Hohtoa arkeen — näin käytät messinkiä kylpyhuoneessa

Hohtoa arkeen — näin käytät messinkiä kylpyhuoneessa
Verkkokaupat

Viime vuosina kylpyhuoneesta on tullut sisustuksen keskipiste. Aiemmin kylpyhuoneen tärkeyttä on yleensä vähätelty osittain siksi, ettei kyseessä ole kaikkein sosiaalisin tila, mutta nykyään se on sisustussuunnittelussa jopa etusijalla. Kylpyhuoneessa käydään päivän aikana yleensä useita kertoja ja toisinaan siellä voidaan viettää pitkiäkin aikoja rentoutumisen merkeissä, ja siksi ei olekaan yhdentekevää, miten tilan sisustaa.

Yhä useammat haluavat loihtia kotinsa kylpyhuoneeseen eräänlaisen hemmottelukeitaan, jossa kelpaa rentoutua esimerkiksi hektisen työpäivän päätteeksi kiireettömän kylvyn tai suihkun merkeissä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kylpyhuoneen pitäisi muistuttaa luksusspa’ta. Kauniin yksinkertainen kokonaisuus muutamalla tarkkaan harkitulla yksityiskohdalla on usein aivan riittävä rentoutumiseen ja mielen lepuuttamisen.

Sisustuksessa viime aikoina nimenomaan kylpyhuoneeseen kohdistuvan huomion kasvun myötä on syntynyt myös yhä useampia kokeellisia suuntauksia ja tyylejä, joilla tilaan pyritään loihtimaan uutta ilmettä. Tarjolla on lähes loputtomiin hauskoja ideoita ja vaihtoehtoja, joista jokainen voi valita omaan makuunsa sopivimmat. Esimerkiksi kylpyhuoneen "kultaaminen" messingillä on tällä hetkellä todella suosittu trendi, jota kannattaa ehdottomasti harkita. Mikäli kiinnostuksesi messinkiä kohtaan heräsi, jatka ihmeessä lukemista. Seuraavaksi nimittäin kerromme, miten kylpyhuoneeseen saa helposti lisättyä messinkistä hohtoa.

Messinkiset kalusteet

Messingin lisääminen kylpyhuoneen sisustukseen on helpointa aloittaa kalusteista. Messinkipäällysteiset kalusteet ovat nykyään jo melko tavallinen näky, joskaan ne eivät ole yhtä yleisiä kuin pitkään suosion huipulla olleet erilaiset “hopeiset” yksityiskohdat. Messinki on kuitenkin materiaalina aivan erityinen — se huokuu lämpöä ja eleganssia, jota muut yleisesti kalusteissa käytetyt metallit eivät tarjoa. Jos tavoitteena on kokonaisuus, joka kiinnittää taatusti jokaisen kylpyhuoneessa kävijän huomion, on messingin käyttäminen yksityiskohdissa siinä tapauksessa varma valinta.

On kuitenkin yksi tärkeä sääntö, joka on pidettävä mielessä kylpyhuoneen kalusteita valittaessa: kaikkien kalusteiden on mielellään sovittava yhteen. Huoneessa vallitsee helposti valtava sekasorto, jos esimerkiksi suihku on messinkiä ja pesuallas kromia. Vaikka eri värisävyjä voi usein yhdistellä hyvinkin rohkeasti, riitelevät eri metalliset sävyt helposti keskenään. Siksi onkin syytä varautua siihen, että jos valitsee kalusteisiin messingin, on siinä paras myös pitäytyä kauttaaltaan kylpyhuoneessa. Puoliksi tehdyt ratkaisut ja epäselkeä linja kylpyhuoneen sisutuksessa johtavat vain sotkuiseen lopputulokseen.

Messinkiset lattiakaivot

Yhteensopivia kalusteita koskeva sääntö koskee itse asiassa paljon muutakin kuin sitä, mitkä yleisesti mielletään kalusteiksi. Kyse on johdonmukaisuudesta ja kokonaisvaikutelmasta. Tässä kohtaa lattiakaivo tulee mukaan kuvioihin. Lattiakaivot tai ainakin niiden ritilät on myös yleensä valmistettu jonkinlaisesta metallista, joten myös tässä tapauksessa kannattaa harkita vaihtamista messinkiseen sävyyn.

