Hyödynnätkö online-palveluita tehokkaasti arjessasi?

Hyödynnätkö online-palveluita tehokkaasti arjessasi?
Palvelut

Viimeisten vuosikymmenten aikana, Internet on muuttanut elämäämme monella tapaa ja integroitunut arkeemme niin saumattomasti että sitä ei välillä edes huomaa. Netin kautta hoituu nykypäivänä yhteydenpito perheeseen ja ystäviin, uutisten luku, töiden hakeminen, ostoksilla käyminen ja tiedonhaku asiasta kuin asiasta. On vaikeaa enää kuvitella aikaa ennen Internetiä, vaikka meidän ei tarvitsekaan muistaa kovinkaan kauas - vielä 1990-luvulla palvelu oli vasta harvojen käytössä eikä osattu ajatellakaan, että vielä jonain päivänä olisi mahdollista piipahtaa lääkärin vastaanotolla, tehdä töitä tai suorittaa koulun kursseja poistumatta kotoa. Yritysten tapa harjoittaa liiketoimintaa on muuttunut täysin aiemmin totutusta. Online-palveluita on nykyisin tarjolla jo niin paljon, että käyttäjä voi tuntea olonsa eksyneeksi. Miljoonien vaihtoehtojen viidakossa sinun tulisi tietää mikä verkkosivusto tarjoaa varmasti luotettavaa tietoa ja mikä yritys parasta palvelua. Tätä varten on onneksi kehitetty ratkaisu.

Kuinka valita oikeat palvelut?

Vaikkakin monet käyttämistämme online-palveluista ovatkin tuttuja ja turvallisia, kun etsimme uusia tuotteita ja palveluntarjoajia, tarvitsemme usein apua löytääksemme juuri ne parhaat vaihtoehdot. Ja kuka olisikaan parempi kertomaan mielipiteensä kuin yrityksen oma asiakas? Verkkoarvosteluiden ja mielipiteiden avulla saat nopeasti kuvan siitä, onko kyseinen yritys sopiva juuri sinun tarpeisiisi ja säästät arvokasta aikaa ja vaivaa. Monesti oman kokemuksensa jakaa asiakas, joka on ollut erityisen tyytyväinen tai vaihtoehtoisesti hyvinkin pettynyt saamaansa palveluun, kummassakin tapauksessa sinun on helppo päästä kiinni siitä, mitä yritykseltä sopii odottaa. SuomiArvostelut.fi kokoaa yhteen asiakkaiden mielipiteitä ja kokemuksia yli kymmenen eri kategorian yrityksistä, alkaen verkkokaupoista ja ravintoloista jatkuen aina raha-asioihin ja autopalveluihin asti ja kaikkeen siltä väliltä. Monesti haemme ja luokittelemme palveluntarjoajia pelkkään hintaan perustuen, mutta halvin vaihtoehto ei ole aina välttämättä se paras. Asiakkaiden omakohtaiset kokemukset kertovat sinulle huomattavasti enemmän, kuin tuotteen tai palvelun hintalappu.

Palvelut

Kukaan meistä ei ole mestari kaikessa ja välillä tarvitsemme apua arjen eri tehtävissä. Onneksi nykypäivänä on helppoa löytää oikea ammattilainen projektin kuin projektiin. Oli sitten kyse verkkosivujen suunnittelusta, siivouspalveluista, sijoitusneuvoista tai vaikka yrityksen perustamisesta, voit olla varma, että pienellä vaivannäöllä löydät netin valtavasta valikoimasta asiaan erikoistuneen palveluntarjoajan sinua auttamaan. Listasimme muutamia yleisimpiä palveluita joita saatat hyvinkin itse huomata tarvitsevasi ja jotka ovat tärkeitä jokapäiväisessä elämässämme.

