Langattomat kuulokkeet Bluetooth-yhteydellä

Langattomat kuulokkeet Bluetooth-yhteydellä
Verkkokaupat

Mitä sinulla oli tänään taskussasi, kun poistuit kotoasi? Puhelin, avaimet ja lompakko ainakin, mutta kenties myös kuulokkeet. Kuulokkeista on tullut vuosien saatossa jokapäiväinen esine monille ihmisille ja niinpä ei ole yllättävää, että keksintöä on paranneltu langattomaan muotoon.

Langattomat nappikuulokkeet uutena keksintönä

Jos harkitset langattomien nappikuulokkeiden ostamista, olet kaiken todennäköisyyden mukaan käyttänyt joskus aiemmin tavanomaisia langallisia kuulokkeita. Mikäli näin on, juolahtaa mieleesi todennäköisesti jompikumpi kahdesta ajatuksesta: joko ”vaihdan langattomiin heti tilaisuuden tullen” tai ”mihin ihmeeseen minä langattomia kuulokkeita tarvitsen?” Se kumpi ajatus mieleesi tuli, riippuu todennäköisesti siitä, kuinka kovasti nykyiset kuulokkeesi tykkäävät mennä solmuun. Bluetooth kuulokkeiden ensisijainen etu on eittämättä se, ettei johtosolmuja pääse syntymään. Tästä on hyötyä paitsi yleisen käyttömukavuuden, myös kuulokkeiden pitkäikäisyyden kannalta. Solmuun menneillä kuulokkeilla on nimittäin ikävä taipumus hajota, koska johtoa suojaava muovi rikkoontuu tai johto itsessään vääntyy halki.

Bluetooth-kuulokkeilla vastaavaa ongelmaa ei ole. Sen sijaan kuulokkeiden sisällä on paljon hienovaraista teknologiaa, minkä vuoksi langattomat kuulokkeet myydäänkin yleensä erillisen säilytyskotelon kanssa. Säilytyskotelon tarkoitus on tyypillisesti kolmijakoinen. Ensinnäkin säilytyskotelo suojaa kuulokkeita kolhuilta kuten edellä mainittua. Toisekseen se helpottaa kuulokkeiden mukana kantamista, sillä kahdella johdottomalla kuulokkeella on niin vähän massaa, että niiden kantaminen erillään niitä hukkaamatta voi osoittautua vaikeaksi. Kolmantena kotelon tarkoituksena vielä mainittakoon, että yleensä kuulokekotelot toimivat myös latauspisteenä, joilla kuulokkeisiin saa virtaa. Tämä lieneekin langattomien kuulokkeiden suurin heikkous, sillä siinä missä langalliset kuulokkeet saavat virtansa suoraa laitteesta, josta toistettava ääni tulee, langattomat kuulokkeet eivät voi olla kiinnitettynä mihinkään – muutenhan ne eivät olisi enää langattomat kuulokkeet. Niinpä niissä on oma virtalähteensä, joka täytyy ladata erikseen.

Jbl kuulokkeet ja muut vaihtoehdot

Jbl-kuulokkeet ovat ehdottomasti eräät tunnetuimmista langattomista kuulokkeista, mutta tuotteen saavuttaman suosion ansiosta on markkinoilla nykyään langattomia kuulokkeita joka lähtöön. Kuulokkeita tuottavat useammat yritykset ja niitä on tarjolla aina kompaktiuteen panostavista minikuulokkeista suurempiin, langattomiin kuppikuulokkeisiin. Voit yhdistää langattomat kuulokkeet televisioon, puhelimeen tai muuhun elektroniikkaan, joka kykenee muodostamaan Bluetooth-yhteyden toiseen laitteeseen. Parhaat langattomat kuulokkeet vaihtoehtojen heinäsuovasta löytyvät vain sinnikkään etsimisen tuloksena, ja niinpä mahdollisuudet on syytä punnita tarkkaan. Tehtävässä sinua voivat auttaa muiden langattomia kuulokkeita tuottavien yritysten asiakkaiden arvostelut. Älä kuitenkaan heittäydy täysin muiden ihmisten kommenttien varaan, vaan pohdi myös sitä, miten itse aiot kuulokkeitasi käyttää.

