Curly girl - vinkit kauniiden kiharoiden luomiseen!

Curly girl - vinkit kauniiden kiharoiden luomiseen!
Verkkokaupat

Kampaaja ja kihara-asiantuntija Lorraine Massey esitteli suositun “curly girl methodin” aivan 2000-luvun alkupuolella. Curly girl metodi on kuitenkin muuttunut jonkin verran vuosien varrella, jotta se toimisi erityyppisillä kiharoilla. Uudestaan suuren suosion curly girl metodi sai muutama vuosi sitten. Curly girl metodi voi aluksi vaikuttaa hankalalta ja työläältä, mutta huolellisella perehtymisellä ja metodissa pitäytymisellä säästät valtavasti omaa aikaasi kun huolehdit hiuksistasi tavalla, joka korostaa hiustesi kauneutta.

Curly girl metodi on uniikki lähestymistapa luonnostaan kiharien hiusten hoitoon ja muotoiluun. Curly girl metodi pyrkii ravitsemaan ja samalla elvyttämään luonnostaan kiharia hiuksia, jotta ne jaksaisivat paremmin kihartua. Kihara hius on luonnostaan hyvin kuiva ja taipuvainen pörröisyyteen. Curly girl metodin tarkoituksena onkin kosteuttaa ja minimoida hiuksen pörröisyyttä.

Curly girl metodia noudattaessa tulee ottaa käyttöön oikeanlaiset curly girl tuotteet sekä tietyt muotoilumenetelmät, joiden avulla edistetään hiusten hyvinvointia, korostaa kiharoita ja vähentää hiusten pörröisyyttä. Verkkokaupoista löytää suuret valikoimat erilaisia curly girl tuotteita. Kannattaa kuitenkin perehtyä toimintaperiaatteisiin ja prosessiin ennen ostoskorin täyttämistä. Kun tedät mitä etsit ja miksi tulee curly girl metodin aloittamisesta helpompaa.

Mitä tarvitsen aloittaakseni curly girl metodin?

Curly girl metodin aloittaminen ja ylläpitäminen tulee vaatimaan oikeanlaisia hiustuotteita. Kiharat hiukset ovat muita hiustyyppejä alttiimpia kuivumaan, joten ne kärsivät helpommin kuivuuden aiheuttamista ongelmista kuten katkeilusta ja pörröisyydestä. Metodissa tulet keskittymään nimenomaan kosteuden lisäämiseen hiuksissa. Lue tästä vinkit, kuinka pääset alkuun curly girl metodin toteuttamisessa.

  • Curly girl shampoo - ensimmäinen asia, jonka tarvitset on shampoo, joka puhdistaa hellävaraisesti ilman että hiuksia suojaavat ja kosteuttavat luonnolliset öljyt peseytyvät pois. Curly girl metodille sopivaa shampoota kutsutaan “no-poo” tai “low-poo” tuotteeksi, sillä se ei sisällä sulfaatteja.
  • Curly girl hoitoaine - hoitoaineen ei saa sisältää silikonia. Silikoni muodostaa hiusten päälle kerroksen, joka saa hiukset näyttämään pehmeiltä ja kiiltäviltä. Silikonin veteen liukenemattomuus voi kuitenkin saada pidemmän päälle likaisen ja lattean vaikutelman.
  • Muotoilututteet - tulet tarvitsemaan kiharia hiuksia korostavia tuotteita, esimerkiksi geelin tai kiharavoiteen. Huomioithan ettet käytä vahoja ja mineraaliölyä sisältäviä tuotteita. Löydät erilaisia muotoilutuotteita esimerkiksi Cocopandalta ja Lookfantasticilta.
  • Hiuspyyhe - nyt on aikasi vaihtaa uuteen hiuspyyhkeeseen. Tavanomaiset puuvillapyyhkeet tekevät hiuksista helposti pörröiset kun taas hellävarainen hiuspyyhe kuten vanha t-paita tai bambuhiuspyyhe on hellävaraisempi vaihtoehto jättäen kosteutta hiuksiin.
  • Tyynyliina - jos haluat tuloksista mahdollisimman hyvät, kannattaa pohtia myös tavallisen puuvillaisen tyynyliinan vaihtamista satiiniseen. Myös hiusten kietominen silkki- tai satiinihuiviin ajaa asian.

