Miten löytää parhaat Black Friday 2021-tarjoukset?

Miten löytää parhaat Black Friday 2021-tarjoukset?
Verkkokaupat

Vuoden 2021 Black Friday lähestyy kovaa vauhtia ja sitä vietetään tänä vuonna 26. marraskuuta. Mahdollisesti jopa vuoden parhaat tarjoukset valtaavat kaupat ja tämä tarjousjuhla onkin erinomainen varaslähtö joululahjojen ostoon!

Mikä Black Friday?

”Musta perjantai” on peräisin Yhdysvalloista jo 1950-luvulta, missä sitä pidetään joulusesongin avajaispäivänä. Jopa tuhansia ihmisiä ryntää aikaisin aamulla jonottamaan reilusti alennettuja tuotteita, jotkut jopa nukkuvat makuupusseissa kaupan oven edessä yön yli ollakseen ensimmäisenä aamulla jonossa, kun kauppa aukeaa. Nykyisin Black Friday on monissa maissa vuoden hysteerisin ostospäivä, jolloin kivijalkaliikkeissä sekä nettikaupoissa on toinen toistaan parempia tarjouksia.

Black Friday on sittemmin laajalti paisunut koko viikon mittaiseksi ja useilla yrityksillä se tunnetaankin jo nimellä Black Week, eli kokonaisen viikon kestävänä tarjousjuhlana. Yleensä tarjoukset alkavat siis jo maanantaina ja niitä lisäillään pitkin viikkoa, mutta ne huipentuvat vasta perjantaina.

Suomessa Black Friday ei ole vakiintunut vielä joulusesongin avajaisajankohdaksi mutta verkkokauppojen kasvun myötä se on vakiinnuttanut paikkansa Suomessakin yhtenä vuoden kovimmista myyntipäivistä. Esimerkiksi Klarnan kuluttajatutkimuksen mukaan myynnin kasvu vuonna 2020 jo ensimmäisen tunnin aikana oli 1184 % ja koko Black Week -viikolta +41 % verrattuna vuoteen 2019.

Nykyisin kuluttajat osaavat jo varautua Black Fridayhin hyvin ja monet jättävätkin vuoden ”isoimmat ostokset” odottamaan tätä päivää, varsinkin, jos on kyse elektroniikasta tai kodinkoneista. Nykyään toki kaikissa tuotekategorioissa, kuin myös palveluissa, on suuria alennuksia Black Fridayn aikana.

Milloin Black Fridayta vietetään?

Mustaa perjantaita vietetään amerikkalaisten viettämän kiitospäivän jälkeisenä perjantaina ja tänä vuonna tuo päivä on 26. marraskuuta. Ajankohta on syntynyt siitä, että perheet ovat tuolloin kotosalla ja kaikilla on hyvin aikaa ostoksille. Sittemmin tarjousjuhlan päätteeksi on vakiintunut myös Cyber Monday, joka on nettikauppojen vastine kivijalkaliikkeiden tarjouspäivälle. Jos et siis vielä Black Fridayna ehtinyt ostaa haluamiasi tuotteita hyvään tarjoushintaan niin ei hätää, Cyber Mondayn tarjouksista nappaat vielä omat ostoksesi tuntuvin alennuksin!

Black Friday on rantautunut Suomeen ensimmäistä kertaa vuonna 2007 kun Apple Storen verkkokaupassa tarjoukset olivat ensimmäistä kertaa saatavilla myös Suomessa. Virallisesti ja pysyvästi se löysi tiensä Suomeen kuitenkin vasta vuonna 2011, kun ralliautoilija Markus Grönholm toi sen omistamaansa kauppakeskus Strandiin.

Black Fridayn nimen lähtöperästä on parikin erilaista uskomusta. Toisen tarinan mukaan se on lähtöisin Philadelphiasta, jossa aikoinaan kiitospäivän jälkeisenä päivänä kadut olivat niin täynnä ja vilkkaasti liikennöityjä, että poliisit alkoivat kutsua sitä Mustaksi Perjantaiksi. Toisen tarinan mukaan nimi viittaa kirjanpidon merkintään käytettäviin väreihin, joissa tappioita merkittiin punaisella ja voittoja mustalla. Monilla yrityksillä alkuvuosi näytti punaista mutta Black Fridaysta eteenpäin tulos muuttui mustaksi – eli voiton puolelle.

Miten sitten löytää parhaat Black Friday -tarjoukset?

