Näillä vinkeillä saat kotiisi tunnelmaa

Näillä vinkeillä saat kotiisi tunnelmaa
Verkkokaupat

Koti on monesti ihmisen tärkein paikka. Siellä levähdetään ja ollaan omissa oloissa joko yksin tai läheisten kanssa. Kodin viihtyvyyteen kannattaa panostaa, koska siellä vietetään paljon aikaa. Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin, miten voit saada helposti kotiisi lisää tunnelmaa.

Koti ja sen merkitys on jokaiselle hyvin henkilökohtainen ja tärkeä paikka, joka voi herättää voimakkaitakin tunteita. Kun koti on hyvin suunniteltu, se tarjoaa hyvät puitteet hyvään ja laadukkaaseen elämään, jossa voit helposti yhdistää vapaa-ajan ja vaikka etätyön tänään.

Kodissa luodaan paljon muistoja ja se on yksi keskeisimmistä paikoista sekä arjessa että juhlassa. Sen takia on tärkeää, että koti rakennetaan ja luodaan huolellisesti, jotta siellä viihdytään ja jotta arjen pyörittäminen sujuu siellä mahdollisimman hyvin. Kotona tapahtuu paljon myös intiimejä hetkiä, joihin voi saada lisämaustetta seksivälineistä. Niihin kannattaa tutustua rauhassa ja voit löytää mukavaa inspiraatiota täältä.

Panosta pohjaan ja kyseenalaista sen normit

Pienenkin asunnon voi sisustaa toimivaksi ja tyylikkääksi, vaikka neliöitä olisikin rajallisesti. Ensimmäiseksi kannattaa panostaa toimivaan pohjaan, koska järkevästi suunniteltu pohja pystyy palvelemaan asujan tarpeita ja se tekee pienemmästäkin asunnosta viihtyisän.

Asunnon pohja kannattaa suunnitella siten, että omat tarpeet täyttyvät. Jos neliöitä on rajoitetusti, pohdittavaksi jää, miten ne jaetaan keittiön, olohuoneen tai erillisen työtilan kesken. Keittiön laajentaminen tai väliseinän purkaminen ei ole aina mahdollista, erityisesti jos asuu vuokralla. Pohjaratkaisun vakiintuneita normeja kannattaakin välillä kyseenalaistaa: alkoviin ei välttämättä tarvitse asettaa sänkyä.

Valoa kohti ja selkeyttä kehiin

Valo voi antaa huomattavia vaikutuksia asunnon kohentamisessa. Se voi avartaa huoneistoa ja tehdä siitä kotoisamman. Luonnonvaloa kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisuuksien puitteissa ja lisätunnelmaa saa myös erilaisten valaisimien avulla.

Avaruutta saadaan aikaan myös selkeillä linjoilla. Esimerkiksi verhot on hyvä ripustaa siten, että ne alkavat katonrajasta ja päättyvät lattiapintaan. Tämä tuo usein korkeutta asuntoon. Jos sinulla on sohva, valitse maton koko sen mukaan. Kun matto on suurempi kuin sohva, saa olohuone heti lisää selkeyttä. Siivoa myös asunnostasi ylimääräiset tavarat pois, koska ne voivat lisätä sotkuisuutta ja sitä mukaa pienentää tilaa.

Valitse huonekalut ja pinnat oikein

Huonekalujen koolla on väliä. Ne kannattaa valita tilan mukaan, eli ei liian suuria tai pieniä huonekaluja. Yleensä huomio kiinnitetään liian suurten huonekalujen välttämiseen, mutta liian pienetkin huonekalut voivat tuoda ei-toivottuja tuloksia. Kun huonekalut ovat tismalleen sopivan kokoisia, tulee asunto avaramman näköiseksi ja siellä viihtyy todennäköisesti paremmin.

Huonekalut kannattaa valita siten, että ne olisivat mahdollisimman monikäyttöisiä. Jotkut huonekaluvalmistajat tarjoavat ratkaisuja, jotka voivat toimia esimerkiksi sekä ruokapöytänä että sänkynä. Jokin esine voi toimia myös sekä pöytänä, penkkinä että säilytystilana.

Lisäksi kannattaa suosia vaaleita pintoja ja peilejä, jotka heijastavat valoa. Peili toimii erinomaisena sisustuselementtinä pienessä asunnossa, koska se luo tilantuntua ja heijastaa valoa. Kun peili on kaunis, miellyttää se itsessäänkin silmää. Myös oikeilla tekstiiliratkaisuilla voidaan saada huoneeseen ylimääräistä tilaa. Näytä rohkeasti myös omaa persoonaasi kodissasi, mikä tekee kodistasi sinun kotisi.

Lisää Verkkokaupat