Koti & Puutarha

Tekeminen kotona ei koskaan lopu, on tiskattavaa, pyykättävää ja korjattavaa, nurmikko kaipaa leikkausta tai lumet kolaamista. Ehkä haluaisit istuttaa uuden kukkapenkin terassin viereen, mutta et ole aivan varma, miten se tapahtuu. Moni saattaakin nauttia näistä arjen askareista, mutta jokaiselta ei löydy aikaa eikä välttämättä edes halua ja osaamista kaikkiin kotitöihin. Saatat myös tarvita apua uuden asunnon etsintään, talon peruskorjauksen hinnan arviointiin, tai vanhan talon remontointiin, asioihin, jotka mitä luultavimmin haluat jättää ammattilaisten tehtäväksi. Netin kautta voit helposti varata viikoittaisen siivouspalvelun, kiinteistönvälittäjän arviokäynnin tai puutarhurin loihtimaan sinulle upean kukkapenkin, kunhan ensin löydät luotettavaa, tarkkaa ja laadukasta palvelua tarjoavan yrityksen. Koti & Puutarha osiosta löydät arvokasta ensikäden tietoa alan yritysten oikeilta asiakkailta helpottamaan päätöksentekoa. On iso askel päästää tuntematon henkilö uudesta yrityksestä sisälle omaan kotiisi, oli sitten kyseessä siivooja, sähkömies tai asunnonvälittäjä. Vain lukemalla arvosteluita palveluita käyttäneiltä henkilöiltä, voit tehdä johtopäätöksiä siitä, kenet koet luotettavaksi tehtävään.

Työnhaku Ja Yrityspalvelut

Työnhaku nykypäivänä ei ole enää ihan yhtä suoraviivaista kuin muutama vuosikymmen sitten; kun aiemmin saatoit kävellä suoraan yrityksen ovista sisälle ja kysyä töitä; tänä päivänä normiksi on muodostunut sähköinen hakemus yrityksen nettisivujen, sähköpostin tai työnhakusivustojen ja rekrytointifirmojen kautta. Työnhaun välineitä ja väyliä on valtavasti eikä niissä aina tahdo pysyä perässä.

Työnhakijoiden omat kokemukset ja arvostelut antavat kuitenkin hyvän kuvan siitä, mikä työnhaku sivusto on kaikista paras ja mistä on fiksuinta lähteä liikkeelle. Vaikkakin työnhaku on hiukan monimutkaisempaa, näiden sivustojen kautta saat kuitenkin tietoa valtavasta määrästä avoimia työpaikkoja, koottuna yhteen ja samaan paikkaan. Netin kautta löydät myös helposti ammattilaisen apua esimerkiksi CV:n tekoon ja hakemuskirjeen kirjoittamiseen. Eikä Internetin tarjonta toki lopu siihen, nykypäivänä on aivan mahdollista työllistyä kokoaikaisesti erilaisten nettikanavien kautta, voit esimerkiksi ansaita rahaa etänä kotoa käsin blogin tai artikkeleiden kirjoittajana tai nettisivujen suunnittelijana. Jussi Hyvärisen blogista löydät 10+1 vinkkiä siitä, mitkä ovat parhaat keinot tienata netissä. Oman yrityksen perustamista ja esimerkiksi pankkitilien avaamista varten ei myöskään tarvitse aina enää mennä konttoriin asti, vaan esimerkiksi OP Yrityspalvelut tarjoaa kattavat palvelut suoraan digitaalisesti.

Online-kyselyt Ja Paneelit

Teknologia on tuonut mukanaan lukemattomia hyötyjä, mutta aina kaikki ei toimi toivotulla tavalla. Printteri voi mennä jumiin tai läppärille päästä virus, uuden ohjelmiston asentaminen ei aina käykään käden käänteessä tai yrityksesi nettisivut ovat päässeet vanhentumaan. Useampia näistä pulmista on hankala lähteä ratkomaan itse ilman tarvittavaa tietotaitoa ja osaamista. Mutta Internetin maailmanvalloituksen myötä netti on pullollaan alan toimijoita, joilta löytyy vaadittava asiantuntemus ratkoa tietoteknisiä ongelmia ja auttaa sinua pitämään nettisurffailusi turvallisena. Erilaiset ohjelmistot ovat jatkuvassa määrin kasvattaneet tärkeyttään myös yritysmaailmassa. Olitpa sitten ison yrityksen toimitusjohtaja, pienyrittäjä tai freelancer, löydät parhaat ohjelmistoratkaisut kaikkiin yrityksen tarpeisiin suoraan netin välityksellä, oli sitten kyse pilvipalveluista, kirjanpito-ohjelmista tai kotisivukoneista. eTasku listasi blogissaan kolme esimerkkiä mitä digitalisaatio voi tarkoittaa pienyritykselle ja miten sinä voit hyödyntää sitä liiketoiminnassasi.

