eBay

Kaikki arvostelut

eBay

100% Ostaisin täältä uudelleen

Arvostelut, valitukset ja asiakaskokemukset Kirjoita arvostelu

Lue kokemuksia ja arvosteluja suomalaisilta yrityksiltä. Selvitä mikä on paras verkkokauppa ennen tilauksen tekemistä. Yhdessä voimme päättää, mikä yritys on paras!

Kaikki arvostelut (0)

  • Ei arvosteluja vielä!

    Etsi yrityksiä, joilla sinulla on kokemusta, ja kirjoita niistä arvosteluja! Arvostelusi edistävät markkinoiden avoimuutta ja parantavat yritysten luotettavuutta.

Muut katsoivat

Logo Inessa

Inessa

2 arvostelut

Kiinnostaako sinua sisustaminen, mutta haluat jotain ainutlaatuista? Pitääkö sinun etsiä tietyn värin perusteella jotain...

Logo JE-Nettiverstas

JE-Nettiverstas

2 arvostelut

Nikkarointi ja muu puuhun liittyvä harrastelu tai työ on kovin yleishyödyllistä suuremmassa mittakaavassa katsottuna. Pystyy es...

Logo Nettilamppu

Nettilamppu

17 arvostelut

Nettilamppu arviot  Valaisimet ja lamput tuovat korvaamatonta valoa kotiin, varsinkin vuoden pimeimpänä vuodenaikana. Parhaimmillaa...

Logo Banggood

Banggood

1 arvostelut

Arvostelut Banggoodista Pitääkö sinun ostaa uusi vaatepari? Vai puuttuuko tärkeä ruuvimeisseli tee-se-itse projektin saat...

eBay

Verkkokauppa, nettihuutokauppa, kauppapaikka... Näitähän internet on pullollaan! Mitä eroa eri sivustoilla sitten oikein on, miten ne toimivat, mitä niillä myydään - ja mikä tärkeintä, mistä tiedät, mihin niistä voi luottaa? Useimmat meistä haluavat etsiä taustatietoja ja varsinkin lukea arvosteluja, ennen kuin kokeilemme uutta tuotetta tai palvelua ensimmäistä kertaa. Jos netissä shoppailu kiinnostaa, olet juuri oikeassa paikassa, sillä tältä sivulta löydät kattavasti tietoa eBay-verkkokaupasta sekä muiden käyttäjien kirjoittamia arvioita ja kommentteja yrityksestä.  

Mikä on eBay? 
eBay on yhdysvaltalainen verkkokauppa. Kyseessä on internetissä toimiva kauppapaikka, jossa sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat myydä tai huutokaupata tuotteitaan kuluttajille. eBayn perusti Pierre Omidyar vuonna 1995. Yrityksen päämaja sijaitsee San Josessa, Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tänä päivänä eBayllä on noin 19 miljoonaa myyjää maailmanlaajuisesti ja noin 154 miljoonaa ihmistä ympäri maailman ostaa tuotteita aktiivisesti eBayn kautta. Yritys työllistää noin 14 000 ihmistä. 

Ostajalle 
eBaylta voi ostaa tuotteita joko huutokaupan tai "osta nyt" -vaihtoehdon kautta. Huutokaupassa kilpailet tuotteesta muiden käyttäjien kanssa, kun taas "osta nyt"-vaihtoehto toimii tavallisen verkkokaupan tapaan. Arviolta 90% eBayn tuotteista voi ostaa ilman huutokauppaa. 80% myytävistä tuotteista on uusia ja loput second handiä eli käytettyjä.

Myyjälle 
eBayllä voivat myydä tuotteita suuret ja pienet yritykset sekä yksityishenkilöt. Tuotteiden listaaminen on ilmaista. Jos myyjä listaa yli 250 tuotetta kuukaudesta, häneltä veloitetaan pieni summa jokaista listatusta tuoteesta. eBay veloittaa myyjältä myös tietyn prosenttiosuuden jokaisen myydyn tuotteen tuotosta. 

Tilaukset ja maksaminen
Kaikkia eBayssä myytäviä tuotteita ei toimiteta kaikkialle maailmaan. Siksi on hyvä valita verkkosivun "Ship to" valikosta sijainniksi Suomi, jotta näet ainoastaan ne tuotteet, jotka toimitetaan myös Suomeen. Samalla näet myös tuotteiden hinnat euroina. Käytössä olevat maksutavat vaihtelevat tuotteiden välillä ja näet hyväksytyt maksutavat klikkaamalla tuotetta, josta olet kiinnostunut. Useimmat tuotteet voi maksaa luotto- ja debit korteilla, Apple Payllä, Google Payllä ja PayPalillä. 

Ebay tilausten toimitus
Näet tuotteiden toimitusmaksut sekä eri toimitusvaihtoehdot (esim. normaali ja pika) aina tuotetietojen yhteydessä. Toimitusmaksut ilmoitetaan aina erikseen, jotta näet erittelyn siitä, paljonko haluamasi tuote ja toisaalta sen toimitus maksavat. Kun tuote tilataan eBayn kansainvälisen Global Shipping Program -ohjelman kautta, maksat kaikki mahdolliset tullimaksut ja verot tilauksen yhteydessä, eikä sinun tarvitse maksaa enää mitään lisämaksuja kun tilauksesi toimitetaan sinulle. 

Asiakaspalvelu
eBayn sivuilta löytyy kattava Usein kysytyt kysymykset -osio, johon on koottu paljon tietoa niin palvelun kautta tuotteita ostaville kuin myyvillekin. Sivuilta löytyy tietoa tilausten maksamisesta, toimituksista, vaihdoista ja palautuksista ja niin edelleen. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä tietopankista, voit myös olla yhteydessä eBayn asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostitse ja viesteihin luvataan vastata 24 tunnin sisällä. Kirjautumalla sisään omalle eBay-tilillesi voit myös saada henkilökohtaista palvelua sekä tarkastella omia tilauksiasi. 

eBay - Arvosteluja, kokemuksia ja vinkkejä
eBaystä on vuosien saatossa kasvanut maailmanlaajuinen jättiyritys, jonka vuotoinen liikevaihto liikkuu miljardeissa dollareissa. Onkin siis varsin mahdollista, että sinullakin on jo omakohtaista kokemusta yrityksen palveluista. Jos olet ikinä ostanut tai myynyt tuotteita eBayn kautta, voit auttaa muita käyttäjiä kirjoittamalla oman rehellisen arvion kokemuksestasi. Oliko sivuston käyttäminen helppoa ja turvallista? Vastasivatko tilaamasi tuotteet odotuksiasi? Auttoiko eBayn asiakaspalvelu ripeästi, jos ongelmia ilmeni? Jos olet vasta harkitsemassa eBayn kokeilemista, haluat varmasti tietää vastaukset näihin kysymyksiin ja siksi suosittelemmekin lukemaan muiden käyttäjien arviot ennen kuin shoppailet!