Lahjaideat hukassa? Lue vinkit, kuinka hankkia paras lahja!

Lahjaideat hukassa? Lue vinkit, kuinka hankkia paras lahja!
Verkkokaupat

Lahjan antaminen on helppoa, mutta lahjan valinnassa törmätään monesti haasteisiin. Toiselle ei ole välttämättä ole helppoa ostaa lahjaa ja lahjan hankkiminen voi aiheuttaa turhaa stressiä. Onneksi nykyään vaihtoehtoja on paljon ja apua on saatavilla, vaikka millä mitalla verkossa. Kun haluat säästää omaa aikaasi ja löytää lahjainspiraatiota helposti kannattaa tutustua erilaisiin verkkokauppoihin. Myös sosiaalisen median alustoilta voi löytyä hyviä vinkkejä. Lue myös seuraavasta artikkelista vinkit siihen, miten löydät parhaan lahjan mihin tahansa tilanteeseen.

Tee tutkimusta lahjan saajasta

Ennen lahjaostoksille suuntaamista on hyvä käyttää ajatusta siihen millainen lahjan saaja on henkilönä. Selvitä myös vastaanottajan mieltymykset ja tarpeet. Paras lahja on sellainen, joka vastaa vastaanottajan mieltymyksiä ja tarpeita. Kannattaa panostaa siihen, että ottaa selvää, minkälaisista asioista vastaanottaja pitää ja mitä hän voi tarvita. Pohdi myös lahjan antamisen tarkoitusta, oli sitten kyseessä sitten häät tai ystävän syntymäpäivät.

Myös persoonallisuus on tärkeää. Mieti, mikä tekee henkilöstä erityisen ja millainen persoona hänellä on. Lahjan lisäksi on hyvä tehdä lahjasta jollain omalla tavalla persoonallinen. YourSurprise tarjoaa persoonallisia lahjoja kaikkien makuun. Lahjaan voi lisätä itse tehdyn kortin, jossa kerrotaan lahjan saajasta ja siitä miksi juuri tämä lahja on ostettu. Kortti ja lahja voivat myös kuvata jotain yhteistä muistoa tai tapahtumaa, joka tekee lahjasta hyvin persoonallisen ja aina lahjaa katsottaessa tai käytettäessä muistaa samat hauskat muistot.

Tee tutkimusta myös kun tapaat lahjan saajaa hänen kotonaan tai muissa tapahtumissa. Huomioimalla yhteisten keskusteluiden aikana henkilön kiinnostuksen kohteita, voi keksiä hyviä lahjaideoita, jotka ovat hyvin persoonallisia.

Hyvä lahja voi liittyä myös vastaanottajan harrastuksiin. Harrastuksiin kuuluu yleensä paljon rahaa ja silloin harrastukseen liittyvät lahjat voivat olla erityisen hyviä toimivia lahjoja. Harrastuksiin liittyviä lahjoja voit löytää verkosta useista eri kaupoista. Vaihtoehtoisesti harrastuksiin liittyvät lahjat voivat olla myös lahjakortteja harrastuksiin liittyviin tapahtumiin tai niitä tukeviin aktiviteetteihin.

Hyvinvointilahja

Erilaiset hyvinvointilahjat ovat myös suosiossa ja niiden hankkiminen onnistuu verkossa. Hyvinvointilahja voi olla personal trainerin tapaaminen, spa-hoito päivä tai vaikka opas ja tuotepaketti curly girl metodin aloittamiseen. Hyvinvointilahjat toimivat hyvin puolisolle, kun haluaa antaa jotain erilaista, joka ei ole materiaaleja. Lahja voi olla myös yhteinen lahja, kuten hotelliyö tai viikonloppumatka johonkin kaupunkikohteeseen. Myös ravintola illallinen ja vaikka teatteri voivat olla toimivia hyvinvointilahjoja.

Panosta lahjan laatuun

Laadukkaat lahjat ovat aina hienoja lahjoja. Laadukkaampi lahja maksaa enemmän, mutta se myös usein kestää pidempään ja se voi olla sellainen lahja, jota henkilö ei itselleen muussa tapauksessa ostaisi. Kannattaa myös selvittää, mistä kaupoista laadukkaita lahjoja kannattaa ostaa. SuomiArvostelut trajoavat sinulle tietoa, mitkä ovat parhaat verkkokaupat toisten käyttäjien mielestä. Laadukkaat lahjat ovat lahjoja, joista voi tehdä myös tavan, jos kyseessä on esimerkiksi sukulainen tai ystävä. Keräämällä vuosittain esimerkiksi laadukasta astiastoa, voi varmistaa helposti useamman vuoden lahjaideat kerralla.

Hyvä ja laadukas lahja miehelle voi olla esimerkiksi merkkikello ja naiselle voi hyvin toimia laadukkaat käsilaukut tai muut asusteet. Laadukkaat lahjat ovat hyviä vaihtoehtoja, kun on tarve hankkia ristiäislahja, kihlajaislahja tai vaikka valmistujaislahja. Tällaisia tapahtumia on henkilöllä vain kerran elämässä, joten silloin on hyvä tehdä lahjasta ja tapahtumasta ikimuistoinen lahjan avulla. Laadukkaaseen lahjaa panostaminen on järkevää ja vaihtoehtoja on monia. Tämän takia kannattaa myös käyttää laadukkaan lahjan valintaan aikaa.

