Boho sisustus - ota vinkit talteen ja taio kodistasi sisustuslehtien tähti!

Boho sisustus - ota vinkit talteen ja taio kodistasi sisustuslehtien tähti!
Verkkokaupat

Jokaista kodin omistajaa kiinnostaa oman kodin sisustaminen ja somistaminen, jotta oma aika kodissa olisia mahdollisimman mukavaa. Sisustuksessa on useita trendejä ja trendit vaihtelevat koko ajan. Monta kertaa voi olla vaikea pysyä mukana ja löytäää itselleen mieleistä tyyliä. Vaihtuvien trendien lisäksi on myös sisustustyylejä, jotka pysyvät ja kehittyvät. BOHO-sisustus eli boheemi sisustus on yksi suosittu tyyli, joka yhdistää monia tyylejä yhdeksi kokonaisuudeksi. Ota selvää, miten sinä voit sisustaa oman kotisi boho-tyylin mukaisesti ja mistä voit hankkia kaiken tarvittavan sen toteuttamiseksi.

Boho-sisustus on monen tyylin kokonaisuus

Boheemi termi on yleistynyt Ranskassa 1800-luvulla ja se kuvasi aluksi epäsäännöllistä elämää eläviä taiteilijoita. Tätä ennen Boheemi sana on kuvannut Romaneja, jotka ovat muuttaneet Böömistä. Boheemiin elämäntapaan on yleisesti yhdistetty vapaampi ajattelu, hieman vaatimattomampi materiaalinen elämäntapa, jota voidaan ajatella joskus myös kurjuuden ihannointina. Kurjuus ei kuitenkaan välttämättä tarkoita asioiden puuttumista vaan sitä, että asiat eivät ole täysin uusia.

Boheemia sisustusta on nähty usein erilaisten taiteilijoiden kotona tai jopa ylhäisten kotona. Tämä sisustustyyli on hyvin vapaa ja runsas, jossa voidaan yhdistellä paljon erilaisia asioita sisustukseen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sisustuksen tai kodin tulisi olla sotkuinen, vaan enemmänkin vapaa erilaisista rajoitteista, yhdistellä erilaisia elementtejä. Boheemi sisustus voi toimia myös yksiön sisustuksessa. Kun asioita yhdistellään oikein ei Boheemi tyyli ole mitenkään rauhaton vaan asiat toimivat hyvin yhteen ja tyylillä luodaan hyvän fiiliksen ympäristö.

Yleisimpiä asioita, joita Boho-sisustuksessa yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi ovat: Vintage tuotteet, erilaiset koristeet, maanläheisyys väreissä, kasvit, puumateriaalit, tekstuurit ja monesti myös erilaiset eri kulttuurien taiteelliset tuotteet, kuten itämaiset matot tai vastaavat.

Minkä takia valita Boho sisustus?

Sisustustyylit valitaan omien mieltymysten mukaan mutta tietyn tyylin seuraaminen voi olla haastavaa varsinkin kun kotitaloudessa asuu useampia henkilöitä. Tämän takia Boho tyyli voi olla hyvä valinta omaan kotiin. Boheemi tyyli on huolettomampi tapa tehdä sisustusta eikä kaiken tarvitse olla pilkun tarkasti paikoillaan. Tässä tyylissä voidaan myös käyttää monia erilaisia materiaaleja, jotka voivat olla myös hyvin edullisia, toisin kuin jossain sisustustyyleissä. Luonnon materiaalit ja puu sekä tyylin lämminhenkisyys sopivat myös hyvin Suomen vaihtuviin vuoden aikoihin ja erityisesti rustiikkinen boho-sisustus tuo kotiin lämminhenkistä ilmapiiriä, joka toimii erityisen hyvin talven kylmimpinä aikoina, luoden kotiin lämpöä. Esimerkiksi kodikas olohuoneen sisustus voidaan luoda boho-tyyliä seuraamalla. Boho tyylissä tuodaan aina esille oma persoona ja rajoitteita on huomattavasti vähemmän kuin muissa tyyleissä mutta joitain tärkeitä kulmakiviä löytyy, jotka huomioimalla, saa omasta kodista helposti Boheemin kodin.

Mukavinta tässä tyylissä on myös se, että se ei rajoitu asunnon kokoon ja vaikka retkeilyauto, voi saada Boho-tyylisen sisustuksen helposti. Tyyli sopii myös vaikka mökin tai muun pienemmän kodin tyyliksi.

Onnistu luomaan Boheemi sisustus

Jotta voisit luoda Boho sisustuksen, kannattaa seurata muutamia tärkeitä kulmakiviä ja suuntauksia. Näitä suuntauksia ovat skandinaavinen, itämainen ja meksikolainen tyylin.

Näistä helpoin voi olla toteuttaa juuri Suomessa toimiva skandinaavinen tyyli. Tässä suuntauksessa yhdistellään skandinaaviseen suunnitteluun sopivia linjakkaita huonekaluja, joita löytyy paljon. Myös hieman yksinkertaisempi tapa sisustaa on ominaista tälle tyylille ja runsaus ei ole kaikkein keskeisin asia tässä suuntauksessa. Värimaailma on myös maanläheisempi ja ruskeat sekä pastellivärit korostuvat skandinaavisessa suuntauksessa.

