Viisi turvallista maksutapaa verkkoshoppailijalle

Viisi turvallista maksutapaa verkkoshoppailijalle
Raha-asiat

Verkkokaupoissa shoppailu on kasvattanut suosiotaan tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta etenkin koronavuosi on kasvattanut verkkoshoppailun suosiota. Silti edelleen vielä nykyäänkin verkossa maksaminen voi olla epäturvallista, ainakin jos luotat debit-maksuihin.

Jos sinua ei houkuttele korttitietojesi syöttäminen suoraan verkkokauppaan, meillä on esitellä sinulle viisi kappaletta vaihtoehtoisia maksutapoja verkkoshoppailuun!


PayPal

Ehkä kaikista maailman tunnetuin vaihtoehtoinen maksutapa on PayPal, mistä kiitos kuuluu osittain sen kuuluisimmalle perustajajäsenelle, Elon Muskille.

PayPal on maksujenvälitysjärjestelmä, jonka ideana on korvata perinteiset shekit ja luottokorttimaksut verkkokaupoissa. Voit tehdä maksuja siis ilman perinteisiä kortteja.

Käyttääksesi PayPalia, sinun tulee avata sille ilmainen tili. Tämän jälkeen sinun tulee siirtää PayPal-tilillesi varoja: tämä onnistuu, vaikka tilisiirrolla tai lisäämällä maksukorttisi sen yhteyteen.

Yksi syy tämän maksutavan suosioon on sen hyvitysmahdollisuus: jos olit tyytymätön tilaukseesi, voit pyytää rahojen palautusta. Rahojen palautusta voi pyytää enintään 180 päivää tilauksesta, mutta myyjällä on oikeus tarjota korvaavaa tuotetta tai alennusta ennen kauppasumman palauttamista.


Paysafecard

Prepaid-maksukorttipohjainen Paysafecard on passeli maksutapa niille, jotka eivät halua rekisteröityä erikseen maksuvälineiden palveluihin tai haluavat maksaa lähes anonyymisti. Tämä maksutapa vaatii tosin käyttäjältään hieman enemmän.

Paysafecard on prepaid-kortti, jonka voi ostaa eri jälleenmyyjiltä tai verkosta. Jos ostat tällaisen kortin jälleenmyyjiltä, ei sinun tarvitse syöttää minkäänlaisia henkilötietojasi tai korttitietojasi mihinkään palveluun. Voit ostaa näitä kortteja R-Kioskeilta, sekä Keskon kaupoista.

Tämän kortin ideana on, että ostat Paysafecard-kortin jossakin arvossa:

• 10 €

• 25 €

• 50 €

• 100 €

Kun kortti on ostettu, on sillä oleva summa vapaasti käytettävissä verkkokaupoissa tai vaikkapa Steam-palvelussa. Kun teet maksua, sinun tulee vain syöttää korttisi yhteydessä oleva 16-numeroinen koodi palveluun ja maksu menee lävitse.

Paysafecardilla on hieman huono maine Suomessa, sillä uuden tullilain tultua voimaan 1. heinäkuuta 2021, huijarit yrittivät käyttää sitä tullimaksuissa huijaamisessa.


Trustly

Verkkopankkimaksuihin erikoistunut Trustly on ruotsalainen maksunvälittäjä. Tämän maksunvälittäjän ideana on tarjota nopeat ja helpot maksut verkkopankkitunnustesi avulla myyjän palveluun. Myös monet pelialan sivustot käyttävät sitä maksutapanaan, kuten esimerkiksi suomalaiset nettikasinot. Niiltä Trustly onkin varmasti kaikista tutuin suomalaisille.

Trustlyn palveluun ei tarvitse rekisteröityä, vaan sinulla tulee olla suomalaiset verkkopankkitunnukset käytössäsi. Kun haluat maksaa sillä, valitse myyjän palvelusta Trustly maksutavaksi.

Tämän jälkeen palvelu kysyy sinulta pankkiasi, jonka jälkeen voit vahvistaa maksun kirjautumalla verkkopankkiisi Trustlyn kautta. Maksu lähtee heti onnistuneesti myyjän palveluun.

Myös rahojen palautus onnistuu Trustlyllä, mikä on tehnyt etenkin suositun siitä juurikin nettipelisivustoilla. Esimerkiksi jos joudut hakemaan myyjältä viallisen tuotteen rahojen palautusta, Trustly hoitaa maksun verkkopankkiisi tuota pikaa.

Oikeastaan Trustlyn huonoin puoli on se, että toimiakseen sinun tulee antaa sille lupa vierailla verkkopankissasi. Tästä eivät välttämättä kaikki käyttäjät pidä, minkä vuoksi ihan jokaiselle se ei sovi.


Skrill

Nettilompakkopalvelu Skrill ei välttämättä myöskään ole kovin tuttu kovinkaan monelle suomalaiselle. Se muistuttaa paljon jo aiemmin mainittua PayPalia, mutta pääasiassa eurooppalaisille käyttäjille suunnattu palvelu.

Nettilompakkona Skrill vaatii käyttäjätilin luomisen, mikä on ilmaista. Kun Skrill-tili on luotu, tulee sinun siirtää varoja sille. Tämä onnistuu esimerkiksi pankkisiirrolla ja Trustlyn avulla tai korttimaksuilla. Skrilliin siirretyt rahat pysyvät siellä tallessa, ihan kuin lompakossa.

Skrill pystyy myös vastaanottamaan rahojen palautuksia myyjän palveluista. Lisäksi se on tässä kaiken lisäksi suhteellisen nopeakin.

Ainoastaan huono puoli siinä on, että rahansiirrot sille ja takaisin omalle pankkitilille ovat maksullisia. Itsessään maksaminen myyjän palveluun on ilmaista, mutta rahansiirroissa kannattaa ottaa kulut huomioon.


Klarna

Klarna on varmasti monille suomalaisille tuttu sen tarjoaman laskutusjärjestelmän vuoksi. Mutta tiesitkö, että voit tehdä sen avulla myös verkkopankki- ja korttimaksuja?

Klarnan laskutus toimii siten, että tehdessäsi tilauksen ja siirtyessäsi maksamaan tuotetta, voit valita sen avulla maksun myöhemmin. Tällöin saat 14 päivää kulutonta maksuaikaa tuotteellesi, maksuaika alkaa tilauksen lähettämisestä. Klarna lasku lähetetään tilauksesi mukana, mutta ilmestyy myös sen omaan sovellukseen. Sovellus osaa lähettää myös muistutuksia eräpäivästä.

Suurien ostosten kohdalla Klarna tarjoaa myös mahdollisuuden pilkkoa maksuja eriin. Nykyisin sinulla on mahdollista pilkkoa maksusi jopa 36 kuukauden eriin halutessasi.

Jos joudut palauttamaan viallisen tai väärän tuotteen, sinun tulee ilmoittaa Klarnalle tästä. Tällöin voit asettaa laskusi taukotilaan. Kun palautus on hyväksytty myyjän puolelta Klarnan laskullesi, saat siitä ilmoituksen.

Lisää Raha-asiat