Millaiset ovat hyvät ensitreffit?

Millaiset ovat hyvät ensitreffit?
Deittailu

Hyvän treffipaikan valinta on äärimmäisen tärkeää, mutta yleispätevät treffivinkit sopivat harvoin kaikille. Ravintolaillallinen saattaa tuntua jostakusta tylsältä, kun taas toiselle ajatus esimerkiksi yhteisestä urheilutuokiosta voi olla äärimmäisen luotaantyöntävä.

Ei ole olemassa mystistä taikaohjetta, jota noudattamalla deitti-illasta saisi satumaisen onnistuneen. Toisaalta kaikkein päättöminkin idea saattaa hurmata treffikumppanin ja saada hänet viihtymään seurassasi mielettömän hyvin. Kaikki riippuu lopulta siitä, mistä sinä itse pidät, ja mistä tiedät treffikumppanisi pitävän.

Miten olette treffien toisen osapuolen kanssa tutustuneet? Jos olette olleet tuttuja jo pitkään, mutta päättäneet nyt kokeilla viedä suhteenne uudelle tasolle, tunnet todennäköisesti deittiparisi mielenkiinnon kohteet hyvin ja tiedät, mistä hän pitää. Helpoin tapa varmistaa, että vastapuolesi viihtyy, onkin valita treffeille joku sellainen aktiviteetti, josta tiedät hänen pitävän.

Toisaalta sinun on muistettava ottaa huomioon myös itsesi. Vaikka viettäisitte illan treffikumppanisi lempiharrastuksen parissa, ei illasta tule kovin onnistunut, jos et itse nauti illasta yhtään. Välinpitämättömyys ja tylsistyneisyys näkyy kilometrien päähän, vaikka sitä yrittäisikin peitellä mielenkiintoisen ja jouhevan keskustelun voimin. Paras vaihtoehto siis olisi, jos löytäisitte illalle sellaisen ohjelmanumeron, josta molemmat pystyvät nauttimaan.

Ensitreffit, mutta tuttu ihminen?

Jos tunnet treffikumppanisi entuudestaan, tai jos olette ehtineet jutella jo pitkään ennen kuin ensitreffit toteutuvat, tiedätte todennäköisesti kumpikin, mistä toinen pitää. Ensitreffejä suunniteltaessa kannattaakin katsoa hieman taaksepäin.

Mikä sai teidät alun perin puhumaan keskenänne? Miksi koit, että haluat juuri tämän henkilön kanssa treffeille? Teillä todennäköisesti on joku kiinnostuksen kohde tai harrastus, mikä teitä yhdistää. Jos näin on, voi olla hyvä idea rakentaa ensitreffit tämän yhteisen mielenkiinnon kohteen ympärille.

Tykkäättekö kumpikin samanlaisesta musiikista? Tällöin voi olla hyvä idea valita ensitreffien tapaamispaikaksi konsertti tai joku muu samaa musiikkityyliä edustava tapahtuma. Myös musikaalin katsominen elokuvissa tai teatterissa voi olla hyvä idea. Yhteisen kokemuksen ympäriltä löytyy varmasti illan jälkeen paljon keskusteltavaa.

Jos taas olette kumpikin saman paikallisseuran kannattajia tai harrastatte samaa lajia, voi urheilutapahtuma olla luonteva paikka ensitreffeille. Tai kenties olette kumpikin oluen tai viinin ystäviä? Tällöin opastettu olut- tai viininmaistelu saattaa sopia teille täydellisesti. Pääsette viettämään aikaa mielipuuhanne parissa, eikä mistään löydy niin paljon puhuttavaa kuin makuasioista!

Treffit ensikohtaamisena? Älä aliarvioi klassikoita

Toki voi olla niinkin, ettette tunne vielä entuudestaan kovin hyvin. Olette kenties löytäneet toisenne jonkin deittisivuston kautta, ettekä ole vielä aikaisemmin nähneet toisianne livenä. Online-deittailu ja erilaiset deittisovellukset ovatkin tulleet viime aikoina todella suosituiksi tavoiksi löytää muita sinkkuja treffikumppaniksi.

