​​​​​​​Vinkkejä kauniin ystävänpäivärunon kirjoittamiseen

​​​​​​​Vinkkejä kauniin ystävänpäivärunon kirjoittamiseen
Verkkokaupat

14. helmikuuta vietetään ystävänpäivää ja nyt on hyvä hetki alkaa valmistella kaunista runoa ystävälle tai romanttista lorua rakkaalle. Ystävänpäivä on tunnetusti romantikkojen päivä, mutta runon voi kirjoittaa kuka tahansa, kenelle tahansa. Se on erityisen kaunis, persoonallinen ja henkilökohtainen lahja kirjoitit sen sitten ystävälle, rakkaalle tai vaikka sisarukselle. Kaikilla runosuoni ei kuitenkaan syki yhtä hyvin kuin toisilla, joten kokosimme tänne vinkkejä unohtumattoman ystävänpäivärunon kirjoittamiseen.

Näin kirjoitat ystävänpäivärunon

Valitse aihe

. Jos sinulla ei vielä ole minkäänlaista ideaa ystävänpäivärunolle, ensimmäisenä kannattaa miettiä sille jokin aihe. Jos haluat kirjoittaa henkilökohtaisen, uniikin runon ystävälle, aloita miettimällä yhteisiä hetkiänne. Milloin ja missä tapasitte, mitkä ovat mieleenpainuvimpia hetkiänne yhdessä ja mitä kaikkea matkallenne on mahtunut? Vielä helpompaa, jos rajaat runolle tarkemman aiheen. Ehkä jonkin tietyn, yhteisen tapahtuman muisteleminen saa runosuonesi sykkimään kuin itsestään?

Lue runoja.

Jos aiheen valitseminen ja riimien tuottaminen tuntuu vaikealta, kannattaa lainata kirjastosta erilaisia runokirjoja, joiden avulla pääset alkuun. Internetistä löytyy paljon muiden tekemiä teoksia, joista saatat saada ideoita runon rakenteeseen tai erilaisiin aiheisiin. Esimerkiksi Adlibris verkkokauppa on pullollaan kirjojen aarteita ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia runokirjoja. Kategoriasta toimisto, harrastus ja juhla voit löytää erilaisia verkkokauppoja, joiden tuotteet saattavat inspiroida runon kirjoittamisessa. Lue muiden asiakkaiden arvosteluita ensin, ne auttavat valitsemaan itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Tutustu runotyyleihin

. Jos sinulla on siis aikaa, tutustu runouden eri tyyleihin, ennen kuin aloitat oman runosi kirjoittamisen. Mitä enemmän luet erilaisia runoja, sitä helpommin alkaa omat ajatukset ja kirjoittaminen soljua. Googlettamalla löytyy myös erilaisia runokoneita, joiden kysymyksiin vastaamalla runokone ehdottaa erilaisia runoja eri aihealueista. Tätäkin kannattaa kokeilla!

Valitse alusta.

Kirjoitatko runosi paperille, ehkäpä ystävänpäiväkorttiin? Vai kirjoitatko sen mieluummin tekstiviestinä tai tietokoneella? Jos aikeenasi on lähettää se sähköpostilla tai haluat kirjoitetusta runosta valmiin kortin, kirjoita runo puhtaaksi jollain tietokoneohjelmalla. Liitä runoon vielä yhteinen valokuvanne ja tulosta se paperina, liitä isoon kartonkiin ja näin on ystävänpäiväkorttikin valmis. Muista tarkistaa ajoissa, että tulostimen mustekasetti on kunnossa. Jos tarvitset uuden muste- tai laserkasetin, InkKari on niitä tarjoava verkkokauppa ja voit lukea muiden asiakkaiden kokemuksia, jotta voit varmistua siitä, onko palvelu toiminut ja kokemus vastannut odotuksia.

Kirjoitusharjoitukset apuna ystävänpäivärunon kirjoittamisessa

Jos tuntuu, että olet yrittänyt jo kaikkesi, mutta runo ystävyydestä ei millään ota purjeita alleen, kannattaa aloittaa erilaisista kirjoitusharjoituksista. Täältä löydät esimerkiksi erilaisia harjoituksia runojen kirjoittamiseen ja saat valmiita aiheita, mikäli tuntuu, että niitä on vaikea itse keksiä. Voit esimerkiksi aloittaa kirjoittamalla kaikkea mahdollista, mitä ystävyydestänne tulee mieleen. Kirjoita viisi minuuttia mitä tahansa ja poimi sitten kirjoitetusta lauseista sinua miellyttäviä sanoja tai tunteen ilmaisuja, joita voit käyttää hyödyksi runossa.

