Miten matkustaa edullisesti ulkomailla

Miten matkustaa edullisesti ulkomailla

Hei, tässä blogijulkaisussa opit kattavasti, kuinka voit matkustaa edullisesti ulkomailla tai vaikkapa asua unelmiesi maassa. Kirjoittaja on kohta kolmatta vuotta omia teitä mennyt ja tien päällä kulkenut itsenäinen ammatinharjoittaja. Kokemuksen syvä rintaääni on siis käytössä tässä blogijulkaisussa, joten jokaiselle varmasti löytyy jotakin, mistä aloittaa, ja mikä on todettu toimivaksi elämän armottomassa, mutta oppivaisessa koulussa.

Digitalisaatio, riippumattomuus ja itsenäisyys, progressiosta kaiken irtiottaminen

Allekirjoittanut oli vuonna 2018 Thaimaassa matkustamassa ja nauttimassa kauniista, aurinkoisesta rannasta mojito kädessä. Rintakehässä tuntui painetta, koska jokainen drinkki tai ulkona syöminen söi matkustusbudjettia yhä enemmän ja enemmän, kunnes oivalsin, että tietokoneella voi tienata rahaa. Aloitin heti tutkimaan, miten voisin tienata matkan varrella rahaa, edes taskurahaa. Viikkoa tai paria myöhemmin olinkin jo kääntämässä ensimmäiselle toimeksiantajalle, ja vuotta myöhemmin tienasin enemmän rahaa kuin kulutin eksoottisissa ja trooppisissa matkakohteissa.

Luonnollisesti, kun tienaa enemmän kuin kuluttaa, ja kun tienaamisen voi tehdä, missä tahansa, niin silloin voi tehdä sitä, missä tahansa. Internetissä toimii monia verkkoalustoja, kuten UpWork, Fiverr, LindkedIn ja vastaavat, minne rekisteröityminen tai edes ensiaskeleen ottaminen voisi jo kantaa hedelmää. Kuten Plato sanoi:

Jo tämän artikkelin lukeminen vie jo oikeaan suuntaan ja jos et edes koskaan yritä, niin mikään ei muutu, vaan pikemminkin tiput alemmas ja alemmas. Silloin esimerkiksi jokin yllättävä pandemia tai onnettomuus voi suistaa isoon kriisiin, kun taas ahkeralla työllä, kriisi voi olla peräti houkutteleva mahdollisuus. Siten esimerkiksi “tylsänkin” työn tekeminen voi johtaa siihen, että voit nauttia jo parista mojitosta enemmän ja kauemmin, mikä on mukavampaa kuin saman tekeminen loskaisessa säässä. Yleensä työ johtaa tai mahdollistaa parempien mahdollisuuksien metsästämisen ja niiden toteuttamisen. Esimerkiksi vuoden 2020 pandemian myötä allekirjoittanut laajensi huomattavasti jo ennestään olevaa “freelancing” toimintaa, mikä johtaa entistä parempiin mahdollisuuksiin. Mitä, jos olisin vain pysytellyt vain jossa pikaruokalassa töissä omien unelmien matkustamisen sijaan?

Mikäli tämä polku kiinnostaa enemmän, niin esimerkiksi ToimeentuloNinja tai kirjoittamalla Googleen “miten tienata rahaa verkossa” tarjoaa lisää erilaisia vaihtoehtoja tällä polulla kulkemiseksi. Pian jo oletkin näitä hienoja ihmisyksilöitä, jotka kiiltävällä kannettavallaan rantahotellissa tehden tehokkaasti töitä ja sen jälkeen hyppäävät iloisina uima-altaalle. Verkko on täynnä artikkeleita hymyilevistä freelancereista, jotka tienaavat 6-numeroisia summia vuodessa ja miksi tämä ei onnistuisi omalla kohdallasi? Myös etätöiden kasvun myötä, tämä saattaa olla jo “uutta normaalia”. Kannattaa kysyä omalta työnantajaltaan siitä, mikäli on teoreettisesti mahdollista tehdä töitä esimerkiksi etänä.

