Miten viettää täydellinen ilta ystävien kanssa

Miten viettää täydellinen ilta ystävien kanssa
Tietoliikenne

Millainen on sinun mielestäsi täydellinen ilta, kun vietät aikaa ystäviesi kanssa? Vuosien varrella ajanviettotavat ovat muuttuneet hyvinkin paljon. Ihmisillä on ollut erilaisia tapoja viettää aikaa yhdessä läpi ihmiskunnan historian. Omat vanhempamme ovat viettäneet iltaa täysin erilaisin tavoin, kuin miten me vietämme tänä päivänä iltaa.

Illan viettoon ovat vaikuttaneet aina niin vallitsevat moraalisäännöt, elämäntapa, kulttuuri kuin ajan henki ylipäätään. Tanssilavojen historia onkin iso osa varsinkin sotien jälkeen nuoruuttaan eläneiden ihmisten elämää. Tanssilavoilla kohdattiin puoliso, siellä tanssittiin, oltiin ystävien kanssa ja vietettiin aikaa. Tanssilavat olivatkin syystä hyvin suosittuja, ja suosio on jälleen nousemassa.

Tänä päivänä kuitenkin ihmisillä on hyvin erilainen käsitys siitä, miten aikaa on mukava viettää. Siksi tapoja on yhtä paljon kuin ihmisiäkin ja täydellinen ilta ei enää ole ulkopuolisten normien määräämää, vaan ihmiset itse määrittelevät omat kiinnostuksensa ja sen mitä haluavat yhdessä tehdä.

Miten ajanviettotavat ovat muuttuneet?

Aikojen saatossa ovat tavat viettää aikaa muuttuneet. Moraalikäsitys on muuttunut, nuorisokulttuuri on muuttunut, kaikki on muuttunut tänä aikana. Yksi suurimpia asioita on, että naisten ja miesten yhteistä ajanviettoa ei aina nähdä enää nykysin pahana, vaan se on jopa suvaittavaa. Ei olekaan yllätys, että nykyisin kaveriporukassa on niin naisia kuin miehiä, ilman sen suurempaa merkitystä.

Myös viimeaikainen covid-19 pandemia on tehnyt suuren vaikutuksen ajanvietto tapoihin. Suurin syy tähän on sosiaalinen eristäytyminen, sillä kaikilla ei ole ollut mahdollisuutta fyysisesti kohdata ystäviään. Toisaalta monille yhteiset harrastukset ovat loppuneet pandemian ajaksi ja jopa työskentely ja opiskelu ovat tapahtuneet etänä. Korona pandemia onkin iskenyt suoraan ihmisten sosiaaliseen elämään.

Ajanvietto ei ole ikinä samanlaista eri sukupolvilla ja eri puolilla maailmaa. Muutos tapahtuu aina niin hitaasti, ettei sitä huomaa. Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen, sillä ajanvietto muuttui silmänräpäyksessä huolettomasta yhdessä olosta sosiaaliseksi eristäytymiseksi. Miten jatkossa ajanvietto muuttuu, se jää nähtäväksi.

Ystävien kanssa pelaaminen on rentouttavaa

Pelaaminen on yksi hyvin yleisiä tapoja viettää aikaa yhdessä. Pelata voi yhdessä esimerkiksi lautapelejä, korttipelejä, palapelejä tai erilaisia videopelejä. Pelejä onkin hyvin laajasti aina peleistä, joissa ei tarvitse älynystyröitä rasittaa peleihin, jotka vaativat älyn käyttöä. Mikä tahansa onkin kaveripiirille se omiaan oleva pelitapa.

Jos pelaamista harrastetaan, esimerkiksi tietokoneella multipelinä, niin pelituolin merkitys on hyvin oleellinen. Miten siis valita juuri se oikea pelituoli jopa pitkäkestoista pelaamista varten? Pelituoleja on hyvin paljon, joten oman löytäminen ei aina ole helppoa. Myös hyvät kuulokkeet ja mikrofoni ovat oleellisia, sillä jos pelaat ystäviesi kanssa, niin heidän kanssaan keskustelu on myös oleellista.

Muita hyviä tapoja on pelata porukalla esimerkiksi PS4 tai PS5 konsoleilla ja viettää aikaa myös fyysisesti yhdessä samaan aikaan. Onkin hyvin yleistä, että kaverit kerääntyvät viettämään aikaa yhdessä, pelaavat konsoleilla ja juttelevat kaikesta mahdollisesta aina maasta taivaaseen ja takaisin. Pelaaminen toimiikin niin etänä kuin yhdessä, niin kauan kuin kaikilla on mukavaa yhdessä.

