Kuinka turvallista on Dogecoiniin sijoittaminen?

Kuinka turvallista on Dogecoiniin sijoittaminen?

Kryptovaluuttojen noustessa hurjiin lukemiin ja rikkoessaan kaikki aiemmat ennätykset vuonna 2021, on otsikoihin noussut myös monelle täysin tuntematon kryptovaluutta, Dogecoin. Mikä tämä hellyyttävän koiramaskotin tähdittämä kryptovaluutta sitten on, ja miksi se on noussut niin uskomattomaan tahtiin? Näihin kysymyksiin vastaamme tuota pikaa tässä tekstissä. Tämän lisäksi ovat monet kryptovaluuttoihin sijoittamista harkitsevat alkaneet harkita Dogecoinia, heidän kuitenkin empiessä valuutan turvallisuuden vuoksi, sen ollessa huomattavasti tuntemattomampi sijoituskohde kuin esimerkiksi Bitcoin tai Ethereum. Tärkeänä kysymyksenä on siis myös se, onko Dogecoiniin sijoittaminen kuinka turvallista.

Mikä Dogecoin on?

Dogecoin on vuonna 2013 perustettu kryptovaluutta, joka alunperin perustettiin vitsin pohjalta. Perustaja Jackson Palmer keksi "Dogecoin"-nimen suositusta doge-koirameemistä ja ilmoitti Twitterissä sijoittavansa Dogecoineihin seuraavaksi. Tuolloin Dogecoinia ei siis vielä ollut edes olemassa. Vitsi alkoi loppuvuodesta muuttua kuitenkin todeksi, kun illanvieton aikana Palmer ystäviensä kehotuksesta merkitsi itselleen dogecoin.com-domainin ja laittoi osoitteeseen pystyyn sivuston. Dogecoinin ohjelmoijaksi tuli Billy Markus -niminen insinööri, joka oli törmännyt Palmerin vitsailuun Twitterissä. Dogecoin pohjautuu Luckycoin-nimisen kryptovaluutan koodiin ja Luckycoin puolestaan pohjautuu Litecoiniin, joka puolestaan pohjautuu Bitcoiniin. Tästä syystä Dogecoin onkin niin sanottu louhittava kolikko. Jo vuoden 2013 joulukuussa louhittiin Dogecoinin alkulohko ja käynnistyi kryptovaluutan lohkoketju. Lohkoketjua ylläpitävät louhimista suorittavat tietokoneet.

Nopeasti Dogecoinin ympärille kehittyi suuri yhteisö, jonka jäsenten toimintaa voisi kutsua harrastukseksi. Dogecoinin Reddit-sivulla on lähes 200 000 jäsentä. Dogecoinin tarkoitus on olla hauskanpitoa ilman turhia murheita ja yhteisössä pohditaan esimerkiksi hyvää mieltä antavia sijoituskohteita. Tällainen on ollut esimerkiksi Jamaikan kelkkailujoukkueen sponsorointi sen tavoitteessaan osallistua vuoden 2014 olympialaisiin.

Vaikka koko juttu saikin alkunsa vitsailusta ja Dogecoinia onkin aina kutsuttu myös pilkallisesti "meemikolikoksi", on Dogecoin noussut nopeasti varteenotettavaksi kryptovaluutaksi. Jo vuonna 2013 dogecoinien kokonaisarvoksi arvioitiin 130 miljoonaa dollaria ja nykyään kokonaisarvo lasketaan miljardeissa dollareissa.

Onko Dogecoin siis turvallinen sijoituskohde?

Yksinkertaista vastausta tähän on vaikea antaa, mutta syy ei suinkaan ole Dogecoinissa, vaan sijoitusmarkkinoissa kokonaisuudessaan. Mistään sijoituskohteesta ei voi nimittäin täysin varmaksi sanoa, että se olisi muita kohteita turvallisempi. Kryptovaluutoista puhuttaessa, voidaan kuitenkin helposti todeta Dogecoinin olevan luotettavimmasta päästä itsessään valuuttana. Dogecoin on noussut tuntemattomuudesta suureksi tekijäksi ja ollut markkinoilla jo useita vuosia. Se, että pelkkä valuutta on turvallista, ei kuitenkaan kerro kryptomarkkinoilla koko totuutta, sillä kyseistä valuuttaa on jonkin välittäjän kautta pakko ostaa.

