Ihania askarteluideoita ystävänpäivään

Ihania askarteluideoita ystävänpäivään
Verkkokaupat

Itse tehty lahja ilahduttaa aina ja mikä olisi hauskempaa tekemistä kylmiin talvipäiviin, kuin kokeilla erilaisia askarteluvinkkejä. Ystävänpäivälahjaa et tarvitse erikseen, sillä oman käden jälki ja askartelussa käytetty ajatus on itsessään merkityksellinen lahja, jota jokainen ystävä arvostaa. Esimerkiksi itse tehty arpa on lahja, joka sopii sekä miehelle, että naiselle. Tai jos leivonta kiinnostaa, leivo sydämenmuotoisia kuppikakkuja tai toffeepaloja. Kerromme seuraavaksi erilaisia vinkkejä ystävänpäivän askarteluun lapsille ja aikuisille.

Askarteluideat

Erilaiset makrameet ja mehiläisvahakynttilät

ovat muodissa tällä hetkellä. Ne ovat kauniita ja piristävät kenen tahansa sisustusta. Etenkin kynttilät ovat helppotekoisia, joten isompien lasten kanssa niitä voi tehdä yhdessä ja toki jos löytyy käsitöistä kiinnostuneita nuoria, niin makrameen tekoa kannattaa kokeilla myös. Se vaatii hieman kärsivällisyyttä mutta kun sen kerran tekee, niin seuraavat valmistuvatkin jo paljon rivakammin. Ystävänpäivä on se hetki vuodessa, kun on aika muistuttaa parasta ystävää tai kumppania siitä, kuinka tärkeitä ja erityisiä he ovat. Tee siis erityinen lahja erityiselle ihmiselle.

Makramee on käsityötekniikka, jossa solmuja tekemällä saadaan kauniita, koristeellisia nyörejä. Niistä voit tehdä esimerkiksi korvakorut, avaimenperän tai seinäkoristeen. Jos et ole tehnyt kovin paljon käsitöitä ennestään, voi olla paras aloittaa avaimenperästä tai laukkuun kiinnitettävästä koristemakrameesta. Ohjeet makrameen tekoon auttavat alkuun ja kertovat, mitä tarvikkeita tulet tarvitsemaan.

Mehiläisvahakynttilät ovat persoonallinen lahja ja niihin tarvitset vain mehiläisvahalevyjä ja sydänlankaa, jonka ympärille rullaat levyt haluamaasi muotoon ja näin niistä syntyy kaunis kynttilä. Kategoriasta toimisto, harrastus ja juhla löydät kaikki tarvittavat tuotteet ystävänpäivän askarteluun.

Kotitekoinen saippua

sopii kenelle vain ja se on sekä kaunis, että käytännöllinen ystävänpäivälahja. Saippua ei ole niin vaikea tehdä, kuin miltä se ehkä kuulostaa. Osta valmista saippuamassaa, haluamiasi silikonimuotteja ja tuoksuöljyjä. Saippuamassaa saa eri värisenä ja jos haluat painaa siihen jonkin tietyn kuvion, voit ostaa valmiita silikonileimoja, joilla saat kuviot helposti painettua saippuaan. Ystävänpäivän kunniaksi voit painaa siihen leimoilla esimerkiksi sydämiä.

Vaihtoehtoisesti voit itse piirtää saippuaan erilaisia kuvioita puutikulla, tai ostaa sydämenmuotoisia muotteja, joihin teet saippuan. Näin saat valmiita, sydämenmuotoisia saippuapaloja, joihin voit valita mieleisesi tuoksun. SuomiArvostelut sivustolta löydät tuhansia verkkokauppoja, joista löydät etsimäsi tuotteet. Voit lukea muiden käyttäjien arvosteluja ensin ja valita niiden perusteella itsellesi sopivan. Suosittuja tuoksuja saippuoille ovat esimerkiksi laventeli, kahvin tuoksut tai yrtit.

Toffee

syntyy vain 20 minuutissa kuumentamalla kattilassa voita, sokeria, kuohukermaa ja siirappia. Seoksen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se ei saa kiehua, vaan sitä lämmitetään miedolla lämmöllä. Jälleen voit käyttää isoa silikonimuottilevyä, jossa on useita sydämen muotoisia muotteja. Täytä ne seoksella ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.