Online-kyselyt Ja Paneelit

Jokaisella meistä on oma mielipide, liittyi se sitten vierailemaasi ravintolaan, viimeksi näkemääsi elokuvaan, siihen kuinka uusi kampaaja leikkasi hiuksesi tai tärkeään yhteiskunnalliseen asiakysymykseen. Mielipiteesi merkitsee enemmän kuin uskotkaan, tämän vuoksi nykypäivänä on olemassa monia nettisivustoja, jotka tarjoavat erilaisia palkintoja, tarjouksia tai etuja sitä vastaan, että käytät hetken aikaa täyttäen kyselyitä ja tutkimuksia ja jättäen arvosteluita yrityksistä, joissa olet asioinut.

Tällaisia tutkimussivustoja löytyy loputon määrä, joten sinun tulee osata valita juuri se oikea online-kysely, joka arvostaa mielipidettäsi eniten ja tarjoaa sitä vastaan parhaimmat edut ja palkinnot. Useimmat näistä yrityksistä palkitsevat vaivannäkösi pisteillä, joita kerryttämällä voit ansaita lahjakortteja, tarjouksia tai puhdasta rahaa. Mutta toiset maksetut kyselyt vaativat aikaasi enemmän kuin toiset, eivätkä kaikki kyselyt palkitse osallistujiaan yhtä avokätisesti. Näihin online-kyselyihin osallistuneet asiakkaat ja paneelien oikeat jäsenet ovat parhaita tuomareita kertomaan, mihin sivustoon sinun kannattaa tutustua perustuen omiin kokemuksiinsa maksetuista kyselyistä ja mitkä kyselyt tuottavat sinulle suurimman hyödyn. Juha-Antti Koskinen kertoo YouTube-videollaan lisää kyselytutkimuksiin osallistumisesta muiden ansaintatapojen ohella. Ennen vastaavat kyselyt lähetettiin kirjeenä kotiin postitse täytettäväksi ja sinun piti vielä lähettää täytetty lomake takaisin kyselyn järjestäneelle yritykselle. Saattoi kulua hyvän aikaa ennen kuin sait palkkiosi tutkimukseen osallistumisesta. Online-kyselyiden jälkeen sinun ei tarvitse odotella, vaan pisteet kilahtavat käyttäjätilillesi saman tien.

Postipalvelut

Nykyään iso osa postiin liittyvistä palveluista on mahdollista hoitaa täysin sähköisesti. Dokumentteja ei enää tarvitse lähettää tavan kirjeellä, vaan sähköposti ja erilaiset pilvipalvelut takaavat, että vastaanottaja saa lähetyksesi lähes samalla sekunnilla. Voit allekirjoittaa työsopimukset ja muut asiakirjat suoraan netissä ja kirjepostinkin on mahdollista vastaanottaa sähköisessä muodossa. Toisinaan tarvitaan kuitenkin fyysisiä posti- ja rahtipalveluita. Postin omilta sivuilta pystyt seuraamaan posti pakettien kulkua, näkemään lähetysten hinnaston ja tekemään toimistuaikakyselyitä. Mutta Posti ei välttämättä aina ole se sopivin palveluntarjoaja juuri sinun tarpeisiisi ja saatat joutua etsimään parempia vaihtoehtoja esimerkiksi paketin toimittamiseksi ulkomaille. Erilaisten postipalveluiden käyttäjiltä saat ajantasaista tietoa parhaista hinta-laatusuhteista, toimitusajoista, pakettisi ja muun postisi seurannan luotettavuudesta ja turvallisimmista toimijoista. Etenkin kun lähetät arvokasta tai helposti särkyvää tavaraa, ei ole aivan sama kuka on vastuussa pakettisi toimittamisesta.

