Kotimaan Energia

Kaikki arvostelut

Kotimaan Energia

100% Ostaisin täältä uudelleen

Arvostelut, valitukset ja asiakaskokemukset Kirjoita arvostelu

Lue kokemuksia ja arvosteluja suomalaisilta yrityksiltä. Selvitä mikä on paras verkkokauppa ennen tilauksen tekemistä. Yhdessä voimme päättää, mikä yritys on paras!

Kaikki arvostelut (0)

  • Ei arvosteluja vielä!

    Etsi yrityksiä, joilla sinulla on kokemusta, ja kirjoita niistä arvosteluja! Arvostelusi edistävät markkinoiden avoimuutta ja parantavat yritysten luotettavuutta.

Muut katsoivat

Logo Sähkömittari

Sähkömittari

0 arvostelut

Sähkön tarjouskilpailu on yksi tuottavimmista tavoista tavalliselle kotitaloudelle säästää suuria summia rahaa joka v...

Logo Fortum

Fortum

0 arvostelut

Fortumin tavoite on ajaa muutosta puhtaampaan maailmaan. Se haluaa varmistaa nopean ja luotettavan muutoksen hiilineutraalin talouteen tarjoam...

Logo Lumo Energia

Lumo Energia

0 arvostelut

Lumo Energia Oyj on kotimainen, vuonna 2015 perustettu sähköyhtiö. Yhtiö on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen selkeitä t...

Logo Oomi

Oomi

0 arvostelut

Milloin olet viimeksi päivittänyt sähkösopimuksesi? Sähkösopimus alkaa kiinnostaa viimeistään siinä va...

Kotimaan Energia

Nykyelämämme pyörii teknologian ympärillä. Siksi sähkö onkin ruoan, asuinpaikan ja veden ohella yksi pääasiallisista menon kohteista melkein kenen tahansa tavan suomalaisen arjessa. Ei olekaan vaikeaa päätellä, etteikö juuri omiin tarpeisiin sopivan sähkösopimuksen solmiminen olisi näin ollen tärkeää.
Asiakaskuntansa erityistarpeisiin pyrkii vastaamaan myös suomalainen Kotimaan Energia. Millaisia palveluja se tarjoaa muuttajalle? Otetaanko hinnoittelussa huomioon esimerkiksi opiskelijat? Miten ympäristöystävällisyys on sisällytetty sähköyhtiön toimintaan? Lisätietoja yrityksestä saat Kotimaan Energian omien asiakkaiden jättämiä arvosteluja selaamalla!

Tietoa Kotimaan Energia -yrityksestä
Kotimaan Energia, aikaisemmalta nimeltään Suomen Energiayhtiö, on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö. Se on yksi sähköjätti Fortumin tytäryhtiöistä. Yhtiö on kehittynyt suuresti sitten perustamisvuotensa 2005, ja vuonna 2018 sen liikevaihto oli jo yli 40 miljoonaa euroa. Samaisena vuonna se työllisti 49 henkeä.
Yrityksen mainetta ovat koetelleet tietyt kohut. Vuonna 2016 se päätyi kilpailu- ja kuluttajaviraston seurantaan asiakkaidensa tekemien lukuisten valitusten vuoksi. Suurin osa näistä tuli puhelinmyyntitilanteista, joiden jälkeen kuluttaja odotti saavansa vain tarjouksen sähkösopimuksesta, mutta saikin tämän sijaan sopimusvahvistuksen.
Kuluttajavirasto huomautti yhtiötä samasta, harhaanjohtavasta markkinoinnista vielä syksyllä 2017. Myyntipuheluiden epäselvyyksien on havaittu jatkuneen vielä vuonna 2018. Samana vuonna Kotimaan Energia aloitti kasvotusten tehtävän myynnin, mutta puhelinmarkkinointi tuo sille yhä eniten asiakkaita. Yhtiöllä on Suomessa nykyisin yli 130 000 asiakasta.

Kotimaan Energia palvelutarjonta
Sähköyhtiön toimintaa ohjaavat kolme peruspilaria: asiakassuhde, edullisuus ja palkitsevuus. Näistä ensimmäinen näkyy siinä, että se pyrkii vaalimaan kaikissa sopimuksissa asiakassuhteitaan moitteettomasti. Edullisuus puolestaan viittaa tavoitteeseen tarjota rahanarvoisia etuja ja kilpailukykyisiä sopimuksia, joiden avulla yhtiön asiakas saattaisi tienata jopa 365 ilmaista sähkötuntia vuodessa. 
Peruspilareista kolmas on kahden edellisen summa, eli asiakkaitaan Kotimaan Energia palkitsee muun muassa helppoudella, ilmaisilla sähkötunneilla ja iloisella palvelulla. Tästä todisteena on Kantar TNS:n vuonna 2019 teettämä kysely, jossa 90% yhtiön asiakkaista vastasi olleensa tyytyväisiä asiakaskokemukseen.
Yhtiön tarjonta on jaettu sen sivuilla kolmeen kategoriaan - suosituimpiin sekä opiskelijalle ja muuttajalle tarkotettuihin sopimuksiin. Muuttoetuna se tarjoaa 120 h ilmaista sähköä, ja pakettien hinnat alkavat jopa vain 0,19 sentistä kilowattituntia kohden. Yhtiö tarjoaa mahdollisuuden säästöihin lisäksi muun muassa sillä, että sähköä voi kuluttaa kaikkein edullisimpina vuorokauden tunteina.
Kotimaan Energia myös tarjoaa uuden asiakkaan valitsemat lisäpalvelut kuukauden ajaksi ilmaiseksi. Yksi näistä on Vihreä valinta -lisäpalvelu, jonka avulla mistä tahansa yhtiön sähkösopimuksesta voi tehdä ekologisen. Vihreän valinnan tekemällä henkilö voi olla mukana tukemassa John Nurmisen Säätiötä, jonka missiona on puhtaampi Itämeri. Vihreä valinta -palvelussa käytetään alkuperäsertisioitua, Norjan Glomma-joen varrella tuotettua vesivoimasähköä. Luontoa voi säästää myös tekemällä maksut e-laskutusta hyödyntäen.
Sähkösopimuksen solmiminen Kotimaan Energian kanssa sujuu parhaiten puhelimitse. Tilausvahvistus lähetetään joko sähköpostilla tai kotiin postitse, ja tästä asiakas näkee sopimusehdot ja hintatiedot kirjallisena. Mikäli sopimukseen liittyen ilmenee kysyttävää, voi asiakas olla yhteydessä yrityksen asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla.

Valitukset, kiitokset ja vinkit Kotimaan Energian toimintaan liittyen
Millaiseksi sähkölaskusi muuttuivat Kotimaan Energiaan vaihtamisen jälkeen? Oletko tyytyväinen saamaasi hintatasoon? Entä miten onnistuu sähkön hinnoissa säästäminen, jos säästöihin pyrkii käyttämällä sähköä öisin? Olit sitten saamaasi palveluun tyytyväinen tai näet siinä parantamisen varaa, on rakentava kritiikki aina tervetullutta.
Miten näet yrityksen onnistuvan ympäristöystävällisyyden edistämisessä? Jotkin yritykset harjoittavat niin sanottua ”green-washingia”, eli ekologisuutensa räikeää liioittelua. Miten onnistui sähkösopimuksen siirto muuton koittaessa? Oletko kenties joutunut olemaan jostakin syystä yhteydessä yrityksen asiakaspalveluun? Jos näet saamasi palvelun olleen hyvää, kiitä tästä jättämällä positiivinen arvostelu!