Hyvä idea kirjoittamisen aloittamiseen on myös etsiä jokin yhteinen kuva ystävyytenne ajalta, ja miettiä, mitä kuvasta tulee mieleesi? Minkälaisia tunteita se herättää, millainen tuoksu ilmassa oli kuvan ottamisen hetkellä, mikä vuodenaika silloin oli… Voit keskittyä kirjoittamaan käyttämällä hyväksi esimerkiksi tunnetta, joka kuvasta tulee mieleen. Onko se rakkaus, innostus tai onnellisuus? On kuitenkin hyvä muistaa, että oli aihe mikä tahansa, runo varmasti lämmittää saajansa mieltä.

Ideoita ystävänpäivärunon esittämiseen

Oletko miettinyt, kirjoitatko ystävänpäivärunon esimerkiksi korttiin, liitätkö sen yhteisen kuvanne päälle, jonka lähetät tekstiviestinä vai luetko runon ystävällesi kasvotusten? Ystävänpäiväkortti runolla on ihana ajatus postitettavaksi kaukana asuvalle ystävälle ja linkin takaa löydät ideoita erilaisten ystävänpäiväkorttien tekemiseen.

Kauniita ajatuksia ystävyydestä voi esittää monella eri tavalla. Jos sinulla on ystävyysaforismi tai kaunis runo valmiiksi kirjoitettuna ja haluaisit esittää sen kasvotusten, mutta se tuntuu liian pelottavalta, miksi et kuvaisi sitä valmiiksi videolle ja lähettäisi ystävällesi ystävänpäivänä?

Jos olet miettinyt ystävälle ystävänpäivälahjaa, kannattaa kurkata arvosteluja verkkokaupoista; etsit sitten hauskaa, romanttista tai kaunista lahjaa, löydät sen helpommin, kun luet muiden asiakkaiden kokemuksia tuotteista ja palvelusta. Esimerkiksi Coolshop on verkkokauppa, jos on tarve mille tahansa “coolille”.

Romanttinen runo rakkaalle

Minkälaisen ystävänpäivärunon sitten kirjoittaa rakkaalle, ja kuinka sen voisi esittää? Ensin tietysti täytyy jälleen keksiä runolle sopiva aihe. Muistuuko mieleesi esimerkiksi jokin aikaisempi ystävänpäivä rakkaasi kanssa, josta voisit kirjoittaa? Tai onko yhteisen polkunne varrella ollut jokin muu merkittävä tapahtuma, josta voisit kirjoittaa intohimoisen tai romanttisen runon? Vai oletteko vielä alkuvaiheessa ja voisit kertoa tunteistasi runon muodossa?

Tunteiden ilmaiseminen voi olla hyvin pelottavaa, jonka vuoksi helpoin tapa siihen voi olla runo ystävänpäiväkortin muodossa. Eri verkkokaupat tarjoavat kuin tarvikkeita ystävänpäiväkortin tekoon, myös erilaisia runokirjoja auttamaan tunteidesi ilmaisussa.

Kutsu ihastuksesi esimerkiksi illalliselle kanssasi ja romanttisen illan jälkeen ojenna hänelle ystävänpäiväkortti. Mikäli uskallat, voit lukea runon hänelle kortista itse, tai pyytää häntä lukemaan kortin. Jos kuitenkin haluat nauttia illasta ilman liikaa jännitystä, voit myös pyytää häntä lukemaan kortin vasta päästyään kotiin. Ystävänpäiväruno voi olla myös kevyempi ilmaus tunteistasi, jossa kerrot, kuinka hyvä ystävä hän on ja kuinka paljon hänestä pidät. Ihastuksesi voi tällöin tulkita ystävänpäivärunon haluamallaan tavalla.

Mikäli olette olleet yhdessä jo pitkään, voisitko antaa ystävänpäivärunon lahjan yhteydessä? Osta jokin koru kauniissa pienessä rasiassa, jonka avattuaan rakkaasi löytää pienen paperilapun, johon olet kirjoittanut kauniin runon. Voit osoittaa runossa rakkauttasi, kertoa parhaista hetkistänne tai siitä, mikä rakkaassasi on parasta. Käytä sopivan lahjan etsimisessä hyödyksi SuomiArvostelut sivustoa, joka tarjoaa tuhansien asiakkaiden arvosteluja eri verkkokaupoista.

Lisää Verkkokaupat