Moni deittipalvelu, kuten be2 tai E-kontakti, pyrkii auttamaan suomalaisia löytämään seuraa niin yksittäisiin syysiltoihin kuin koko elämänkin ajaksi. Deittisovellusta käytettäessä ensitreffit ovat kuitenkin useasti myös ensikohtaaminen, eikä tällöin voi olla varma siitä, mitä deittikumppani kaikkein mieluiten haluaisi tehdä.

Siksi klassikoillekin on edelleen oma paikkansa treffikartalla, eikä niitä tulisi väheksyä. Elokuviin meneminen on aina hyvä vaihtoehto, sillä saat viettää aikaa treffikumppanisi seurassa turvallisessa, mutta intiimissä paikassa. Lisäksi juuri nähty elokuva tarjoaa helpon ja kevyen puheenaiheen, josta keskustella vaikka viinilasin äärellä leffan jälkeen.

Jos haluat olla hieman kekseliäämpi, voi hyvä vaihtoehto leffalle olla vaikkapa stand up -keikka. Nauru keventää tunnelmaa ja tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua vastapuolen huumorintajuun.

Tilaisuuden treffikumppanin luonteenpiirteiden tutkisteluun tarjoaa myös kierros esimerkiksi luonnontieteellisessä museossa. Museonäyttelyt tarjoavat myös loputtomasti matalan kynnyksen puheenaiheita, joiden avulla tutustua treffiseuraan.

Yksi ikuinen klassikko on myös päiväreissu lähimpään huvipuistoon. Myös se tarjoaa mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen turvallisessa paikassa, jossa on myös paljon muita ihmisiä, mutta samalla myös uuden yhteisen kokemuksen äärellä. Lisäksi osa huvipuistolaitteista voi tarjota melko intiiminkin kokemuksen ja toimia helppona keskustelunavaajana. Muistathan kuitenkin tarkistaa etukäteen, että treffikumppanisi on innokas huvipuistoissa kävijä – vuoristoradan aiheuttama pahoinvointi kun latistaa tunnelmaa melkoisesti.

Käytä mielikuvitustasi – tai valitse helppo ja varma vaihtoehto

Jos puolestasi tiedät, että treffikumppanisi on seikkailunhaluinen luonne, voit uskaltautua ehdottomaan deittien ohjelmaksi jotain hieman aktiivisempaa. Ympäri Suomea yleistyneet pakohuoneet voivat esimerkiksi olla yllättävän helppo ja hauska tapa tutustua vastapuoleen, kun kumpikaan ei ehdi tilannetta jännittämään.

Todelliselle liikuntaintoilijalle myös esimerkiksi yhteinen iltapäivä trampoliinipuistossa, päivävaellus lähimmässä luonnonpuistossa tai kajakkiretki kesäauringon alla voivat olla yllättävän hyviä tapoja tutustu toiseen ihmiseen ensitreffien merkeissä.

Deitti-Suomi on ylipäätään täynnä lukuisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja ensitreffien ohjelmaksi. Neljän vuodenajan maassa kannattaa myös muistaa huomioida sään vaikutukset treffi-iltaan. Syyssateilla tuskin kannattaa ehdottaa kävelylenkkiä, jos et ole sataprosenttisen varma, että deittikumppanisi siitä nauttisi. Vastavuoroisesti kesällä tekemistä ei välttämättä tarvitse väen vängällä keksiä, vaan usein riittää, että ehdotat hyvästä säästä nauttimista kävelylenkin, piknikin tai terassin muodossa.

Ympärivuotinen suosikki, ja erään treffikyselyn voittaja parhaaksi treffipaikaksi, on perinteinen kahvila. Kahvilat ovat matalan kynnyksen paikkoja, joissa voi viihtyä vain vartin tai viettää koko iltapäivän – riippuen siitä, miten hyvin satutte yhdessä viihtymään. Lisäksi se sopii säälle kuin säälle: jääkahvi jäähdyttää kesällä, kun taas höyryävä piparminttulatte lämmittää talvella.

Mitä tahansa päädyttekään treffikumppanisi kanssa tekemään, kaikkein tärkeintä ensitreffeillä on muistaa olla oma itsesi ja olla jännittämättä liikaa. Muista, että vastapuolesi on valinnut sinut treffiseurakseen siksi, että on tykästynyt siihen, millainen juuri sinä olet luonteeltasi. Siitä ajatuksesta kannattaa pitää kiinni silloinkin, kun treffit ovat täydessä vauhdissa.

Lisää Deittailu