Halutessasi voit maustaa toffeeta esimerkiksi vaniljasiirapilla, suolapähkinämurulla tai millä tahansa haluat. Jos tarvitset leivontaan erilaisia tarvikkeita, käy lukemassa, mitä mieltä muut ovat eBay verkkokaupasta, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita eri kategorioista. Asettele valmistamasi toffeet kauniiseen, pieneen rasiaan ja kääri sen ympärille punainen, kaunis satiinirusetti.

Huulirasva

sopii lahjaksi kauneuden ystävälle ja se on itse asiassa paljon terveellisempi, kuin kaupan valmiit vaihtoehdot. Kotitekoisen huulirasvan voi tehdä kosmetiikkalaatuisesta mehiläisvahasta ja huulien lisäksi sitä voi käyttää esimerkiksi kynsinauhoihin.

Huulirasvaan voi myös lisätä erilaisia tuoksuja, kuten vanilja-aromaöljyä tai erilaisia hedelmän tuoksuja. Katso ohjeet huulirasvan tekoon ja yllätä ystäväsi miellyttävällä lahjalla. Tämä askartelu sopii myös lapsille ja pieneihin purkkeihin tehtynä onkin hyvä ystävänpäivälahjaidea lasten ystäville.

Ystävänpäiväaskartelu lapsille

Edellä mainittuja askarteluideoita voi toki toteuttaa myös lasten kanssa, mutta pienille lapsille löytyy myös paljon erilaisia askarteluideoita.

Itsetehty suihkusaippua

on helppo toteuttaa perheen pienimpien kanssa. Osta muovailtavaa kylpysaippuaa eri väreissä, jotta lapset voivat tehdä esimerkiksi sateenkaaren värisiä lahjoja ystäville. Voitte käyttää muotoilussa piparkakkumuotteja, muotoilla vahasta erilaisia kuvioita itse tai ostaa askartelukaupasta erilaisia muotteja. Valmiin saippuan voi pakata esimerkiksi sellofaaniin, johon kiinnittää lahjanauhasta pienen rusetin ja ystävänpäiväkortin. Erilaiset verkkokaupat tarjoavat askartelutarvikkeita, joista löydät tarvittavat tuotteet ystävänpäivän askarteluun.

Raaputettava arpa

on helppo tehdä ja jännittävä lahja kuin lapselle, että aikuiselle. Arpaan voi kirjoittaa raaputuksen taakse esimerkiksi yllätyksen ystävälle: “Onneksi olkoon! Voitit juuri kanssani päivän HopLopissa!” tai “Onneksi olkoon! Voitit elokuvalipun!”. Ystävänpäivänä ihania arvasta saatavia lahjoja ovat esimerkiksi halaus, luisteluretki tai illallinen. Ystävänpäiväarpa on helppo ja nopea toteuttaa.

Hamahelmisydämet

ovat hyvä idea ystävänpäivän askarteluun ja ne ovatkin lasten suuressa suosiossa. Sen lisäksi, että lapset saavat kivaa puuhaa yhdessä, voi sydämistä tehdä monenlaisia koristeita. Kiinnitä hamahelmistä tehty sydän esimerkiksi ystävänpäiväkorttiin, tee siitä seinälle ripustettava koriste tai kiinnitä verhonpidikkeeseen kaunistamaan sisustusta.

Mitä tahansa tarvikkeita etsit askarteluun, voit löytää ne esimerkiksi verkkokaupasta DealeXtreme. Ennen kuin tilaat, käy lukemassa muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluita kaupasta.

Ompele ystävänpäiväkortti

ja anna hieman erilainen kortti lahjaksi. Askartele valmiiksi kortti, johon teet neulalla ja langalla sydämen tai jonkin muun koristekuvion. Jos askartelemassa on pieni lapsi, aikuinen voi tehdä lapselle valmiiksi neulanpistot korttiin, jolloin lapsi pujottelee langalla läpi aikuisen tekemistä rei’iästä. Tämä sopii loistavasti pienelle, aloittelevalle ompelijalle.

Knitting Room on verkkokauppa, josta löytyy erilaiset langat ja tarvikkeet käsitöihin. Käy lukemassa, mitä mieltä muut asiakkaat ovat sen tuotteista ja palveluista.

Sen lisäksi, että askartelu on hyvä tapa tehdä persoonallinen lahja ystävälle, se on myös mukavaa puuhaa ystävänpäivälle. Hanki lapsille erilaisia askartelutarvikkeita ja kutsu lapsen ystävät askartelukutsuille!

Lisää Verkkokaupat