Joulukoristeet, miten säästää rahaa?

Joulukoristeet, miten säästää rahaa?
Verkkokaupat

Joulu on jo ovella ja on aika kaivaa varaston uumenista joulukoristeet esiin, jotta voi alkaa koristelemaan kotia sekä laittaa joulusisustus kuntoon. Välillä käy niin, että jouluvalot, muovinen joulukuusi tai muut koristeet ovat menneet rikki ja on aika korjata tai korvata ne. On tietenkin harmittavaa huomata, että edellisen vuoden joulukoristeet ovat kärsineet varastoinnin aikana, ja jos joka vuosi joutuu hankkimaan uusia koristeita, se harmittaa. Onneksi on monia tapoja, jolla voit säästää rahaa joulukoristeiden ja joulusisustuksen kanssa. Katso seuraavat vinkit, joiden avulla säästät rahaa ja varmistat joulukoristeet itsellesi halvalla.

Korjaa vanhat joulukoristeet tai osta uudet

Rikkoutuneiden koristeiden korjaaminen on mahdollista ja jossain tapauksessa kannattavaakin ja korjaamalla aina pystyy säästämään rahaa. Jouluvalot voivat olla erilaisia ja niihin voi olla saatavilla varaosia, joten ei heti kannata heittää jouluvaloja roskiin, jos pystyy vaihtamaan polttimot uusiin. Muovinen joulukuusi on myös hyvin helppo korjata rautalangan ja vihreän muovipussin avulla, josta kietomalla muovia rautalangan ympärille saa uuden oksan puuttuvan tilalle.

Nykyään joulukoristeet ovat edullisia ja niitä voi ostaa monista eri verkkokaupoista. Erityisesti joulun jälkeen koristeita saa lähes ilmaiseksi, joten jos todella haluat säästää kun ostat joulukoristeet, varaudu ennakkoon ja osta ensi vuoden koristeet heti joulun jälkeen. Monet kaupat järjestävät erityisiä alennuskampanjoita poistuvilletuotteille, joten kannattaa käydä verkkokauppojen sivuilla tutustumassa näihin. Joulun alennusmyynnit ovat monella yksi kohokohta, jota odotetaan innolla. Kaikkia tuotteita ei kuitenkaan saa ostettua alennusmyynneistä halvalla, joten kannattaa pitää silmällä, mitkä tuotteet ovat todella tarjouksessa.

Tee se itse koristeet

Joulukoristeet voi helposti askarrella myös itse. Nykypäivän diy joulukoristeet voi helposti tehdä arkisista asioista, joita löytyy jokaisesta kodista. Joulukuusi on joulusisustuksen keksipiste ja sen koristeluun voi askarrella vaikka kuivatuista sitruuna- tai appelsiiniviipaleista langan avulla mukavia koristeita. Vanhasta värillisestä tai kuviollisesta tapetista voi helposti askarrella joulu tähdet tai muut joulukoristeet roikkumaan ikkunalle tai leikata jouluisen alustan joulupöytään. Havunoksista, rautalangasta ja LED-valoista syntyy näyttävä tähtikuvio tai muu jouluinen kuva nopeasti ja helposti.

Piparien leipominen kuuluu joulun perinteisiin ja niistä syntyy monia kauniit joulukoristeet joulun ajalle. Pipareita yhdistelemällä sokerimassan avulla voi rakentaa piparkakkutalot tai jouluiset kranssit roikkumaan seinälle. Lisäämällä tomusokeria luot lumisen maiseman piparkakkutalon pihalle. Pipareilla on myös helppo koristella joulukuusi.

Talven komeita kynttilöitä voi valmistaa, jäädyttämällä vettä ämpärissä. Kun vesi on jäätynyt reunoilta voi ämpärin kääntää ja jäätyneen osuuden asettaa pihalle. Näin syntyy jäälyhty, jonka sisälle voi asettaa kynttilän tai valon, joka loistaa ja valaisee kauniisti talven pimeinä iltoina. Perinteinen jätkänkynttilä syntyy myös helposti, jos on hieman osaamista moottorisahan käytöstä.

