Näin voit tehdä kauniin ystävänpäiväkortin

Näin voit tehdä kauniin ystävänpäiväkortin
Verkkokaupat

14. helmikuuta vietetään ystävänpäivää ja silloin onkin hyvä hetki muistaa kuin kaukana, että lähellä asuvia ystäviä. Persoonalliset ystävänpäiväkortit ovat ihana tapa osoittaa, kuinka tärkeä ystävyytenne on. Voit toki ostaa kaupasta valmiin kortin, jossa toivotetaan hyvää ystävänpäivää, mutta jos haluat tehdä jotain erityistä, askartele korttisi itse. Seuraavilla vinkeillä onnistut varmasti ja teet kortista henkilökohtaisen ja mieleenpainuvan!

Ideoita erilaisiin ystävänpäiväkortteihin

Ystävänpäivä on vuoden paras hetki muistaa erityistä ystävää erityisellä tavalla. Onko ystäväsi ekoystävällinen ja pitää kierrätystä tärkeänä? Askartele hänelle ystävänpäiväkortti kotoa löytyvistä kierrätysmateriaaleista. Voit käyttää apuna kierrätyskartonkia, vanhoja lahjapapereita ja -naruja, helmiä tai nappeja tai mitä vain kotoa löytyvää. Mikäli valokuva-albumissa on teistä vanhoja yhteisiä kuvia, voisitko liittää niistä jonkin korttiin? Tai jos kotoasi löytyy tulostin, valitse puhelimestasi jokin yhteinen kuva, tulosta se ja liimaa korttiin. Jos tulostin ja mustekasetit ovat vielä hankintalistalla, käy lukemassa muiden asiakkaiden arvioita verkkokaupasta InkClub.

Kortin koristelulla saat siitä ei vain kauniimman, mutta myös sen näköisen, että siihen on käytetty aikaa ja vaivaa. Se taas kertoo siitä, että kortin saaja on sinulle erityinen. Koristele korttiin lisäämäsi kuva liimaamalla sen ympärille esimerkiksi valkoista pitsinauhaa, joka tuo nostalgista tunnelmaa. Kirjekuoren päälle voit laittaa punaisen satiininauhan rusetille, jotta kortin saadessaan ystäväsi ikään kuin avaa lahjan. Ystävyyden lahjan. Adlibris on kauppa, josta löytyy monipuoliset tarvikkeet kortin tekoon.

Kun korttiin on käytetty ajatusta ja siihen liittyy ystävällesi tärkeitä asioita, se jää mieleen pitkäksi aikaa. Voit tehdä kortista vieläkin erityisemmän kirjoittamalla siihen itse tehdyn runon. Kotiliesi on kerännyt lukijoidensa lempirunot tänne. Jos runosuoni ei satu sykkimään ja valmiista runoista ei oikein mikään tunnu sopivalta, kerro jokin mieleenpainuva tarina menneisyydestänne, ja vielä parempi; liitä korttiin tarinan tapahtumaan liittyvä kuva.

Jos teistä ei ole yhteisiä kuvia saatavilla, voit leikata esimerkiksi lehdistä jonkin ystävyyteen liittyvän lehtileikkeen tai askarrella esimerkiksi kirjoittamasi tarinan ympärille erikokoisia, pieniä sydämiä. Pitsinauhasta ja sydämistä saat jo todella kauniin kortin ja netistä voit liittää siihen valmiin runon.

SuomiArvostelut on apuna, kun haluat löytää hyvän ja luotettavan verkkokaupan, josta tilata ystävänpäiväkortin askarteluun tarvitsemasi tuotteet. Sivustolta löydät asiakkaiden arvosteluja sekä kokemuksia monista erilaisiin tuotteisiin erikoistuneista nettikaupoista.

Näillä tarvikkeilla teet ystävänpäiväkortin

Mitä kaikkea ystävänpäiväkortin tekoon tarvitsee? Tässä lyhyt lista, jolla pääset liikkeelle. Et toki välttämättä tarvitse kaikkia tässä mainittuja tarvikkeita, mutta jos sopivaa ideaa ystävänpäiväkorttiin ei vielä ole löytynyt, näillä pääset alkuun:

• Kyniä, kimalletussi
• Sakset
• Kartonkia (pinkki, punainen, valkoinen…)
• Liimaa
• Teippiä
• Pitsinauhaa
• Valokuvia sinusta ja kortin saajasta.

