Yksiön sisustus - lue vinkit kuinka sisustat pienen asunnon!

Yksiön sisustus - lue vinkit kuinka sisustat pienen asunnon!
Verkkokaupat

Pienemmän asunnon sisustaminen voi olla jossain määrin haaste yksinkertaisesti sen takia, että pieneen asuntoon ei mahdu kovin paljoa tavaraa. Kuitenkin omaan asuntoon haluaa saada kaiken tarpeellisen, jotta asuminen on toimivaa ja oma aika kotona mieluisaa. Ei kannata heti heittää kirvestä kaivoon, koska pienestäkin asunnosta saa toimivan kun vain panostaa oikeisiin asioihin ja hankkii oikeat huonekalut omaan asuntoon.

Vaihtoehtoisesti ajatuksena voi olla matkailu tai retkeilyauto, jonka pienissä tiloissa täytyy sisustaa. Silloin samat säännöt pätevät kuin pienen asunnon sisustuksessa. Sisustamiseen voi hyödyntää tietenkin netin tarjoamia mahdollisuuksia ja työkaluja, joiden avulla jokainen voi onnistua pienemmän asunnon sisustuksessa. Lue seuraavasta, miten onnistut yksiön sisustamisessa ja mistä saat hankittua niin huonekalut kuin työkalut sen tekemiseen.

Näin saat huonekalut mahtumaan

Huonekaluja ostetaan yhä enemmän verkosta ja silloin voi olla vaikea hahmottaa oikein sitä, miten huonekalut mahtuvat omaan asuntoon. Erityisesti pienessä asunnossa liian suurten huonekalujen ostaminen voi aiheuttaa ongelmia ja pilata koko huoneen sisustus. Paras keino on suunnitella ja asetella huonekaluja asunnon pohjakuvaan ja miettiä samalla kaikkien huonekalujen maksimikoot. Yksiöön on mahdollista tuoda pieni sohva, ruokapöytä ja jopa sohvapöytä, sängyn lisäksi, jos kalusteiden mitat ja huoneiston rajoitukset otetaan oikein huomioon.

Voit myös hyödyntää verkon erilaisia mahdollisuuksia ja työkaluja, oman yksiön sisustuksessa. Huonekalu verkkokauppojen tuotetiedoista on helppo löytää kalusteiden mitat ja verkossa on saatavilla erilaisia sisustusohjelmia ja applikaatioita, joiden avulla huoneen sisustaminen ja kalusteiden sijoittelu on helpompaa. Samalla voi hahmottaa, miten huonekalut ja asunto kannattaisi järjestää. Suunnittelun lisäksi on hyvä miettiä, millaisia käyttötarkoituksia kalusteilla on.

Monikäyttöiset kalusteet toimivat pienessä tilassa

Yksiön kannalta on tärkeää, että kalusteilla on mahdollisesti useampia käyttötarkoituksia tai niillä on muita ominaisuuksia. Esimerkiksi sohva voi vaihtoehtoisesti olla sohvasänky, jonka avulla voi säästää todella paljon tilaa yksiössä. Sohvapöytä voi samalla olla myös säilytyslaatikko, johon saa petivaatteet tai muuta tavaraa piiloon, silloin kun sitä ei tarvita. Toisaalta myös erilaiset parvet ja niiden alla olevat työtilat voivat olla toimivia ratkaisuja yksiössä, joiden avulla säästää tilaa ja luo useampia kerroksia omaan pieneen asuntoon.

Suosi myös kokoontaitettavia tai muunneltavia huonekaluja, kuten ruokapöydät, joita voi halutessaa suurentaa tai pienentää. Vinkkejä huonekaluihin kannattaa ehdottomasti etsiä verkossa. Yhden huonekaluliikkeen kahlaamiseen kuluu aikaa mutta netissä voi ostoksia tehdä sadoissa kaupoissa ja löytää omaan kotiin kaikkein toimivimpia vaihtoehtoja. Huonekalujen lisäksi pieneen asunnon sisustuksella ja somistuksella voi luoda lisää tilan tuntua ja mukavuutta. Pienessä asunnossa voi myös panostaa laatuun, koska asuntoon ei mahdu paljoa huonekaluja. Design huonekalujen hankkiminen vaikka Homeroom verkkokaupasta, voi ollakin ehkä hyvä tapa tehdä omasta pienestä yksiöstä erityisen viihtyisä.