Joulusisustus

Joulusisustus on aina täynnä valoja, värejä ja kimaltavia asioita. Ne sopivat erinomaisesti pimeyden keskelle luomaan tunnelmaa. Jouluaiheiset asetelmat ovat mukava tapa luoda joulun tunnelmaa kotiin. Nykyään on hyvin saatavilla jouluisia asetelmia led-valoilla, joita voi ripustaa ikkunalle tuomaan mukavaa tunnelmaa. Perinteisemmät seinä ja ikkuna kranssit ovat kauniita ja hienostuneempia koristeita ja niitä on ostettavissa kaupoista kuten e-ville ja Hobby Hall. Pöytien koristeet ovat joulutähdet, olkipukit tai vaikka erilaiset tonttu kokoelmat, joista myös lapset nauttivat. Jouluasetelmia kannattaa asetella asunnon ulkopuolelle oveen tai terassille. Pihalle tehdyn asetelman voi myös koristella LED-valoilla. Kynttilät luovat aina lämpöistä joulun tunnelmaa mutta nämä on monesti korvattu Led-valoilla, jos kuitenkin käytät kynttilöitä, muista että niitä ei saa jättää valvomatta.

Huoneita voi myös piristää jouluiseksi jouluverhoilla. Keittiössä jouluverhot ovat mainio idea luomaan tunnelmaa, kun kokataan joulun aterioita. Olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen sopivat pitkät tumman punaiset verhot, joiden avulla voi tuoda vaikuttavaa väriä huoneeseen. Sukulaisten ja tuutujen lähettämät joulukortit kannattaa myös asettaa näkyville. Ne voi ripustaa lankojen varaan näkyville tai asetella ne erikseen omalle pöydälle.

Joulun sisustukseen kuuluu myös joulukasvit. Joulutähdet ovat monesti suosituimpia mutta myös hyasintit ja ritarinkukat ovat kauniita. Ne sopivat hyvin joulun tunnelmaan, kaunistavat kotia ja niistä voi aistia todella joulun. Joulun kasvit eivät yleensä tarvitse muuta kuin kastelua ja lannoitusta ei tarvitse miettiä. Kasvit kannattaa sijoitella valoisaan ja lämpimään paikkaa kotona, jotta niistä voi nauttia mahdollisimman pitkään. Hyasintit pitää kuitenkin muistaa siirtää yöllä pimeään ja viileään paikkaan.

Vertaile ja säästä

Monissa kaupoissa on pyhien aikaan tarjolla erikoistarjouksia ja kuponkeja. Hinnat, toimitusmaksut ja tavat vaihtelevat varsinkin verkkokauppojen osalta. Toisissa kaupoissa saattaa olla pitkät toimitusajat, joten se kannattaa huomioida ajoissa, ettei joulukoristeet jää saamatta. Tuotteissa on myös eroja ja jotkin tuotteet voivat olla testaamattomia ja vaarallisia. Joulukoristeet kuten valot ovat yleensä päällä koko ajan ja jos on riksi, että ne aiheuttavat tulipalon, niin kannattaa suosia testattua tuotteita.

Vertaile ja seuraa eri sivustoja, jotta löydät parhaimmat tarjoukset itsellesi. Niiden avulla säästää yleensä pitkän pennin. Osa verkkokaupoista tarjoaa, jopa alennusta silloin kun pystyt näyttämään vastaavan tuotteen olevan halvempi jossain toisessa kaupassa. Verkkokauppa voi tällöin laskea hintaa matalammaksi, jolloin saat säästöä haluamastasi tuotteesta. Kun vertailet sivustoja niin samalla kannattaa tutustua käyttäjien kokemuksiin. Sivustoilla on yleensä saatavilla asiakasarvioita ja palautteita, jotka paljastavat asiakkaiden tyytyväisyyden.

Lisää Verkkokaupat