Miten pitää pitkä parisuhde raikkaana?

Miten pitää pitkä parisuhde raikkaana?
Deittailu

Pitkä parisuhde on se, mitä jokainen parisuhteessa oleva haluaa säilyttää ja jokainen sinkku, joka alkaa seurustelemaan tosi rakkauden kanssa, toivoo saavuttavansa. Mitä tulisi tehdä, jotta parisuhde säilyisi onnellisena sekä vahvana? Tietenkin parisuhteen eteen pitää myös tehdä töitä, eikä mikään tule itsestään. Arki tulee eteen monesti myös parisuhteessa mutta kannattaa huomioida myös pienet asiat arjessa, joiden avulla voi piristää ja pitää oman parisuhteen raikkaana ja tuoreena vuodesta toiseen.

Kun olet onnellinen kumppanisi kanssa on tärkeää, että teet sen myös julkiseksi. Muista sanoa ääneen niin kehut, kiitokset kuin rakkauden tunnustukset. Monesti pidämme hyvien asioiden sanomista sisällämme mutta jokaisen pitää muistaa, että kumppani ei välttämättä pysty lukemaan ajatuksia, joten tärkeiden asioiden sanominen ääneen on tärkeää.Avoime puhumisen kulttuurin luominen koko perheelle on tärkeää ja kaikille perheen jäsenille kannattaa sanoa ääneen kehut ja kiitokset sekä myös rakkauden tunnustukset.

Omaa parisuhdetta kannattaa myös huoltaa ja vaikka oltaisiin oltu jo vuosia yhdessä on tärkeää nuorentaa sitä. Tämä onnistuu helposti palaamalla parisuhteen alkuaikojen deittailuun. Treffeillä käyminen on hyvä tapa tehdä spontaaneja irtiottoa arjesta yhdessä ja nauttia toistensa seurassa arkisen ympäristön ulkopuolella. Välillä voi olla paikallaan lähteä vaikka minilomalle johonkin toiseen maahan. Lomailu viikonlopun aikana toisessa maassa on todellinen piristysruiske parisuhteelle. Varsinkin lapsiperheiden vanhemmille on tärkeää välillä ottaa selkeä irtiotto arjesta ja se onnistuu oikeasti vasta silloin kun ollaan lähdetty matkalle kauemmas omista lapsista.

Jokaisessa parisuhteessa syntyy erimielisyyksiä ja riitoja. Asioita ei kuitenkaan kannata jättää käsittelemättä. Riidat kannattaa ratkaista puhumalla ja käsittelemällä asiat loppuun asti, jotta molemmat saavat kertoa omat mielipiteensä. Riitoja ei kannata viedä henkilökohtaisuuksiin ja puhumalla asiat yleensä selviävät. Avoin kommunikaatio on kaikessa tärkeää ja asioita ei kannata jättää hautumaan. Monesti pienetkin asiat muodostuvat suuriksi, jos niitä ei käsitellä heti loppuun asti. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen meistä tarvitsee myös omaa aikaa ja sen hyväksyminen ja salliminen on myös tärkeää parisuhteessa. Oman ajan salliminen antaa jokaiselle yksilölle aikaa käsitellä asioita rauhassa ja sen jälkeen on myös helpompi puhua asioista, jos niitä on saanut hetken käsitellä omassa rauhassaan.

Parisuhteessa on tietenkin tärkeää myös yhteiset intiimit hetket. Ne voivat vuosien saatossa muodostua enemmän velvollisuuksiksi kuin nautinnollisiksi hetkiksi. Yhteisiä intiimejä hetkiä makuuhuoneessa voi piristää aikuisten leluilla, joita löytyy esimerkiksi lovebuddy.fi sivustolta. Eroottiset lelut eivät enää ole tabu ja ne ovat myös hyviä piristämään ja tekemään yhteisistä hetkistä hieman jännittävämpiä. Toisen edestä pitää myös nähdä vaivaa ja välillä on tärkeää hankkia lahjoja sekä järjestää jotain yhteistä aktiviteettia.

Parisuhteissa tehdään asioita perheenä ja silloin on myös tärkeää puhua raha-asioita. Raha-asioista kannattaa sopia yhdessä ja myös kertoa tilanteista, jos on rahallisesti tiukkaa. Yhteinen ymmärrys ja yhdessä tekeminen tekee parisuhteesta entistä vahvemman. Välillä voi olla vaikeampia hetkiä mutta yhdessä jakamalla voi niistä selvitä helpommin. Tukeminen arjen askareissa on myös tärkeää ja silloin kun toinen tekee esimerkiksi rahan takia paljon ylitöitä, on tärkeää hoitaa oma osuutensa ja pitää oma koti kunnossa. Toiselle voi tehdä eväät valmiiksi töihin ja varmistaa, että koti on puhdas kun kumppani saapuu pitkän päivän jälkeen kotiin. Muutenkin yhdessä kodin hoitaminen on tärkeä asia, joka vahvistaa parisuhdetta. Tasapuolisuus ja avoimuus kaikessa on keskeisiä asioita, joiden avulla parisuhde kestää. On hyvä muistaa kuitenkin olla spontaaninen, jotta parisuhde pysyy myös raikkaana vuodesta toiseen.

Lisää Deittailu