Muut palvelut

Yllä listasimme vasta hyvin pienen osan kaikista mahdollista palveluista, joita Internet pitää sisällään. Netti on pullollaan muita palveluita joita voit käyttää hyödyksesi niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneella. Loputtomat määrät niin ilmaisia kuin maksullisia sivustoja tarjoaa artikkeleita ja videotutoriaaleja uusien asioiden opetteluun; voit kätevästi opiskella mitä tahansa aihetta kotisohvalta käsin, oli kyse sitten arkielämän taidoista, videopelin pelaamisesta tai uuden kielen aloittamisesta. Jos yksin harjoittelu tuntuu tylsältä tai hankalalta, voit palkata tutorin mistä tahansa päin maailmaa opettamaan sinua “kädestä pitäen”. YouTuben-avulla voit opiskella uuden instrumentin soittamista tai aloittaa liikuntaharrastuksen ilman tuskastelua harjoitteluohjelman kasaamisesta.

Tiedonhaun lisäksi toinen merkittävimmistä elämäämme helpottavista online-palveluista on ostosten tekeminen. Nykypäivänä voimme ostaa lähes mitä tahansa suoraan netin kautta, kuten vaatteita ja asusteita, teknisiä laitteita, kirjoja, kalusteita, sähkö- ja vakuutussopimuksia ja ruokaakin kotiin kuljetettuna. Palveluitaan ja tuotteitaan Internetin kautta myyvien yritysten asiakkaana saat ajantasaista tietoa uusien tuotteiden lanseerauksista, henkilökohtaisia tarjouksia ja jopa tuotevaihtoehtoja, joita et välttämättä kivijalkaliikkeestä saisi lainkaan. Ei olekaan ihme, että sähköinen kaupankäynti on viimevuosina kasvanut räjähdysmäisesti. Luotettavan ja laadukkaan yrityksen löytäminen kaikkien vaihtoehtojen joukosta voi olla haastavaa, mutta asiakkaiden jättämät arvostelut ja mielipiteet ohjaavat sinua oikeaan suuntaan. Vantaan Sanomat antaa sinulle hyviä vinkkejä kuinka tehdä ostoksia netissä turvallisesti. Verkkokauppojen ehdot ja palautusoikeidet vaihtelevat yrityskohtaisesti ja asiakkaiden kokemuksia on hyvä vertailla ennen ostopäätöksen tekoa.

Miksi käyttää Online-palveluita?

Kun lähes kaikki palvelut löytyvät nykyään netistä, olisi hassua olla ottamatta niistä kaikkea hyötyä irti. Internetpalveluiden käyttö tekee elämästämme helppoa, nopeaa ja yksinkertaista, etenkin aikana, jona muutoinkin vietämme normaalia suuremman osan ajastamme neljän seinän sisällä. Et tarvitse kuin yhden pysähdyksen löytääksesi asiantuntijatietoa mistä tahansa aiheesta, hakeaksesi työpaikkoja tai tehdäksesi rahaa kotisohvalta. Voit käydä ostoksilla yrityksessä, joka sijaitsee toisella puolella maailma, hoitaa pankkiasioita ja jopa deittailla ilman että poistut kotoa.

Internetin tietotulvaan on helppo hukkua, mutta oikeilla välineillä ja neuvoilla, sinulla on edessäsi loputtomat mahdollisuudet arkesi helpottamiseen. Moni asia hoituu netissä nopeasti vain muutamalla klikkauksella, kun paikan päällä käymiseen menisi koko päivä. Kaikista meistä on varmasti tuntunut välillä raskaalta lähteä asioimaan täyteen kauppakeskukseen, jonottamaan pankkiin tai istumaan lääkärin odotushuoneeseen. Online-palveluiden avulla kaikki tämä hoituu mukavasti kotoa käsin ja sinulla jää enemmän aikaa muuhun.

Kokeile ainakin näitä palveluita

Online-palveluiden laajasta tarjonnasta johtuen et aina välttämättä tiedä mistä aloittaa tai et osaa kaivata palvelua, jonka olemassaolosta et edes tiennyt. Seuraavat kaksi palvelua ovat tutustumisen arvoisia ja varmasti helpottavat jokaisen meidän arkea tai ainakin tekevät siitä hauskempaa.

