Miksi lukea arvosteluja ennen ostopäätöstä? – 4 syytä

Miksi lukea arvosteluja ennen ostopäätöstä? – 4 syytä
Verkkokaupat

Jos olet aikeissa ostaa jotain - olipa se sitten verkossa tai ei - menetkö suoraan kassalle, vai yritätkö ensin tehdä pikaisen tutkimuksen itse brändistä ja tuotteesta? Mikäli et tee jälkimmäistä asiaa, kannattaa omia toimintatapoja muuttaa pikimmiten.

Jokainen maksaa tuotteista ja palveluista kovalla työllä ansaitsemillaan rahoilla. Alasta riippumatta näet varmasti edes jonkin verran vaivaa sen eteen, että saat ansaitsemasi palkan. Ja olivatpa kyseessä sitten uudet farkut, verovapaat nettikasinot ilman rekisteröitymistä tai vaikkapa uusi televisio, tuskin kukaan haluaa, että rahat menevät hukkaan.

Jotta tällaisilta tilanteilta voi välttyä, jossa jokin tuote tai palvelu osoittautuu vasta myöhemmin täysin arvottomaksi, on suotavaa lukea arvosteluja.

4 syytä arvostelujen lukemiselle ennen ostoksen tekemistä

Saat tietoa tuotteesta ja sen toimivuudesta

Saatat nähdä netissä esimerkiksi Suomessakin suureen suosioon nousseen padeliin liittyvän mainoksen. Et kuitenkaan välttämättä ymmärrä padelista tai esimerkiksi sen mailoista mitään.

Tällöin voit käyttää avuksesi tuotearvosteluja, joissa tuote on yleensä esitelty aina toimintoja, käyttötarkoituksia sekä hyviä ja huonoja puolia myöten. Tämä koskee siis ihan kaikkia mahdollisia tuotteita ja palveluja - ei vain padelia.

Perusymmärryksen jälkeen voit syventää tietämystäsi arvostelun pohjalta. Sinun on hyvä tietää ainakin seuraavat asiat ennen “Osta”-napin painamista:

  • Missä tuote on tehty?
  • Kuinka kestävä tuote on?
  • Mitkä ovat tuotteen tunnusmerkit?
  • Miten tuotetta käytetään?
  • Millä tavoin tuote vertautuu kilpailijoihinsa?
  • Miten tuote pidetään mahdollisimman hyvässä kunnossa?
  • Sisältyykö tuotteeseen takuuta?

Saatat saada samat ominaisuudet halvemmalla

Suuret brändit ja tuotemerkit myyvät korkeammalla hinnalla kuin pienemmät toimijat, jotka tarjoavat ihan samoja ominaisuuksia. Esimerkiksi Applen uusin puhelin on Suomessa kallis, vaikka se voi tarjota samat ominaisuudet kuin jokin muu, vähemmän suosittu tuotemerkki. Ja tämä on vain yksi esimerkki monista sadoista samanlaisista tapauksista.

Miksi sinun siis pitäisi maksaa enemmän brändistä, joka tarjoaa ominaisuudet, joihin pääset käsiksi halvemmallakin? Älä ole merkkihullu - suosi toiminnallisuutta.

Arvosteluja lukemalla pääsee vertailemaan sekä halvempaa että kalliimpaa tuotetta ja esimerkiksi niiden toimivuutta. Jos kumpikin toimii ihan yhtä hyvin, ei ole mitään järkeä maksaa tunnetummasta enemmän vain sen brändin vuoksi.

Monet korkeahintaiset tuotteet ovat oikeasti parempia kuin halvemmat yksilöt, mutta aina näin ei ole.

Saat tietää, pystyykö tuote lunastamaan lupauksensa

Jotkin markkinoiden brändit tahtovat hieman liioitella omia kykyjään ja ominaisuuksiaan. Ennen kuin olet oikeasti ostanut tuotteen tai lukenut käyttäjien arvosteluja, et voi tietää, miten hyvä tuote oikeasti on kyseessä.

Jos esimerkiksi olet kiinnostunut tietystä autosta ja joku toinen on antanut sille 5 tähteä, haluat varmasti tietää, miksi hyvä arvostelu on annettu. Ennen auton hankinnan rahoittamista olet varmasti halukas kuulemaan, pystyykö auto lunastamaan kaikki sen alkuperäiset lupaukset.

Jos esimerkiksi selviää, että sinua kiinnostaneen sähköauton toimintasäde on todellisuudessa 150km vähemmän kuin alun perin luvattiin, tuskin haluat enää hankkia kyseistä autoa. Tätä et olisi saanut selville ilman arvostelujen lukemista.

Saat mielenrauhan

Kun käyt arvosteluja läpi ennen ostamista ja sen jälkeen, saat mielenrauhan, koska tiedät mitä odottaa. Jos et olisi lukenut arvosteluja, olisit hyvin epävarma ostoksesi suhteen. Arvosteluja lukemalla vakuutat itsellesi, että teit hyvän ostopäätöksen.

Kannattaa muistaa, että arvostelu- ja vertailusivustojenkin vertailu kannattaa. Monet niitä tarjoavista sivuista pyörittävät omaa liiketoimintaa, jonka vuoksi voi olla, että osa sivustoista on esimerkiksi piilottanut kaikki huonot arvostelut. Siksi arvosteluja on suotavaa lukea eri sivustoilta.

Lisää Verkkokaupat