Hevosvakuutus: Kyllä vai ei?

Hevosvakuutus: Kyllä vai ei?

Tällä sivustolla, SuomiArvostelut, meillä on kategoria kissa- ja koiravakuutuksille. Entä toiset eläimet? Entä esimerkiksi hevosesi? Hevonen on yksi kalliimmista eläimistä ostaa ja ylläpitää. Useimmilla ihmisillä ei ole tarpeeksi maata voidakseen säilyttää hevostaan omassa kotipihassaan ja sen säilyttäminen tallissa tai ratsastuskoulussa on usein melko kallista. Heinän, oljen ja tarvittaessa väkirehujen ja lisien hinnat voivat muuttua suureksi kuukausittaiseksi menoksi. Puhumattakaan kalliista satulasta, suitsista ja ehkä jopa autosta ja/tai perävainusta, joita tarvitset nauttiaksesi harrastuksestasi tai urheilustasi täysin sydämin.

Koska hevosen ylläpito on paljon kalliimpaa kuin pienen lemmikin kanssa, eläinlääkärilaskutkin voivat kasvaa räjähdysmäisesti. Varsinkin koska hevosta ei ole niin helppoa siirtää, eläinlääkärin täytyy usein vierailla. Ehkä hevosesi tarvitsee kalliin lääkityksen. Missä tahansa tapauksessa se saattaa tarkoittaa, että olkapäilläsi on paljon huolia kun hevosesi on sairas tai loukkaantunut.

Rakkaan neljäjalkaisen ystäväsi tunnearvon lisäksi hevonen on joskus myös urheilukumppani tai jopa tulon lähde, jos käytät sitä ammattilaiskilpailuissa. Tässä tapauksessa kun hevosesi on epäkunnossa, tämä tarkoittaa pienempiä tuloja ja enemmän laskuja muutaman päivän, viikon tai jopa pidemmän ajan.

Kun siis otetaan huomioon kaikki yllä mainitut asiat, miksi ottaisit vakuutuksen koirallesi tai kissallesi, muttet hevosellesi?
Ja kun olet tehnyt päätöksen ottaa vakuutussopimuksen hevosellesi, millainen vakuutusyhtiö sinun tulisi valita? Tulisiko sinun ottaa henkivakuutus, joka maksaa tarpeeksi hankkiaksesi uuden hevosen kun nykyinen nelijalkainen ystäväsi kuolee? Ja säilyttääkö tämä vakuutussopimus arvonsa? Vai väheneekö maksu sitä mukaa kun hevosesi vanhenee? Olemassa on myös vakuutusyhtiöitä, jotka kattavat vauriot, jotka sinä tai hevosesi aiheuttavat toisille ihmisille ja heidän omaisuudelleen tallissa tai tiellä. Tai ehkä haluat sopimuksen, joka auttaa sinua kun joudut maksamaan eläinlääkärimaksuja. Tässä tapauksessa on suositeltavaa nähdä, onko olemassa vakuutusyhtiö, joka kattaa tilanteet, jotka ovat suurimmat riskit sinulle.

Sinun kannattaisi myös harkita, mitä voit tehdä jos jotain varastetaan. Ei olisi ensimmäinen kerta kun hevonen varastetaan eikä sitä nähdä enää koskaan. Miksi et siis tarkistaisi vakuutusyhtiöitä kuten PetPal nähdäksesi, onko heillä sopimus, joka voi suojata sinua näiltä inhottavilta rahallisilta tilanteilta?

Lisää