Itämainen suuntaus on enemmän värikäs ja runsas. Boheemiin itämaiseen kotiin sopivat hyvin laajempi värimaailma, jota voidaan korostaa itämaisten mattojen avulla, jotka ovat täynnä kuvioita ja värejä. Myös luonnollisia materiaaleja voidaan yhdistää hyvin tähän tyyliin ja tuoda mukaan puisia valaisimia ja kierrätettyjä materiaaleja. Valaisimet voivat olla rottingista tai myös kankaasta valmistettuja, kunhan ne ovat paloturvallisia. Erityiset tyyliin sopivat valaisimet voi löytää helposti Valaisinmestari verkkokaupasta. Meksikolainen suuntaus suosii enemmän esimerkiksi geometrisiä kuvioita matoissa. Lisäksi erilaiset seinäkoristeet tuovat tunnelmaa. Boho seinäkoriste voi olla myös koristeltu peili, joka lisää valoisuutta ja avaruutta pienempään asuntoon.

Yhdistelemällä ja miettimällä erilaisia ratkaisuja, voidaan tehdä todella uniikkeja sisustuksia. Tyylisuuntaus on helppo ottaa näkyville kankaissa ja muissa materiaaleissa, kuten liinavaatteet tai erityinen Boho tyynynpäällinen, joka on täynnä geometrisiä kuvioita. Pellava on erittäin hyvä materiaali, joka sopii boheemiin tyyliin, koska se on luonnollinen ja sen maanläheiset sävyt sopivat tyyliin. Seinät voi myös tapetoida tyyliin sopivaksi kuviotapeteilla tai asentamalla bambusta tai puusta tehty rimaseinä yhdelle seinälle.

Materiaalien ja huonekalujen lisäksi tyylille ominaista ovat kasvit, joita voi olla helppo lisätä jokaiseen huoneeseen. Kasvit tai erilaiset heinät, voi asetella kankaisiin astioihin tai savesta tehtyihin ruukkuihin. Mahdollisuuksia on paljon ja tyyliin sopivia tuotteita voi löytää lähes mistä tahansa.

Osta Boho-sisustus tuotteita verkosta

Sen lisäksi, että voit etsiä verkosta paljon vinkkejä boheemiin sisustukseen, voit myös löytää paljon hyviä tuotteita ja materiaaleja verkkokaupoista.Toisissa verkkokaupoissa on taas laajat valikoimat tuotteita ja laaja valikoima helpottaa varsinkin boheemin tyylin tuotteiden etsimistä. On24 esimerkiksi tarjoaa todella laajan valikoiman sisustus tuotteita, mihin tahansa huoneeseen ja samalla voit löytää Boho-tyyliin sopivia huonekaluja kattavasta valikoimasta.

Verkko tarjoaa mahdollisuuden sisustaa koko kodin ja kauppojen loputon kiertäminen jää vähemmälle. Verkkokaupoista, kuten KitchenOne löydät keittiöösi sopivat tuotteet ja LightInTheBox tarjoaa kaiken muun mahdollisen, jota voit tarvita oman Boho-tyylin luomiseen. Tyyliin sopivia tuotteita on myynnissä myös monissa rautakaupoissa, joissa on yhä enemmän sisustustuotteita mukana valikoimissa. Rakennusmateriaalien lisäksi on helppo lisätä muut huonekalut tai sisustustuotteet mukaan ostoskoriin. Rautakauppojen valikoima voi kuitenkin rajoittua enemmän verkkoon ja tuotteita voi joutua usein tilaamaan paikan päälle keskusvaraston kautta.

Uusien tuotteiden lisäksi on olemassa monia nettikauppoja ja markkinapaikkoja esimerkiksi sosiaalisen median alustoilla, joista on mahdollista löytää uniikkeja tuotteita ja materiaaleja. Käytetyt materiaalit ja huonekalut sopivat hyvin Boheemiin tyyliin ja sen lisäksi tällä tavalla sisustaminen on edullista. Voit helposti löytää edullisia mutta näyttäviä tuotteita, jotka sopivat erityisen hyvin boho-sisustukseen. Ekologisuus on myös tyyliin sopiva teema, joka on myös järkevää ja tämän ajan mukaista. Lisää vinkkejä ja kauppoja voi myös etsiä vaikka SuomiArvostelut sivuilta, jossa on erilaisten verkkokauppojen ja niiden käyttäjien arvosteluja ja kommentteja. Näiden avulla voit saada myös vinkkejä oman kodin sisustamiseen.

Kun etsit boho sisustukseen sopivia tuotteita, sinua voivat auttaa verkkokaupat, jotka ovat erikoistuneet tiettyjen tuotteiden myyntiin. Boho-tyyli ei sovi kaikille sen rennon ja hieman runsaiden ominaisuuksiensa takia. Tällainen liian rento tyyli voi olla toisille liian yliampuva. Tässä tyylissä on kuitenkin monia hyviä puolia ja varsinkin sisustuksen rentous ja puuttuvat rajoitteet, helpottavat sen toteuttamista. Tyylin pystyy toteuttamaan itse eikä sen takia tarvitse kääntyä ammattilaisen puoleen. Boho on myös hauska tapa näyttää ja tuoda oma persoona esille omassa kodissa. Kaiken kaikkiaan tämä on tyyli, jota kannattaa kokeilla vaikka yhdessä huoneessa, jos ei heti halua lähteä sisustamaan omaa kotia boheemiin tyyliin.

Lisää Verkkokaupat