Hyönteisperäiset koiranruoat takaavat kestävän kehityksen

Hyönteisperäiset koiranruoat takaavat kestävän kehityksen
Verkkokaupat

Ilmastonmuutos ja siihen liittyvät haasteet ovat jo pitkään olleet huolenaiheitamme. Yhä useammat ihmiset ovat tietoisia siitä, että kestäviä ratkaisuja tarvitaan tulevaisuudessa monilla alueilla.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tämä koskee myös lemmikkieläinten kuten koirien ruokaa. Koiranruokavalmistaja Bellfor on kehittänyt innovatiivisen tuotevalikoiman, joka perustuu hyönteisproteiineille. Sen ansiosta kestävyys ja koirille sopiva ruoka eivät enää sulje pois toisiaan.

Massakasvatus vahingoittaa ympäristöä

Nykyisen vallitsevalla teuraseläinten massakasvatuksella lihan valtavan kysynnän tyydyttämiseksi, on huomattava ympäristökuormitus. Yli 70 prosenttia maailman maatalousmaista käytetään joko karjankasvatukseen tai karjan rehun viljelyyn.

Lisäksi vedenkulutus on valtavaa ja naudat tuottavat suuria määriä metaania, kun ne sulavat rehuaan. Hiilidioksidipäästöt ovat tällä hetkellä kaikkien huulilla yhtenä ilmastonmuutoksen syistä. Metaanin haitalliset vaikutukset ilmastoon ovat kuitenkin moninkertaisia.

Massakasvatuksen vaikutuksia ilmastonmuutokseen ei voida kieltää. Maailman väestön kasvaessa ja vaurastuessa lihan kysyntä tulee kasvamaan tulevina vuosikymmeninä ja samalla lihantuotantoon liittyvät ympäristöhaitat väistämättä kasvavat.

Myös koirilla on ekologinen tassunjälki

Aivan kuten ihmisillä, myös koirilla on ekologinen tassunjälki. Eläinten ruoassa oleva liha on vastuussa tästä. Jos koiranomistajana haluat vähentää nelijalkaisen ystäväsi ekologista tassunjälkeä, voit valinta luotettavan ja ekologisesti kestävämmän vaihtoehdon nelijalkaisen ystäväsi ruokkimiseksi.

Monet koiran omistajat harkitsevat siirtymistä vegaaniseen koiranruokaan. Koirien luonnollisten ravintotarpeiden vuoksi tämä ei kuitenkaan ole hyvä ratkaisu. Nelijalkaisten ystäviemme ruoansulatus pystyy hyödyntämään ensisijaisesti eläinperäistä ruokaa. Puhtaasti kasviperäinen ruokavalio voi siten aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja pitkällä aikavälillä muita vakavia terveysongelmia.

Hyönteisproteiinia sisältävä koiranruoka, joka on ollut Bellfor’in valikoimassa jo useita vuosia, on osoittautunut tässä suhteessa paremmaksi vaihtoehdoksi kuin vegaaniset ruokavalmisteen. Epätavallisella proteiinilähteellä on korkea biologinen arvo ja koirasi saa välttämättömät aminohapot ilman niitä ympäristöhaittoja, joita liittyvät tavanomaisella tavalla kasvatettuun lihaan.

Hyönteisproteiinit kestävän tuotannon airueena

Hyönteisproteiinintuotannossa käytettävän mustansotilaskärpäsen (Hermetia illucens) toukat eivät ole vain korkealaatuisten proteiinien lähden vaan ne ovat osoittautuneet myös ekologisesti kestäväksi ratkaisuksi.

Perinteisiin tuotantoeläimiin verrattuna niiden kasvattaminen vaatii vain murto-osan tilasta eikä rehun viljely ei ole tarpeen. Toukat eivät myöskään tuota ilmastoa vahingoittavaa metaania, ja vedenkulutus on myös huomattavasti pienempi kuin perinteisillä tuotantoeläimillä.

Kestävät, hyönteispohjaiset tuotteet Bellforilta

Bellfor on edelläkävijä hyönteisperäisten koiranruokien valmistuksessa. Yhtiö toi markkinoille ensimmäiset kaksi hyönteispohjaista kuivaruokaa vuonna 2016.

Siitä lähtien tuotevalikoimaa on laajennettu jatkuvasti. Tällä hetkellä Bellfor tarjoaa ympäristötietoisille koiranomistajille noin 30 erilaista tuotetta, joiden ainesosana on hyönteisproteiini tai hyönteisrasva.

Märkäruoan lisäksi valikoima sisältää myös terveellisiä koiran välipaloja ja erilaisia ​​luonnollisia ravintolisiä. Kiinnostuneet koiranomistajat saavat lisätietoja kestävästä hyönteispohjaisesta koiranruoasta ja sen lukuisista eduista sekä koirille että ympäristölle Bellfor’in -verkkokaupasta.

Lisää Verkkokaupat