimatta siitä, että peli on ehdottomasti suunniteltu yksittäisen ottelun sujuvuus edellä. Vaikka kyseessä onkin sotimiseen keskittyvä ammuskelu- ja toimintapeli, ei se ole luonteeltaan kovin graafinen: World of Tanksissa ei esiinny lainkaan verta ja suolenpätkiä, vaan väkivalta rajoittuu metallinpalasten lentelyyn ja ajoittaisiin panssarivaunujen räjähdyksiin.

Kiitoksia, kritiikkiä ja vinkkejä World of Tanksin pelaajilta
Jos World of Tanksin pelaaminen kiinnostaa, on sinulla kaksi vaihtoehtoa. Yksi vaihtoehto on tietysti se, että voit ladata pelin ja kokeilla, koska kyseessä on ilmaispeli. Jos kuitenkin haluat säästää aikaa, vaivaa ja levytilaa, suosittelemme vilkaisemaan ohesta löytyviä World of Tanksia pelanneiden ihmisten arvosteluja. Samaan aikaan rohkaisemme myös sinua kommentoimaan oheen, millaisia kokemuksia sinulla itselläsi on pelistä, jos olet sitä jo ehtinyt koittamaan. Markkinat ovat nykyään niin pullollaan pelejä, että juuri omaan makuun sopivan ajanvietteen löytäminen ei aina ole helppoa. Siksi on hienoa, että voimme jakaa tietoa keskenämme ja siten muodostaa yhä nopeammin yhä selkeämpiä käsityksiä siitä, mitkä pelit ovat aikamme arvoisia ja mitkä taasen eivät.