Oikeanlaisten tuotteiden käyttö on ensiarvoisen tärkeää curly girl metodissa. Curly girl shampoo eivätkä muut tuotteet saa missään nimessä sisältää sulfaatteja, silikonia, vahaa tai mineraaliöljyä, koska ne ovat liian rajuja hennolle kiharalle hiukselle. Toimintapoja on syytä myös muuttaa. Esimerkiksi kosteiden hiusten selvittäminen suihkun jälkeen tulisi välttää. Kiharien hiusten selvittäminen tulisikin tehdä suihkussa sormien avulla samalla kun hoitoaine vaikuttaa.

Miten curly girl metodi etenee vaiheittain?

Oikean toimintatavan omaksuminen ja tiettyjen askelmerkkien hallitseminen on curly girl metodille välttämätöntä. Metodi ei kuitenkaan ole vaikea, eikä juuri poikkea tavanomaisesta hiusten pesemisestä. Muutama asia on kuitenkin syytä huomioida metodia aloittaessasi.

1. Final wash -pesu

Ennen varsinaista metodin aloittamista hiukset ja hiuspohja tulisi puhdistaa perinpohjaisesti niin sanotussa final wash -pesussa. Final wash -pesu tarkoittaa nimensä mukaisesti viimeistä pesua, jossa halutaan päästä eroon kaikista mahdollisista tuotejäämistä, joita hiuksiin on voinut jäädä. Final wash -pesu tehdään aina sulfaatteja sisältävällä shampoolla, jotta hiukset ja hiuspohja puhdistuvat varmasti kunnolla. Kun hiuspohja on puhdas, voi itse curly girl metodi alkaa.

2. Hiusten pesu curly girl shampoolla

Pese hiukset sulfaatittomalla curly girl shampoolla. Tästä lähtien pidä huolta, että sinulla on käytössäsi oikeanlaiset curly girl tuotteet esimerkiksi Nobe Beautysta tai Hajuvesi.fi. Tämä curly girl shampoo puhdistaa kiharat hiukset hellävaraisesti ja kuivattamatta. Pese hiukset hieromalla hiuspohjaa ainakin minuutin ajan, jotta hiukset ja päänahka puhdistuvat hyvin. Koska curly girl shampoot eivät ole niin vahvoja kuin sulfaattia sisältävät tuotteet on syytä keskittyä pesemisen laatuun ja huolellisuuteen. Lopuksi huuhtele shampoo pois.

3. Selvitä hiukset hoitoaineella

Seuraavaksi levitä runsaasti silikonitonta hoitoainetta hiuksiisi. Varmista, että levität hoitoainetta ihan kaikkialle. Vältä kuitenkin juuri puhdistettua hiuspohjaa. Hiusten tulisi tuntua hyvin liukkailta hoitoaineen laiton yhteydessä. Hoitoaineen vaikuttaessa, selvitä hiuksia sormilla ja puristele hoitoainetta kunnolla hiuksiin. Kun hoitoaine on vaikuttanut parin minuutin ajan huuhtele suurin osa pois, ei mielellään siis ihan kaikkea. Älä kuitenkaan jätä hoitoainetta hiuksiisi klimppeinä. Keskity siis koko pään huolelliseen huuhteluun, mutta niin että hiukset jäävät silti liukkaiksi huuhtelun jälkeen.

4. Hiusten muotoilu

Nyt kun hiuksesi ovat suihkun jälkeen puhtaat ja selvitetyt, on aika herätellä itse kiharoita. Voit käyttää muotoilussa geeliä, muotoiluvaahtoa tai voidemaisia tuotteita. Tärkeintä muotoilussa on, että valitsemaasi tuote tulisi levittää mahdollisimman huolellisesti kosteisiin hiuksiin. Tuotteen levityksen yhteydessä puristele hiuksia kämmenesi sisälle, jotta saat näkyvämmät ja paremmin erotellut kiharat. Älä siis harjaa hiuksia kovakouraisesti sormillasi vaan puristele hiuksia mielummin kasoiksi kämmenesi sisälle. Kun muotoilet hiuksiasi juhliin esimerkiksi häihin, muista käsitellä niitä hellävaroen ja yritä välttää lämpöä käyttävinen muotoilulaitteiden käyttöä kiharoidesi säilymiseksi.