Vapaaehtoistyöt

Eräs mahdollisuus kokea työn tekeminen kokonaan uudella tavalla on vapaaehtoistöiden tekeminen jossakin. Esimerkiksi monissa hostelleissa voi tehdä töitä vapaaehtoisesti, jolloin saa oman nukkumispaikan, ruuat kaupan päälle ja vieläpä jopa taskurahaakin, tuolloin voisi periaatteessa olla ikuisesti lomalla. Tämän lisäksi tutustuu moniin, vapautta ja uusia kokemuksia rakastaviin ihmisiin, jolloin syntyy myös mahtavia ystävyysuhteita. hosteljobs.net auttaa pääsemään alkuun tässä.

Tämän lisäksi oppii vaikka mitä uusia taitoja, jotka auttavat saamaan jopa vielä lisää töitä. Esimerkkejä taidoista, joita hostelleissa tarvitaan ja jotka ovat hyödyllisiä myöhemmin elämässä ovat esimerkiksi:

Hallinto
Taideet
Baarimikkoilu
Siivous
Ruoanlaitto
Talonmies
Taloudenhoito
Keittiöapulainen
Musiikki
Yövuorot ja vartiointi
Maalaus ja sisustus
Juhlanjärjestäjä
Valokuvaus
Vastaanotto ja muu hotelliala
Sosiaalinen media
Matkaopas
Videon tekeminen
Web-kehittäjä

Vapaaehtoistöissä vain taivas voi olla vain rajana

Miltä kuulostaisi esimerkiksi norsujen huolehteminen vapaaehtoistöissä jossakin eksoottisessa maassa? Löytyy myös tiikeritarhoja, opettamista, maalausta ja jopa ampiaisten eli hunajan keruuta ympäri maailmaa, jos pitää silmät sekä korvat avoinna ja rohkeasti tutustuu näihin mahdollisuuksiin.

Kielikoulut ja opiskelu sekä työskentely ulkomailla Yliopisto-opiskelijoille ja monet muutkin korkeakoulut tarjoavat mahdollisuutta opiskella ulkomailla. Myös Kela tarjoaa korotettua opintotukea lainoineen, mikäli menee ulkomaille opiskelemaan. Sen yhdistää esimerkiksi kielikouluun, niin tuolla vauhdilla uudesta maasta tulee varsin tuttu mahdollisimman nopeasti. Kielikoulut tarjoavat myös mahdollisuutta viisumipidennykseen ja ennen kaikkea uusi kieli avaa uusia (työ)mahdollisuuksia, vaikka mihin, minkä luetteleminen olisi jo uusi artikkelin aihe sinällään

On myös mahdollista hakea työharjoitteluihin tai töihin ulkomaille. Verkko on pullollaan täynnä rekrytointitoimistoja, jotka esimerkiksi haluavat sairaanhoitajia moniin eri maihin työskentelemään. Suomalaisia halutaan myös Eurooppaan esimerkiksi puhelinkeskuksiin tekemään asiakaspalvelutöitä suomeksi. Joskus voi olla helpompaa löytää töitä ulkomailta kuin Suomesta.

Mitä todella haluat tai tarvitset?

Normaalisti, kun mennään matkustamaan, niin sinne mennään niin sanotusti pyssyt paukkuen. Se olisi vähän samaa kuin yrittäisi ihan oikealla pyssyä ampua kärpästä, kun se onnistuisi paljon tehokkaammin esimerkiksi kärpäslätkällä. Tämä ilmenee esimerkiksi sillä, että suorastaan tuhlataan rahaa ihan uskomattoman hassusti. Tarvitsetko todella 5-tähden hotellia, kun käytät suurimman osan ajasta kuitenkin ulkona nauttimiseen? Miksi syödä ulkona jossakin turistirysässä, kun menemällä hieman eksoottisempaan paikkaan tai katsomalla jotakin, jossa paikallisetkin syövät? Annoksen hinnan ero voi olla 5 - 10 euron luokkaa, ja pienistä virroista syntyy suuri joki. Kannattaako mennä uudestaan tuonne ylihintaiseen maahan, kun esimerkiksi Aasiassa löytyy valtioita, joissa voi elää esimerkiksi 500 eurossa kuukaudessa ulkona syöden eläen ihan kohtuullisen vapaasti? Miksi ostaa kalleissa turistikeskuksissa matkamuistoja, kun paikalliset saavat ne ainakin puolta halvemmin?

