Säästä rahaan koulun alkaessa syksyllä

Säästä rahaan koulun alkaessa syksyllä
Verkkokaupat

On aika valmistautua kouluun, koska koulut alkavat elokuussa ja monelle ekaluokkalaiselle tämä tarkoittaa, että koulutarvikkeisiin pitää investoida. Koulua jo pitempään käyneet tietävät suurin piirtein, mitä tarvikkeita kouluun tarvitaan, mutta yleensä joka vuosi koulutarvikkeet tarvitsevat päivitystä. Jos perheessä on useampia lapsia, voi kustannukset nousta melko suuriksi. Miten koulun aloittamisen kustannuksissa voi säästää järkevästi? Katso tästä artikkelista vinkit koulutien alkuun.

Hanki tarvikkeet ajoissa

Monesti lähdemme hankkimaan koulutarvikkeita juuri silloin kun niitä tarvitaan eli ennen koulun alkua. Tämä on sesonkiaikaa kaupoissa ja vaikka tuotteita on paljon tarjolla on hinnat yleensä myös korkeammat. Voi siis olla hyvä hankkia koulutarvikkeet jo vuotta ennen valmiiksi, silloin kun edellisen vuoden sesonki päättyy. Sesongin päättyessä syksyllä, loput koulutarvikkeet myydään suurilla alennuksilla pois, joten silloin voi löytää hyvä tarjouksia ja säästää huomattavan summan seuraavan vuoden kuluissa.

Jos et ole ehtinyt hankkia koulutarvikkeita ennakkoon, kannattaa sesongin loppuunmyynti kuitenkin hyödyntää seuraavaa vuotta varten ja katsoa valmiiksi, mitä koululainen tarvitsee seuraavana vuonna.

Vertaile hintoja verkossa

Internetissä on huima määrä erilaisia yrityksiä, joiden hinnat ja tarjoukset vaihtelevat koko ajan. Vertailemalla eri yritysten tarjontaa netissä voit löytää parhaat hinnat syksyn koulutarvikkeille. Suomiarvostelut sivuilla voit vertailla yrityksiä helposti ja löytää kaikkein parhaimman yrityksen koulutarvikkeiden hankkimiseen.

Vertailusivuilla saat myös tietoa toisten asiakkaiden kokemuksista verkkokaupoissa. Tämä helpottaa päätöksentekoa, kun tiedät toisten asiakkaiden mielipiteet ja voit välttää niitä yrityksiä, jotka tarjoavat esimerkiksi huonoa palvelua tai huonoja toimitusehtoja.

Mitä tarvikkeita kouluun tarvitaan?

Koululaisella on monia tarpeita, kun koulu alkaa. Ensimmäistä vuotta varten tarvitaan huomattavasti enemmän tuotteita, kuin esimerkiksi seuraavia vuosia varten. Aiemmin hankittuja, samoja tarvikkeita voi mahdollisesti käyttää useamman vuoden ajan.

Reppu

Ensimmäinen ja tärkein asia on koulureppu. Koulureppuja on monenlaisia ja lapset yleensä valitsevat itseään kiinnostavan repun. Tällainen voi olla esimerkiksi supersankari reppu tai jokin muu. Repun hankinnassa voi myös säästää, jos osaa olla hieman käytännöllisempi. Monesti reput, jotka kiinnostavat lapsia on tehty kiinnostaviksi ulkonäöltään, mutta ne eivät ole välttämättä kovin laadukkaita. Tämä tarkoittaa, että pahimmassa tapauksessa reppu ei kestä vuottakaan ehjänä.

Kouluvuosien kuluessa myös koulutarvikkeiden määrä kasvaa. Silloin voi olla järkevämpää panostaa laadukkaaseen reppuun, joka on kestävä ja jota voi käyttää useamman vuoden ajan. Repun pitää olla tukeva ja hyvin valmistettu, jotta se kestää kirjojen painoa, joita usein kannetaan päivittäin koulun ja kodin välillä.

Työvälineet

Repun lisäksi tarvitaan työvälineitä, kuten kyniä, kumeja, värikyniä, viivoitin, teroitin ja monia muita välineitä, riippuen koululuokasta. Vaikka kouluissa käytetään yhä enemmän tietokoneita ja kirjoitustaito on heikentynyt, on lyijykynä edelleen yksi tärkeimmistä välineistä koulussa.

Välineissä varsinkin kyniä on saatavilla todella monenlaisia ja erilaisilla kovuuksilla. Lyijykynän hyvä kovuusaste kirjoittamiseen on H-luokan kynä. H-luokka kertoo, että kyseessä on kova kynä. Puolestaan luokka B kertoo, että kyseessä on pehmeä kynä, joka soveltuu paremmin piirtämiseen. Piirtämiseen käytetyt kynät ovat yleensä välillä 9H - 9B ja kirjoitukseen tarkoitetut kynät 2H - 2B luokkaa.

Valitse siis koululaiselle lyijykynäksi kirjoituskynä, jotta kirjoittamisen opettelu on helpompaa. Värikynät voi valita 9HB luokasta. Kannattaa panostaa hieman kynien laatuun eli valita hieman kalliimmat merkkikynät, koska ne kestävät huomattavasti paremmin. Huonolaatuiset kynät hajoavat ja niitä voi olla vaikea teroittaa.

Vaatteet

Koulun alkua varten on myös hankittava vaatteita. Koululaisille on tärkeä saada uusia vaatteita koulua varten. Myös vaatteiden osalta koulun alku on sesonkiaikaa ja vaatteita myydään jokaisessa kaupassa kampanjoilla. Myös netissä on useita verkkokauppoja, joista voi löytää erittäin hyviä tarjouksia lastenvaatteista. Muoti on tänä päivänä tärkeä osa lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja on tärkeää, että lapsilla on muodikkaat vaatteet, jotta ei joudu esimerkiksi vaatteiden takia kiusatuksi.

Vaatteiden kanssa voi olla vaikea ennakoida, koska lasten kasvu on erilaista ja vaatteita on mahdoton ostaa oikean kokoisia seuraavaa vuotta varten. Tämän takia kannattaa seurata verkossa kauppojen tarjouksia ja katsoa, mistä saa parhaat tuotteet edullisimpaan hintaan.

Kustannukset kannattaa budjetoida

Kokonaiskustannusten hahmottamista helpottaa, jos laittaa kaikki tarvittavat materiaalit budjetiksi. Tällä tavalla saa hyvän kokonaiskuvan, miten suurista kustannuksista on kyse ja mihin tuotteisiin ja välineisiin kannattaa investoida enemmän. Toiset välineet ovat kertakäyttöisiä ja toisten pitää kestää pidempään. Panosta siis pitkäaikaisiin tuotteisiin enemmän ja kertakäyttöisiin vähemmän. Tällä tavalla säästät pitkällä juoksulla rahaa. On hyvä myös muistaa, että laadukkaista välineistä voi saada rahaa takaisin myymällä ne hyväkuntoisina seuraaville niitä tarvitseville.

Lisää Verkkokaupat