5. Hiusten kuivaaminen eli ploppaus

Kiedo hiuksesi puuvillaiseen t-paitaan tai bambuhiuspyyhkeeseen. Hiusten kuivaamista kutsutaan curly girl metodissa ploppaukseksi. Kääri pyyhe hiusten ympärille ja jätä se turbaaniksi pääsi päälle. Hiusten nostaminen ylös auttaa siihen, ettei märkien hiusten paino pääse vetämään kiharoita suoriksi. Turbaania voi pitää niin kaualleen kuin hiukset tuntuvat märiltä. Ploppauksen jälkeen voit antaa hiustesi ilmakuivua luonnollisesti tai kuivata ne hiustenkuivaajan diffuuseripäällä alhaista lämpötilaa käyttäen.

Kun olet päässyt kiinni curly girl metodiin, voit kokeilla myös co-wash menetelmää, joka tarkoittaa conditioner only wash eli vain hoitoainepesua. Tässä hiukset pestään vain hoitoaineella shampoon sijasta. Kiharat hiukset ovat kuivuutensa ansiosta vähemmän rasvoittuvia kuin muut hiustyypit. Et siis tarvitse välttämättä niin usein shampoolla hiustenpesua kuin ajattelisit.

Hoitoaineella pesu virkistää ja kosteuttaa kiharoitasi sekä puhdistaa kerääntyneen lian hiuspohjasta shampoon tapaan. Huomioithan kuitenkin, että teet hoitoainepesun sellaisella tuotteella, joka on tarkoitettu co-wash tuotteeksi. Co-wash tuotteet ovat kevyempiä koostumukseltaan ja sopivat siksi paremmin hiuspohjan pesemiseen shampoon tapaan. Hiuspohjan hoitoainepesun jälkeen, käytä hoitoainetta normaalisti ja suorita loput curly girl metodin vaiheet.

Tutustuminen curly girl metodiin

Nykyaikana maailmassa on toinen toistaan jännittävämpiä kauneusvillityksiä. Curly girl metodi on kuitenkin villityksistä turvallisemmasta päästä. Laadukkaammilla tuotteilla ja hyvällä perehtyneisyydellä voit saada aikaseksi ihmeitä hiustesi laatuun ja niiden näyttävyyteen. Hyvin toteutetulla curly girl metodilla voit heittää kihartimet ja muut lämpölaitteet roskiin ja tukeutua vain hiustasi vahvistavaan kosmetikkaan.

Tiedätkö jonkun joka olisi innostunut kokeilemaan curly girl metodia? Curly girl tuotteet ovat myös mahtava lahjaidea sellaiselle henkilölle, joka olisi kiinnostunut testaamaan metodin toimivuutta. Tavanomaisia curly girl tuotteita myydään myös lahjapakkauksina, mutta voit koota myös oman pakettisi lukuisista curly girl tuotteiden vaihtoehdoista.

Toimiiko curly girl metodi myös miehille? Kyllä se toimii! Miesten hiukset ovat samanlaista laatua kuin naisten hiuksetkin, joten ravituista kiharista hiuksista unelmoivat miehet voivat myös toteuttaa metodia ja saada aikaan ueat luonnonkiharat. Tosin jos miehen hiukset ovat lyhyet kannattaa pohtia kuinka paljon tuotteita tarvitsee käyttää tai tarvitseeko esimerkiksi hoitoainetta käyttää laisinkaan. Lyhyet hiukset ja erilaiset hiusmallit edellyttävät curly girl metodin välivaiheiden kokeilemista, jotta löydät itsellesi parhaat tavat. Terveet ja tuuheat hiukset ovat myös monen miehen unelma. Näin ollen esimerkiksi varhainen hiustenlähtö voi olla monelle miehelle kova paikka. Lue kuinka Provexin voi auttaa hiustenlähdön kanssa.

Toivottavasti nämä curly girl metodin ohjeet auttavat sinua alkuun ja antoivat vinkkejä! Meiltä SuomiArvosteluilta löydät kattavan valikoiman verkkokauppoja, jotka tarjoavat kosmetiikkaa ja hiustenhoitotuotteita. Tutustu verkkokauppoihin ja jätä arvostelusi asioidessasi verkkokaupoissa.

Lisää Verkkokaupat