Mitä todella haluat, tai ennen kaikkea tarvitset? Tulet olemaan yllättynyt, kuinka pienellä pystyt elämään, mutta silti nauttimaan täysillä. Allekirjoittanut huomasi, että riisikeitin, paikalliset, luomuruuat paikalliselta torilta ja pieni luovuuden kipinä sai aikaiseksi halvempaa, terveellisempää ja nautinnollisempaa ruokaa kuin pikaruuan nauttiminen. Huomasin myös, kuinka halpa hostelli Goalla, Intiassa tarjosi uskomattomia, elämää mullistavia kokemuksia paljon enemmän kuin mansikoiden maksaminen uima-altaisesta, ilmastoidusta all-inclusive vaihtoehdosta.

.

Riisikeittimen saa 20 eurolla, ja sinne kun laittaa oikeassa järjestyksessä lihat, riisit ja kasvikset, niin saa ihan uskomattoman maukasta ruokaa.

Bookings.com tai jopa couchsurfing voi auttaa löytämään edullisia tai jopa ilmaisia vaihtoehtoja ja voit jopa luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Sukulaiseni asuu pysyvästi Australiassa, koska löysi aviomiehen sieltä. Myös asunnon vuokraaminen kuukaudeksi auttaa matkakuluissa, koska hotellissa kuukausi maksaisi mansikoita, mutta paikallisessa asunnossa se on usein halvempaa kuin jopa Suomessa!

Ystävät & suhteet
Matkustaesssa tutustuu uusiin tuttavuuksiin. Tuttavuuksista voi tulla kukoistavia ystävyyssuhteita, mikä mahdollistaa vielä halvemman matkustamisen. Esimerkiksi vierailin esimerkiksi Sri-Lankassa, Bangladeshissa, Thaimaassa paikallisia ystäviä tapaamassa, jolloin säästyy huomattavasti rahaa majoittumisessa sekä ruuassa ja tutustuu kohdemaahan ja sen kulttuuriin tavoilla, jotka jäävät turistibussissa, pimennettyjen lasien takana olevilta käytännössä huomaamatta. Ihmiset tekevät kulttuurin ja maan, ja ellet ole täysin luonnon lumoissa, jolloin käytännössä erämaassa matkustat, niin tämä vaihtoehto on suorastaan kultainen vinkki, miten päästä alkuun.

Lopuksi
Ulkomailla matkustamisen salaisuus edullisesti löytyy siis vapautumisessa ennakkoluuloista, työn sitovuudesta paikkakuntaan, kiintymyssuhteista ylettömään tuhlaamiseen ja siitä, että tiedää, mitä todella haluaa tehdä ja mikä todella on tarpeen. Tämä voi johtaa maailmankansalaisuuteen tai peräti tähteyteen, kuten kävi Jussi Haapasalolle - eli eräälle suomalaiselle, joka päätti mennä opiskelemaan näyttelyä silloiseen Neuvostoliittoon. Hän sai ilmaisen ulkomaanmatkan, ja tähteyden myötä koki jotain historiallista taistelupanssarivaunuilla kaahaamisesta vaikka mihin käsittämyyksiin. Jopa allekirjoittanutkin saattaa päätyä jossain vaiheessa Bollywoodiin, ja jos kasvot jäävät muistiin, niin silloin muuttuu 1.3 miljardin tuntemaksi, vain sen takia, kun tutustui yhteen hyvään kaveriin siellä. Eräs tuttava päätyi Valko-Venäjällä uutisiin erään tv-ohjelman kautta, missä piti puhua jotain hevosista. Salaisuus ehkä onkin se, että avoimella mielellä, hyvällä valmistautumisella ja reippaudella kaikki on mahdollista.

Lisää