Suosituimpia yhdessä pelattavia pelejä onkin hyvin paljon ja niitä on hyvin erilaisista kategorioista. Konsolipelejien suosiossa ovat hieman erilaiset pelit, sillä suosiossa ovat esimerkiksi pelit Minecraft, Fallout sekä esimerkiksi GTA V. Mutta suosituimmat pelit PC:lle ovat:

• World of Warcraft

• League of Legends

• CS:GO

• DOTA 2

• Fallout

Elokuvailta tai maraton suosikki sarjasta

Jos ystävien kanssa jakaa samanlaisen maun elokuvien tai sarjojen suhteen, niin yksi aivan mahtava tapa voi olla viettää ilta katsomalla elokuvia tai sarjoja. Parhaimmillaan kaveriporukkaa voi yhdistää suosikkisarja, jota on mukava seurata yhdessä. Myös erilaisten elokuvien katsominen voi olla mukavaa.

Elokuvailtaa varten voikin olla mukava varata jotain hyvää syötävää ja juotavaa, sekä kaikille tarpeeksi tilaa katsoa telkkaria mukavasti. Paras paikka katsella on sen luona, jolla on isoin telkkari, riittävästi tilaa ja mahdollisuus katsella rauhassa. On myös hyvä idea, jos jokainen tuo omat syötävänsä mukanaan tai sitten kaikki tuovat yhteiseksi jotain, nyyttikesti -ajatuksella.

Elokuva ja sarja ilta voikin joko loppua kun katsottava loppuu, tai jatkua eri tavalla sen jälkeen. Onkin kaveriporukasta itsestään kiinni, että mitä kaikkea yhdessä tehdään ja miten. Toisille riittää elokuva, toiset lähtevät juhlimaan ja kolmannet keksivät yhdessä muuta tekemistä lisäksi.

Illanviettoon voi kuulua esimerkiksi ruoanlaitto

Illanvietto tapoja on useita ja moneen eri makuun. On ihan ymmärrettävää, että kaikki eivät nauti pelaamisesta ja siksi illan voi viettää tekemällä jotain muutakin. Suosittuihin tapoihin kuuluvatkin niin ruokien teko yhdessä, illallinen ja jutustelu. Voikin olla hyvin mukavaa ystävien kesken tehdä ruokaa ja sitten istua alas nauttimaan sekä hyvästä ruoasta, että hyvästä juomasta ja seurasta.

Toisille kaveriporukoille on iskostunut jokin tietty ruoka, jota tehdään aina illan viettoon. Mutta toisaalta joskus on mukava kokeilla jotain uutta. Maailma on erilaisia makuja täynnä ja makumatka maailmalle voi olla mitä mahtavin tapa viettää iltaa ystävien kanssa. Tutustumalla porukalla uusiin makuihin saa koko ystävä porukka uusia kokemuksia samaan aikaan.

Mikä tekee illasta onnistuneen?

Onnistunut ilta ystävien kanssa on sellainen ilta, jolloin kaikki viihtyvät ja ihmiset viettävät aikaa juuri niin kuin he haluavat. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa viettää iltaa, sillä tapoja on yhtä monia kuin erilaisia ystäväporukoita on. Keskustelemalla ystävien kanssa kiinnostuksista pääseekin jo pitkälle.

Maailma muuttuu koko ajan ja samalla muuttuvat myös tavat viettää aikaa yhdessä. Lavatanssit ovat jo jääneet pääosasta illanvietto tapoja ja siirtyneet sivuosaan. Tänä päivänä vallitsevat pelaaminen ja ruudun ääressä tapahtuva yhteisen ajan viettäminen. Aika tulee vielä näyttämään, että millainen on tulevaisuudessa illanvietto.

Tämän päivän illan vietto käsittää hyvän seuran, yhteiset kiinnostukset, ruoan sekä juoman. Pandemian aiheutettua sulkuja, on yhteiset baari-illat vähentyneet ja ihmiset ovat siirtyneet enemmän etänä yhteisen ajan viettoon. Kun pandemia joskus hellittää, niin näemme palaako ravintolakulttuuri suosioon vai jääkö sosiaalinen eristäytyminen jollain tavalla elämään.

Oleellista onnistuneen illan suhteen on, että kaikilla on mukavaa. Sillä ei ole väliä, miten aikaa vietetään, sillä yhdessäolo on se tärkein asia. Onnistuneen illan jälkeen on mukava suunnitella tulevia iltoja myöskin.

Lisää Tietoliikenne