Hyödynnä sisustuselementit

Pienessä asunnossa ei voi olla liikaa tavaraa mutta tietyillä sisustus elementeillä voi huoneeseen luoda lisää tilaa. Peilit toimivat hyvin ja tekevät oikein aseteltuina huoneesta suuremman tuntuisen. Peilit kannattaa sijoitella ikkunan vastapuolelle, jotta luonnon valo pääsee niiden kautta jakautumaan huoneistoon. Matto auttaa vaimentamaan melua, varsinkin yksiössä, jossa kaikki asiat tehdää samassa tilassa. Sisustuselementeillä voi omaan yksiöön helposti luoda vaikka Boheemin tyylin, joka kulkee myös nimellä Boho sisustus.

Sisustuksessa on myös hyvä miettiä kaikkia huoneen pintoja. Voit käyttää värejä seinillä ja maalata niitä tai tehdä yhdestä seinästä näyttävän kuviotapetin avulla. Myös erilaisia värejä ja pintoja on helppo etsiä verkosta ja monet verkkokaupat tarjoavat hyvän näköisiä valmiita huone malleja, joista voi ottaa vinkkejä omaan sisustamiseen.

Osta huonekalut verkosta

Netissä on lähes rajattomasti mahdollisuuksia ja ostaminen on helppoa sekä mukavaa. Oman huoneiston sisustamisessa kannattaa myös hyödyntää verkkokauppojen kaikkia mahdollisuuksia. Sen lisäksi, että voit saada kaikki tuotteet helposti valittua useista eri kaupoista, monesti saat verkossa myös kaikkein parhaimmat hinnat. Tämä onnistuu vertailemalla eri kauppoja ja niiden valikoimaa. Useissa kaupoissa on myös erittäin laajat valikoimat tuotteita kuten VidaXl verkkokaupassa, josta löydät varmasti kaiken mahdollisen omaan kotiisi.

Verkkokauppoja on monia ja osa niistä on erikoistunut sisustamiseen, toiset huonekaluihin ja jotkut käytettyjen huonekalujen myyntiin, kuten esimerkiksi Mjuk. Käytettyjen tuotteiden ostaminen ja myyminen on kasvattanut suosiotaan ja Mjukin kaltaiset verkkokaupat ovat kiinnostavia tulokkaista verkossa.

Verkkokaupat tarjoavat aina tuotteille kotiinkuljetus mahdollisuuden ja silloin kaikki tuotteet saa valmiiksi kannettuina omaan kotiin. Näin ei tarvitse nähdä vaivaa vuokraamalla erikseen pakettiautoa tai peräkärryjä sekä kantoapua suurempien huonekalujen kantamiseen. Verkkokauppojen kautta huonekalujen ostaminen on helppoa mutta kannattaa huomioida muutamia asioita, jotta välttyy ikäviltä asioilta.

Varmista ensin verkkokaupan toimitusehdot. Toimitusehdoissa kerrotaan, miten tuotteet toimitetaan ja ovatko ne verkkokaupan puolelta vakuutettuja, jos jotain sattuu esimerkiksi kuljetuksen aikana. Lisäksi on hyvä selvittää, mitä kuljetukseen sisältyy ja tuleeko siihen lisäkustannuksia, joita ei ole mainittu, kuten tullit tai muut maksut. Tällaisia maksuja voi tulla, jos tuotteita tilataan ulkomailta ja varsinkin EU:n ulkopuolelta. Verkkokaupoista on myös paljon tietoa saatavilla verkossa, jossa voit lukea toisten käyttäjien kokemuksia verkkokaupoista. SuomiArvostelut tarjoavat kattavan määrän tietoa eri verkkokaupoista ja siitä, millaista niistä on ostaa tuotteita.

Pienemmän asunnon sisustaminen ei ole vaikeaa, kunhan muistat panostaa laatuun, huonekalujen kokoon ja monikäyttöisyyteen. Loput kodin sisustuksesta on omasta mieltymyksestä kiinni. Jos omat ideat alkavat olla lopussa, kannattaa silloin kääntyä verkon puoleen tai halutessaan voi hyödyntää myös ammattilaisen apua kodin sisustuksessa. Pääasia on, että omassa asunnossa viihtyy ja jaksaa viettää aikaa niin yksin kuin oman perheen tai puolison kanssa.

Lisää Verkkokaupat