Tähän on onneksi olemassa monia hyviä vaihtoehtoja, joista Unidrainin Highline Colour -sarjan mallisto on hyvä esimerkki. Kaikki ritilät ovat saatavana useissa eri materiaaleissa ja väreissä, myös messinkisinä, joten voit varmistua kaikkien kalusteiden yhteensopivuudesta.

Messinki muissa metalliyksityiskohdissa

Mikäli mielii todella saada korkeat pisteet yhtenäisyydestä ja yleisvaikutelmasta, voi messinkiä harkita myös muualle kuin kalusteisiin. Kun astuu sisään kylpyhuoneeseen, jossa kaikki metalli on messinkiä tai messingin kaltaista, nostaa se todella sisustuksen tasoa silminnähden ja antaa hienon yhtenäisyyden tunteen.

Tätä voidaan soveltaa monella tavalla. Messinkiä on nykyään saatavilla monessa muodossa. Entä jos muuntaisit messinkiputket pyyhetelineiksi? Voisivatko messinkinen vessaharja ja harjanpidike tulla kyseeseen? Kyse voi olla myös pienistä yksityiskohdista, kuten laatikoiden kahvoista. Mitä messingin hyödyntämiseen tulee, vain mielikuvituksesi on rajana!

Kultaiset tyynyt

Messinkisiä pintoja löytyy myös monista esineistä, joita ei hyvistä syistä ole valmistettu kokonaan messingistä. Messinki kannattaakin toisin sanoen valita pikemminkin koristeväriksi kuin varsinaiseksi materiaaliksi. Tämä tarjoaa paljon enemmän vaihtoehtoja, joista voi valita käyttöön omaan silmään kaikkein miellyttävimmät.

Tyynyt ovat helposti toteutettava sisustuselementti, jolla voidaan saada aikaan suuriakin muutoksia vähällä vaivalla. Etenkin kultaisena versiona tyynyt voivat olla todella näyttävä lisäys melkeinpä missä tahansa tilassa. Tyynyt saattavat tuntua toki kylpyhuoneessa ensi alkuun hieman oudolta ajatukselta, mutta niitä kannattaa lähteä kokeilemaan ennakkoluulottomasti. Monet yllättyvätkin huomatessaan, kuinka mainiosti tyynyt sopivat kylpyhuoneen sisustuksen yleiseen henkeen. Jos tavoitteena on saada aikaiseksi viihtyisä ja yleisesti ottaen miellyttävä paikka oleskeluun, jossa käydessä saa ikään kuin hengähdystauon keskellä kiireistä ja stressaavaa arkea, voivat kultaiset tyynyt olla silloin nappivalinta.

Kultaiset yksityiskohdat

Kun messinkiin alkaa suhtautua yhtenä värinä muiden joukossa, löytyy kylpyhuoneesta lukemattomia mahdollisuuksia messingin ujuttamiseen osaksi sisustusta. Monia yksityiskohtia voidaan myös korostaa muuttamalla ne kullanvärisiksi. Messingin värit miellyttävät useimpien ihmisten silmää, joten kauniit kullatut yksityiskohdat nousevat hyvin keskeiseen asemaan.

Hyvä esimerkki on messinkinen tarjotin saippualle, hammasharjoille ja vastaaville tai vaikkapa messinginsävyinen saippuan tai käsivoiteen annostelija. Jos pesualtaan ympäristö on tyyliltään minimalistinen, tämä voi olla erittäin tyylikäs keino lisätä sisustustyyliin hieman syvempää tunnelmaa ilman, että se on kuitenkaan liikaa. Jo pienillä muutoksilla on mahdollista korostaa minimalistista tilaa ja tuoda siihen kaivattua persoonallisuutta, oli kyse sitten ripauksesta ylellistä luksusta tai vaikkapa rouheaa steampunkin henkeä!

Lisää Verkkokaupat