Miten vietät laadukkaampaa vapaa-aikaa netissä

Miten vietät laadukkaampaa vapaa-aikaa netissä
Palvelut

Älypuhelimet ja internet ovat tulleet elämäämme jäädäkseen. Nykyään lähes jokaiseen ongelmaan löytyy apua puhelimen päästä ja erilaiset online-palvelut ovat helpottaneet arkeamme huomattavasti. Kuitenkin mediassa ollaan usein huolissaan esimerkiksi älypuhelimien ja sosiaalisen median haittavaikutuksista keskittymiskykyymme ja sosiaalisiin suhteisiimme.

Tämän hetkisessä työelämässä yhä useampi käyttää koko päivänsä tietokoneen ääressä ja sähköposteihin vastatessa. Usein myös töiden jälkeen tai lomalla hakeudutaan verkkopalveluiden pariin rentoutumaan. Tällöin laadukkaalle ajanvietteelle on suurta kysyntää. Meillä kaikilla on kokemuksia turhanpäiväisestä sosiaalisen media selailusta, jonka jälkeen mieli on enemmänkin uupunut kuin palautunut arjen kiireistä.

Miten siis voisit hyödyntää verkkopalveluita palauttaviin vapaa-ajan harrastuksiin? Tässä artikkelissa esitellään muutamia vaihtoehtoja siitä, miten voit viettää mielekkäämpää vapaa-aikaa netissä. Näiden vaihtoehtojen avulla pääset kokemaan uusia elämyksiä sekä onnistumisen tunteita, vahvistat ystävyyssuhteitasi ja saat väsyneille aivoillesi uusia virikkeitä.

Opettele pelaamaan pokeria

Yksi loistava tapa viettää vapaa-aikaa netissä on pelaamalla pokeria tai muita korttipelejä. Korttipelit ovat olleet suosittu ajanviettotapa jo tuhansia vuosia ennen internetin aikakautta. Pokerin peluu verkossa on suosittua ja sitouttavaa ajanvietettä. Opeteltuasi säännöt kunnolla, pokerin pelaaminen muuttuu hurjan mielenkiintoiseksi. Pokerin peluu vaatii pelaajaltaan strategista ajattelukykyä, itsehillintää ja todennäköisyyksien ymmärtämistä. Pelaamisen haasteet ja niiden ylipääsemisen tuomat onnistumisen tunteet pitävät pelaajan otteessaan. Pokeria voi pelata myös yhdessä ystävien kanssa tai erityisissä onlineturnauksissa.

Kokkikurssilla on herkullisia sivuvaikutuksia

Kaipaatko uusia ideoita keittiöön? Hauska tapa hyödyntää verkkopalveluja on osallistua online-kokkikurssille. Tällaisia palveluja on tarjolla laidasta laitaan. Halutessasi voit kokata ammattilaisen kanssa samanaikaisesti ja kysellä live-streamin välityksellä neuvoja pulmatilanteisiin. Toinen vaihtoehto on osallistua kurssille, joka voi suorittaa omaa tahtia. Tärkeintä on löytää itselle sopiva a vaihtoehto. Parasta tässä ajanviettotavassa on se, että kokkikurssi palkitsee osallistujansa aina herkullisesti!

Tapaa vanhoja ystäviäsi tai järjestä luokkakokous

Oletko esimerkiksi harmitellut, kuinka vaikeaa on löytää sopivaa viikonloppua lapsuuden kaverien yhteiselle mökkireissulle tai kuinka hauskaa olisi kuulla, mitä vahoille luokkatovereille kuuluu geneeristen sosiaalisen median päivitysten toisella puolella. Internet-ajan yksi parhaita puolia onkin se, kuinka helppoa on pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Online-palveluiden avulla voit vahvistaa ystävyyssuhteita, vaikka toisella puolella maailmaa asuvien ystäviesTapaa vanhoja i kanssa! Ja erilaisten video- ja kokouspalvelujen jatkuvasti kehittyessä monien ihmisten verkkotapaamisista on tullut miellyttävämpää ja luontevampaa. Pidä lapsuuden ystäviesi kanssa, vaikka bingoilta tai järjestä luokkakokous netissä. Viihtyminen on taattua.

Uuden kielen opettelusta saa onnistumisen kokemuksia

Yksi parhaista tavoista viettää vapaa-aikaa laadukkaammin on opetella uusia taitoja, jotka tuovat sinulle onnistumisen kokemuksia, itsevarmuutta ja mielihyvää. Jos ihminen opettelee kielitaitoja omasta tahdostaan, eikä esimerkiksi koulupaineiden sanelemana, on tämä kokemus aivan toista luokkaa. Uuden kielen opettelu avaa myös aivan uuden tavan tutustua toisiin kulttuureihin. Nykyään tarjolla on hurjasti erilaisia kielien opetteluun tarkoitettuja verkkopalveluja, jossa voit harjaannuttaa heikennyttä ruotsin kielen taitoa tai opetella erikoista japanin kieltä. Palvelusta riippuen voit päntätä kielioppisääntöjä, haastaa itseäsi kuulunymmärtämisessä, opetella sanastoja tai päästä jopa keskustelemaan natiivien kielten puhujien kanssa kasvotusten.

Vapauta kädet muulle puuhalle

Jos olet kokenut viime aikoina pakonomaista tarvetta näprätä puhelintasi tai haluaisit vain muuten vaan tuijotella vähemmän ruutua, voi podcastien tai eKirjojen kuuntelu olla sinulle loistava ajanvieton vaihtoehto. Podcastit ja eKirjat ovat nousseet viime vuosina valtavaksi mediaksi ja tarjolla on sisältöä aivan jokaisesta aiheesta, jota voit kuvitella. Parasta äänikirjoissa ja podcasteissa on se, että näitä voi kuunnella esimerkiksi puutarha- tai kotitöiden parissa. Jännittävää eKirjaa kuunnellessa vessan kuuraaminen tai rapistuneen varastovajan uudelleen maalaaminen tuntuukin yllättävän houkuttelevalta hommalta.

Videopelit ovat yllättävän hyvää ajanvietettä

Tiesitkö, että erilaisten videopelien pelaaminen voi vahvistaa työmuistiasi, parantaa kognitiivisia kykyjäsi ja tarkkaavaisuuttasi? Pelaamisesta on puhuttu mediassa melko kriittiseen sävyyn, mutta verrattuna esimerkiksi sosiaalisen median selailuun tai YouTube-videoiden katseluun, videopelit ovat erityisen hyvää viihdettä. Nämä kehittävät aivojasi ja näiden avulla voit myös opetella uutta kieltä, ylläpitää ystävyyssuhteita ja kehittää koordinaatiota. Videopelejä on ihan joka lähtöön, ja tärkeintä onkin löytää se oikea vaihtoehto juuri sinulle.

Mielenrauhaa meditoimalla

Internet-aika on tuonut mukanaan omat haasteensa ja useat meistä kamppailee erilaisten keskittymis- ja priorisointikysymysten kanssa. Kun uutisia, sähköposteja, yksityisviestejä, tykkäyksiä, notifikaatioita ja päivityksiä satelee joka suunnasta, on joskus tarpeen jättää kaikki tämä hetkeksi taakseen ja siivota aivot uuteen uskoon. Erilaiset mindfullness- ja meditointiapplikaatiot voivat auttaa sinua tässä. Meditoinnin on todettu parantavat ihmisten keskittymis- ja palautumiskykyä, jonka lisäksi meditointi voi auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan kiireisen työpäivän jälkeen.

Millä tavoin sinä aiot parantaa verkossa viettämääsi aikaa?

Lisää Palvelut