Käytä lahjaan aikaa ja vaivaa

Lahjaa ei kannata ostaa kiireellä. Monta kertaa lahjoja ostetaan viime tingassa ja silloin voi lahjasta kadota ajatus ja siitä tulee pakotettu. Jotta lahjoja voi ostaa ajoissa kannattaa niitä alkaa miettimään hyvissä ajoin ja varata aikaa lahjan hankkimiseen. Parhaat lahjat löytyvät ajan kanssa ilman stressiä ja kiirettä.

Jos lahjan valinnassa on paljon epävarmuutta, voi asiasta kysyä apua toiselta henkilöltä. Esimerkiksi itselle uudemman ystävän lahjaan voi kysyä apua pitkä aikaisemmalta ystävältä, jolla on enemmän tuntemusta lahjan vastaanottajasta. Apua voi myös kysyä lahjan saajan perheenjäseniltä.

Lahjalista voi myös auttaa lahjan valinnassa. Tee lista potentiaalisista lahjoista, joita voit esimerkiksi löytää selailemalla erilaisia verkkokauppoja. Verkkokaupat, kuten LighInTheBox ja niiden ostoskorit ovat hyvä tapa säästää asiat, joita pitää potentiaalisina lahjoina. Kun olet kerännyt tarpeeksi potentiaalisia lahjoja, voit alkaa karsimaan listaa, miettimällä esimerkiksi mieltymyksiä tai henkilön persoonallisuutta.

Monet verkkokaupat tarjoavat myös valmiita ideoita. Lahjojen ostaminen lapsille voi olla hankalaa, kun omasta lapsuudesta on ehinyt kulua jo tovi. Myös lasten lelut ja pelit sekä trendilelut muuttuvat vuosittain, joten lasten lahjaideoiden perässä voi olla vaike pysyä. Lapsille voi löytää hienoja lahjoja helposti verkosta. Eurotoys tarjoaa hyvän lelu- ja pelivalikoiman, joka eroaa tavanomaisten supermarkettien leluvalikoimasta.

Tee lahja itse

Persoonalliset lahjat ovat parhaita ja lahjoja voi myös valmistaa itse. Jos sinulla on aikomus tehdä itse lahja kannattaa silloin panostaa siihen, että se on huolella tehty. DIY lahjaideat löytyvät parhaiten netin sosiaalisista medioista. Verkosta löytyy helposti myös materiaaleja moniin erilaisiin DIY lahjoihin. Mukava syntymäpäivälahja syntyy vaikka neulomalla ystävälle villasukat tai villapaita. Knittingroomista löydät langat ja tarvikkeet kutomiseen.

Itse tehty lahja voi olla myös koru, joka on tehty lahjan saajan tyyliin sopivista materiaaleista. Valmiita korumateriaaleja saa myös helposti verkosta ja niitä on helppo muunnella juuri sopiviksi lahjoiksi ystävälle. Myös itse maalattu taulu tai piirros voi olla hieno lahja, jos taiteelliset lahjat riittävät tuottamaan omasta mielestä riittävän hyvän teoksen. Maalauksen kylkeen voi kerätä kukkia luonnosta tai omasta puutarhasta ja kirjoittaa merkityksellisen kortin.

Itse tehty lahja voi myös olla ruokaa ja monesti herkut kuten kakut tai muut levonnaiset voivat olla hyviä lahjoa, jos kyseessä on pienempi merkkitapahtuma ta vaikka ystävän nimipäivä. Tällä tavalla voi yhdessä nauttia hyvästä seurasta ja herkuista. Oli oma tehty lahja, millainen tahansa, on ajatus näissä lahjoissa iso osa kokonaisuutta. Itse tehdyt lahjat sopivat kuitenkin parhaiten läheisille ja kaukaisimmille tuttavuuksille kannattaa ehkä hankkia jotain valmista.

Vältä näitä lahjoja

Löydät verkosta monia erilaisia verkkokauppoja, joista voit löytää hyvinkin erilaisia lahjoja. Muista, että vaikka joskus jotkut tyhmän hauskat lahjat tuntuvat hyviltä ideoilta, ei niitä ehkä kannatakkaan antaa. Huonoja lahjoja voivat olla loukkaavat lahjat tai epäasialliset lahjat. Tällaisia epäasiallisia lahjoja annetaan joskus läheisille ystäville hauskoissa tapahtumissa. Ne ovat kuitenkin aina riski, koska ikinä ei voi tietää miten lahjan vastaanottaja suhtautuu niihin. Myös liian henkilökohtaiset lahjat voivat olla huonoja valintoja. Tällaisten lahjojen kanssa on oltava hyvä tilannetaju ja ymmärrettävä sekä tunnettava todella hyvin lahjansaaja.

Lahjaksi ei myöskään kannata antaa esimerkiksi elämyslahjaa, jonka tietää järkyttävän vastaanottajaa. Pahimmillaan lahja voi pilata koko juhlavan tapahtuman, eikä sitä kukaan halua toiselle. PIdä siis aina mielessä lahjan saajan mieltymyksen, toiveet ja tarpeet. Tällä tavalla onnistut antamaan hyvän lahjan vaikka se olisi myös hiukan jännittävä tai erikoinenkin.

Lisää Verkkokaupat