Myös erilaisista askarteluliikkeistä löytyy valmiita settejä, joista löytyy tarvikkeet erilaisten korttien tekoon. Mikäli sinulta löytyy jo valmiina osa tarvikkeista, voit helposti tarkistaa verkkokaupat, joista löytyy tarvitsemasi tuote.

Jos tuntuu, että ystävänpäiväkortin tekoon ei tänä vuonna millään löydy aikaa tai ideat ovat vähissä, Smartphoto on verkkokauppa, josta voi tilata persoonallisen kuvatuotteen omalla designilla. Käy kurkkaamassa linkin takaa, mitä mieltä muut asiakkaat ovat tilanneet ja mitä he ovat tykänneet erilaisista kuvatuotteista.

Kaunis ystävänpäiväkortti rakkaalle

Mietitkö, kuinka yllättää rakkaasi ystävänpäivänä ilman suurempaa budjettia? Käy ostamassa askartelutarvikkeita kirjakaupasta ja tee romanttinen kortti. Osta esimerkiksi vaaleanpunaista kartonkia, josta leikkaat ja taitat kaksipuolisen kortin. Leikkaa etusivulle iso sydän, jonka “ikkunasta” näkyy kuvanne kortin toisella puolella. Leikkaa kortin oikeaan reunaan molemmin puolin pienet ympyrän muotoiset reiät, ja pujota niistä pitsinauhaa, jolla solmit kortin kiinni. Etusivun sydämen ympärille voit myös laittaa pitsinauhaa, jolloin saat kortista kauniin, yhtenäisen ja romanttisen näköisen. Muita ystävänpäiväkortti malleja löydät täältä.

Yksi ihana idea on kirjoittaa ystävän tai rakkaan nimestä erilaisia adjektiiveja tai muita häntä kuvaavia asioista. Esimerkiksi näin:

P

ositiivinen

E

nerginen

T

aitava

R

akas

A

inutlaatuinen

Lahja ystävänpäiväkorttiin

Jotta voisit tehdä ystävänpäiväkortista vieläkin erityisemmän, piilota korttiin jokin lahja. Kirjoita jokin lyhyt tarina, jonka lopussa esimerkiksi kutsut ystäväsi mukaan kanssasi kylpylään tai elokuviin. Korttiin voi myös askarrella taskun, jonka avatessa löytyy liput johonkin tapahtumaan, tai sanallisesti kirjoitettu lahjakortti vaikkapa kauneushoitolaan.

Korttiin sopiva lahja on myös kirjoittaa esimerkiksi pieni lippu; “Tällä lipulla lunastat hieronnan minulta haluamanasi ajankohtana” tai “Tällä lipulla lunastat ravintolaillallisen haluamassasi ravintolassa”. Jos on vaikea valita lahjaa rakkaalle, mutta lahjasta on kuitenkin jonkinlainen idea, on lippuun hyvä kirjoittaa esimerkiksi “Tällä lipulla saat tarvitsemasi laukun”, tai mistä tahansa uskot rakkaasi pitävän. Silloin annat hänelle varmasti mieluisan ystävänpäivälahjan ja samalla ihanan yllätyksen.

Millainen ystävänpäivälahja voisi sopia ystävälle tai rakkaalle? Käy lukemassa vinkkejä erilaisiin lahjaideoihin, löydät varmasti sopivan, tulipa lahja kenelle tahansa. Nyt on hyvä hetki yllättää vaikkapa uusi ihastuksesi pienellä muistamisella!

Ystävänpäiväkortti tauluksi

Ystävänpäiväaskartelu on myös hyvä hetki kokoontua useamman ystäväsi kanssa jo ennen varsinaista ystävänpäivää. Onko teillä esimerkiksi joku yhteinen ystävä, jolla on hieman rankempia aikoja takana tai muuten vain haluaisitte yhdessä ilahduttaa häntä erityisesti? Voitte porukalla kerätä kasaan yhteisiä muistoja ystävyytenne varrelta, ja tehdä vaikka ison kortin erilaisilla valokuvilla ja teksteillä, jonka voi kehystää tauluksi.

Mikäli etsit ideoita hieman vaativamman ystävänpäiväkortin toteuttamiseen, käy tutustumassa eri verkkokauppoihin kategoriassa toimisto-, harrastus- ja juhlatarvikkeet. Löydät tarvitsemasi tuotteet sekä muiden asiakkaiden vinkkejä ja kokemuksia eri verkkokaupoista, ja näin voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan.

Lisää Verkkokaupat