Miksi lainan hakeminen netissä on niin helppoa?

Miksi lainan hakeminen netissä on niin helppoa?

Netti on tärkeä osa arkista elämäämme. Sen kautta pystytään nykypäivänä tekemään lähes mitä vain aina ilmoittautumisista ruokaostoksiin ja jopa hoitamaan virallisia asioita. Yksi lisäys tähän listaan on kiistatta lainan hakeminen, joka ei enää vaadi pakollista käyntiä pankkiin.

Ensinnäkin voit aloittaa lainan etsimisen heti ja täten kilpailuta lainat netissä helposti. Se tapahtuu vain täyttämällä yksinkertaisen lomakkeen, jonka jälkeen saat lainatarjouksia usealta rahalaitokselta. Lomakkeeseen ilmoitat vain yhteystietosi, tietoa työstäsi, tuloistasi ja aikaisemmista lainoista.

Jos sinulla on edelleen käynnissä lainojen takaisinmaksuja, sinun tulee syöttää nekin siihen merkittyyn kohtaan. Lainaa voidaan hakea yhdessä myös jonkun toisen kanssa: sekin ilmoitetaan yksinkertaisesti heti lomakkeessa. Parhaimmillaan hakemuksesi tavoittaa kymmenet rahalaitokset ja lainanantajat.

Hakemuksen jälkeen saat suoraan sähköpostiisi tiedot saatavilla olevista lainoista ja niiden ehdoista. Ne on esitelty aina selkeästi ja mahdollisimman yksinkertaisesti. Kiinnitä erityishuomiota lainojen todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut - ei pelkästään korkoa.

Miksi lainojen kilpailuttaminen kannattaa?

Kilpailuttamalla lainat pystyt heti näkemään, mitä markkinoilla on tarjolla ja niiden erot pienimmän ja suurimman lainan välillä. Täten voit säästää selkeästi rahaa kuin jos hakisit lainaa vain yhdestä paikasta ja tyytyisit sen tarjoamiin ehtoihin.

Lisäksi kilpailuttaminen on ilmaista ja nopeaa. Et maksa mitään hakemuksen tekemisestä tai lainatarjouksen saamisesta, eikä se edes sido sinua mihinkään. Täten jos tarvitset rahaa esimerkiksi remonttiin tai uuteen autoon, lainojen kilpailuttaminen on järkevin keino löytää paras lainavaihtoehto - vaikka suoraan kotisohvalta.

Minulla on aikaisempia lainoja, voinko yhdistää ne yhdeksi netissä?

Vastaus tähänkin on, että kyllä voit. Lainojen yhdistäminen netissä on yhtä helppoa kuin lainan hakeminen ja voit sen avulla niputtaa pienet lainat yhdeksi isoksi sekä saada paremmat takaisinmaksuehdot.

Jokainen pienikin laina sisältää omat kulunsa, joista voi muodostua lainan lisäksi merkittävä kuluerä. Yhdistymisen jälkeen maksat takaisin selkeämmin vain yhtä isoa yhdistymislainaa, jossa on pienemmät korot ja yhteiskulut. Se taasen vähentää stressiä, koska et joudu pallottelemaan monien eri lainojen maksuerien kanssa sekä parannat tällä tavoin myös taloudenhallintaasi.

Joustoluotto vai kulutusluotto - mikä minun tulisi valita?

Yleisimmät netissä haetut lainat ovat jousto- ja kulutusluottoja. Niitä myönnetään netissä ilman vakuuksia, joka tekee koko prosessista nopean. Vaihtoehtoina on kuitenkin myös vakuudellisia lainoja. Kulutusluotoksi kutsutaan lainaa, joka maksetaan hakijalle kertaluontoisesti.

Se voi olla jopa 60 000 euron suuruinen. Se sopiikin tilanteeseen, jossa tiedät tarkan rahasumman, jonka tulet tarvitsemaan, vaikkapa vesivahingon korjauskulujen kattamiseen. Joustoluotto on vakuudeton laina, joka tarjoaa enemmän joustoa hakijalle kuin kulutusluotto.

Esimerkiksi päätät sisustaa kotisi uudestaan ja tarvitset sitä varten lainan. Huomaat kuitenkin prosessin puolivälissä, että tarvitset enemmän rahaa, jolloin joustoluotto on juuri sopiva sinulle. Voit nostaa tarpeen mukaan rahaa joustoluottotililtäsi ja maksat takaisin vain käyttämäsi rahamäärän.

Lisää