Nykyisin lähes kaikki kaupat tarjoavat toinen toistaan parempia Black Friday -tarjouksia jo alkuviikosta lähtien ja tarjoukset yleensä kasvavat entisestään perjantaita kohti. Mistä sitten voi löytää parhaat tarjoukset? SuomiArvostelut -sivulta löydät laajan valikoiman verkkokauppoja, jotka ovat jaettuina eri kategorioihin, näin löydät helposti haluamasi tuotteet sekä näet samalla, kuinka hyvät arvostelut kyseinen kauppa on saanut. Voit myös jättää oman arvostelusi, mikäli sinulla on kaupasta jo kokemusta!

Etsitkö esimerkiksi kodinkoneita? Käy katsomassa, mikä kauppa on saanut asiakkailta parhaat arvostelut ja klikkaa suoraan kaupan sivuille. Oletko kiinnostunut esimerkiksi skeitti- ja katumuodista? Käy tutustumassa Junkyardin laajaan, persoonalliseen tarjontaan sekä arvosteluihin. Etsitkö monipuolisesti elektroniikkaa, kodin tarvikkeita tai lasten vaatteita ja tarvikkeita? Kurkkaa, millaiset arvostelut E-Ville on saanut ja tutustu heidän monipuoliseen tarjontaansa. Lumilautailuun, lasketteluun ja katumuotiin erikoistunut Blue Tomato tarjoaa suurimman valikoiman näistä tuotteista yli 30 vuoden kokemuksella. Tutustumisen arvoisia verkkokauppoja löytyy paljon!

Kannattaa lisäksi tutkia haluamiasi tuotteita verkkokaupoista jo hieman etukäteen, jotta tiedät, mitä olet etsimässä. Kannattaa myös tutustua haluamiesi tuotteiden normaalihintatasoon jo hieman aikaisemmin, jolloin voit tunnistaa oikeasti parhaat tarjoukset. Joskus on nimittäin ollut keskustelua siitä, että jotkin kaupat nostaisivat normaalihintojaan ennen Black Fridayta, jotta voivat sitten laittaa suuremmat tarjoukset. Ole siis hintatietoinen!

Vinkit ekologisempaan shoppailuun Black Fridayn aikana

Ostomania iskee, halvat hinnat houkuttelevat tekemään heräteostoksia, mutta kuinka voisimme toimia ekologisemmin ja jokainen omalta osaltamme huolehtia siitä, että päästöjä syntyisi vähemmän?

- Suosi kotimaista. Vähennät näin muunmuassa laiva-, lentokone- ja rekkamatkojen aiheuttamia päästöjä.

- Osta samasta paikasta. Jos ostat monta tuotetta, pyri ostamaan mahdollisimman moni tuote samasta kaupasta ja nouda ne esimerkiksi työmatkasi varrella. Jos tilaat verkkokaupasta, päästöt vähenevät rutkasti, jos viiden paketin sijaan toimitetaan vain yksi paketti, eli pyri tässäkin tilaamaan mahdollisimman moni tuote samasta verkkokaupasta.

- Vältä pikatoimitusta, sillä niissä usein päästöt ovat moninkertaiset, kun samalle reitille ei välttämättä osu muita paketteja. Etenkin ulkomaisista verkkokaupoista tehdyt pikatoimitukset moninkertaistavat päästöt, sillä tällöin toimitukset tulevat lentoteitse.

- Vältä palauttamista. Ylen dokumentin mukaan Euroopassa verkkokauppaostoksista palautetaan vuodessa jopa kolme miljardia. Palauttaminen vähintäänkin tuplaa päästöt, joten mieti tarkkaan tarvitsetko tuotteen, ennen kuin tilaat.

- Mieti ostopäätöstä tarkkaan. Joulu on tulossa, kenelle aiot ostaa joululahjat? Oletko pitkään miettinyt, että tarvitset uudet vuodevaatteet? Veteleekö pesukone viimeisiään? Vältä kuitenkin ostamasta vain halvan hinnan vuoksi. Mikäli pesukone kestää vielä seuraavan vuoden kannattaa miettiä, onko parempi ostaa uusi vasta myöhemmin.

Ole siis valmiina tulevaan Black Fridayhin lukemalla asiakkaiden aidot arvostelut verkkokauppojen palvelusta, hinnoittelusta ja toimituksesta SuomiArvostelut.fi.

Lisää Verkkokaupat