Pilvipalvelut

Olet luultavasti joskus kuullut puhuttavan pilvipalveluista, mutta et ole asiaan vielä kunnolla tutustunut tai ehkä kyseinen käsite on sinulle aivan vieras. Kyseessä on kuitenkin yksi tärkeimmistä palveluista, joka on yksinkertaistanut jokapäiväistä elämäämme ja jota sinunkin kannattaisi kokeilla. Käytännössä pilvipalvelu mahdollistaa kuvien, videoiden ja tiedostojen lähes rajattoman tallentamisen verkkoon ilman fyysistä kiintolevyä. Oletko joskus tuskaillut puhelimen tai tietokoneen täyttyvän muistin kanssa, et enää saakaan ladattua uusia sovelluksia? Tai onko kuvien siirto puhelimesta läppärille tuntunut hitaalta ja vaivalloiselta USB-piuhan kanssa?

Ehkä haluaisit jakaa lomakuvia kaukaiselle sukulaiselle, mutta kaikki ei mahdu sähköpostiin ja WhatsAppikin vie liikaa aikaa. Pilvipalvelu on näihin kaikkiin sopiva ratkaisu. Monet alan yritykset tarjoavat sovelluksen puhelimeesi, joka automaattisesti varmuuskopio valitsemasi albumit verkkoon. Nämä albumit voit sitten pitää vain omille silmillesi tarkoitettuna, tai jakaa jonkun toisen nähtäväksi. Säästät aikaa ja vaivaa eikä puhelinkaan enää mene tukkoon, kun voit poistaa kuvien alkuperäiset versiot puhelimen muistista. Ennen pilvipalvelun hankkimista, tutustu huolellisesti eri palveluntarjoajien asiakkaitten kokemuksiin ja mielipiteiseen, jotta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Virtuaalimatkailu

Toinen mielenkiintoinen online-palvelu on noussut esille etenkin viimeisen vuoden aikana. Meillä jokaisella ei ole mahdollisuutta fyysisesti matkustaa ja tutustua uusiin maihin ja kulttuureihin, mutta mitä jos voisit sukeltaa korallirutoille, nähdä Yosemiten luonnonpuiston tai Afrikan savannit suoraan kotoasi käsin? Virtuaalimatkailu on kasvattanut suosiotaan niin ilmaisten kuin maksullistenkin palveluntarjoajien kautta ja sen tuomia mahdollisuuksia ei kannata jättää välistä. Voit halutessasi matkustaa saman päivän aikana itsenäisesti vaikka kymmeneen eri maahan, vierailla museoissa ja teattereissa tai lähteä mukaan matkatoimiston opastetulle retkelle Kreikan saaristoon tai Italian rannikolle omalta sohvaltasi. Et tarvitse kuin tietokoneen, nettiyhteyden ja hiukan seikkailumieltä.

Verkkoarvostelut auttavat päätöksenteossa

Uuden tuotteen tai palvelun ostaminen Internetin välityksellä voi olla iso päätös, mutta onneksi sinun ei tarvitse tehdä sitä yksin. Ennen vanhaan, ja toki vielä nykyäänkin, niin hyvät kuin huonotkin asiakaskokemukset kulkivat suusta suuhun ja oma lähipiiri ja tuttavat olivat se paras ja samalla lähes ainoa lähde kokemuksille eri alojen yrityksistä ja heidän palveluistaan.

Nykyisin elämämme ei enää rajoitu lähiympäristöömme, vaan netti on tuonut saatavillemme miljoonia ja miljoonia sivustoja ja yrityksiä niin Suomesta kuin ympäri maailmaa. Pelkkien yritysten omien nettisivujen avulla on vaikea tietää varmasti saako heiltä luotettavaa ja asiantuntevaa palvelua. Tämän vuoksi verkkoarvosteluiden ja mielipiteiden merkitys on kasvanut hurjasti viime vuosien aikana. Vaikket sinä tai kukaan läheisesi olisi koskaan aiemmin kuullutkaan yrityksestä, jonka palveluita nyt ensimmäistä kertaa harkitset ostavasi, joku muu aivan varmasti on. SuomiArvosteluiden kaltaiset portaalit ovat loistava keino tutustua tuhansien oikeiden asiakkaiden mielipiteisiin ja arvosteluihin eri alojen toimijoista, eikä sinun tarvitse turvautua vain yritysten omiin myyntipuheisiin ja lupauksiin. Asiakkaiden omakohtaiset kokemukset ovat se paras mittari kertomaan saatko rahallesi oikeasti vastinetta ja voitko ostaa tuotteen tai palvelun luottamuksella ja rauhallisin mielin.

Lisää Palvelut