Dogecoinin itsensä turvallisuutta tärkeämpi kysymys lieneekin siis se, että minkä välittäjän kautta sen ostaminen on turvallisinta. Mistä ostaa Dogecoinia siis mahdollisimman turvallisesti? Osta dogecoin täältä! Tähänkään emme voi yksiselittäistä vastausta antaa, mutta voimme suositella käyttämään suurimpia välittäjiä, jotka ovat onneksemme Dogecoinin viime aikoina valikoimiinsa lisänneet. Tarkempaa tietoa parhaista välittäjistä saat lukemalla sijoitussivustojen vertailuja kryptovaluuttojen kauppapaikoista, sillä kyseisissä artikkeleissa kryptovaluuttojen konkarit jakavat vinkkejään uusille sijoittajille sekä puivat eri sivustoja tarkasti lävitse.

Dogecoinin turvallisuus riippuukin siis pitkälti siitä, millä tavalla sitä olet ostamassa. Itse valuutan voidaan kuitenkin todeta olevan turvallista, niin pitkälti kuin kryptovaluutta tai mikä tahansa muukaan sijoituskohde nyt voi edes turvallinen olla. Suosittelemme kuitenkin tekemään tarkkaa tutkimusta valuutan ostopaikan osalta, jotta kykenet varmistumaan sen turvallisuudesta.

Dogecoinin kurssin heilahtelut ovat jopa kryptovaluuttojen mittapuulla erittäin suuria, nousu voi olla jopa 100 prosenttia päivässä, mutta laskut tapahtuvat myös yhtä lailla nopeasti. Laskuihin ei kuitenkaan kannata reagoida liian äkkipikaisesti, sillä pitkällä aikavälillä Dogecoin kuitenkin on vahvistunut selvästi nopeista heilahteluista huolimatta.

Dogecoinin tulevaisuus

Eri altcoineja on nykyään todella paljon, joten sijoittajan valinta ei ole helppo. Lyhyellä aikavälillä eniten tuottava altcoin vaihtelee alituiseen ja seuraavalla ajanjaksolla parhaiten menestyvän kryptovaluutan valitseminen on helpommin sanottu, kuin tehty.

Laajasta kryptovaluuttojen joukosta Dogecoinilla on kuitenkin jotain mitä useammalla kryptovaluutalla ei ole, eli loistava yhteisö, jonka toiminta vertautuu lähes tulkoon urheiluseurojen tai bändien fanikerhoihin. Siinä missä monet muut kryptovaluutat ovat kylmää sijoittamista, on Dogecoin monille ihmisille suorastaan sydämen asia. Siksi onkin todennäköistä, että Dogecoinin tulevaisuus ilmiönä on pitkällä aikavälillä valoisa. Tavallisesti tällaisissa tapauksissa toiminta hiipuu siinä vaiheessa, kun puuhamiehet tai -naiset kyllästyvät, mutta Dogecoinin kohdalla yhteisö on niin valtava, että edellisten kyllästyessä, ovat jo uudet valmiita astumaan puikkoihin.

Tulevaisuuden ennustaminen Dogecoinin kurssin suhteen sen sijaan on vaikeaa, ainakin lyhyellä aikavälillä. On paljon sijoittajia, jotka uskovat, että Dogecoinin kulta-ajat ovat jo takana, eikä nousu jatku enää, mutta toisaalta suurin osa asiantuntijoista on sitä mieltä, että Dogecoinin huippuun on vielä paljon matkaa. Esimerkiksi maailman johtaviin talousuutissivustoihin kuuluva FXEmpire, uskoo Dogecoinin kurssin nousevan pelkästään vuoden 2021 loppuun mennessä 60 % korkeammaksi.

Lisää