Omiin tarpeisiin sopivat langattomat kuulokkeet

Mihin kuulokemarkkinoilla kannattaa sitten kiinnittää huomiota? Konkreettinen käyttötarkoitus on ensimmäinen asia, joka sinun pitää päättää jo ennen kuin ryhdyt tarkastelemaan vaihtoehtojasi. Kuulokkeiden tärkeimmät ominaisuudet riippuvat siitä, mihin niitä käytetään. Jos esimerkiksi tiedät, että aiot käyttää kuulokkeitasi ennen kaikkea juoksemiseen, on erityisen tärkeää varmistua kuulokkeiden sopivuudesta omiin korviin. Juoksemiseen liittyy niin paljon liikettä ja tärinää, että jos kuulokkeet eivät ole korviisi sopivaa mallia, putoavat ne kovaan maahan alta aikayksikön ja pahimmassa tapauksessa hajoavat. Toki pysyvyys on tärkeää kaikessa muussakin käytössä, mutta juokseminen on verrattavissa toimintaan, jossa aktiivisesti pyrit pudottamaan kuulokkeet korvista. Kuulokkeiden pysyvyydestä voi tinkiä hieman (muttei kuitenkaan liikaa), jos kuulokkeita aikoo käyttää lähinnä rauhalliseen kävelyyn. Kaikenlaiseen urheiluun käytettävillä kuulokkeilla on kuitenkin yhteistä se, että niiden on syytä olla sateen- ja hienkestävät. Muutoin hyvät kuulokkeet muuttuvat hätäisesti entisiksi kuulokkeiksi.

Langattomat kuulokkeet kotikäyttöön

Parhaat langattomat kuulokkeet musiikin kuunteluun sohvalla tai vaikkapa videopelaamiseen näyttävät sen sijaan aivan erilaisilta. Vaikka langattomien kuulokkeiden suuri etu on nimenomaan se, että ne on helppo ottaa mukaan vaikkapa kuntosalille, ei se tokikaan tarkoita, etteivät kotonaan kuulokkeitaan käyttävätkin voi hyötyä laitteiden langattomuudesta. Niin musiikinystävä kuin e-pelaajakin osaa varmasti arvostaa sitä, ettei kuulokkeiden solmuja tarvitse olla ratkomassa käyttökerrasta toiseen – puhumattakaan siitä, että ikävästi roikkuva kuulokkeen johto tarttuu häiritsevästi käteen juuri silloin, kun kappale saavuttaa lakipisteensä tai peli intensiivisimmän vaiheensa. Jos ostat kuulokkeesi tämäntyyppiseen tai vaikkapa työkäyttöön, voi olla hyvä idea harkita kuulokkeita, joissa on äänieristys. Näin kahta suuremmalla syyllä, jos käyttöympäristössä on junia, rakennustyömaita tai vaikkapa vain äänekkäitä lapsia. Onneksi langattomien nappikuulokkeiden lisäksi on olemassa langattomia kuppikuulokkeita, sillä ne voivat osoittautua paremmaksi ratkaisuksi, jos kuulokkeiden ensisijainen käyttöympäristö on poikkeuksellisen meluisa.

Langattomien kuulokkeiden ostaminen

On toki fiksua lukea vinkkejä langattomien kuulokkeiden ostamisesta, mutta lopullisen päätöksen joudut tekemään sinä itse. On myös tärkeää löytää luotettava verkkokauppa. Harkintaan on syytä ottaa enemmän näkökohtia kuin missään yksittäisessä artikkelissa on mahdollista edes mainita. Tulitko esimerkiksi ajatelleeksi, haluatko käyttää kuulokkeita sängyssä kuunteluun? Yön aikana käytettäville kuulokkeille on niillekin paljon erityisiä vaatimuksia. Ennen kaikkea kuulokkeiden ergonomian merkitys korostuu, kun ne ovat korvissa tuntikaupalla. Entä kuulokkeiden hinta? Sopivan hintalaatusuhteen määrittäminen lankeaa sekin sinun harkintasi varaan. Kuten huomaat, ei valintaprosessi ole välttämättä helppo, mutta se on varmasti vaivan arvoinen. Lopputuloksena saat nimittäin langattomat kuulokkeet, jotka toivon mukaan palvelevat sinua hyvin ja pitkään.

Lisää Verkkokaupat