Homeware vs. Kotitalous: Erot

Homeware vs. Kotitalous: Erot

Olemassa on monia kauppoja, jotka myyvät kodintavaroita tai kotitaloustarvikkeita. Mutta tiedätkö näiden eron? Jos näet ilmaisun, että kauppa myy kodintavaroita, tiedätkö tarkalleen, mitä odottaa? Ja kuinka voit erottaa nämä kaksi toisistaan? Hämmennystä lisää se tosiasia, että monet kaupat tarjoavat huonekaluja, tuotteita kodin sisustamiseen ja hyödyllisiä tuotteita kotiisi ja myyvät sekä kodintavaroita että kotitaloustarvikkeita. Tämän takia me SuomiArvosteluissa ajattelimme, että voisi olla hyödyllistä tarjota osoitus siitä, mikä sopii mihinkin kategoriaan. Joten sinä kuluttajana voit aina tietää, mitä odottaa tietystä kaupasta!

Kodintavarat

Kodintavarakaupat ovat kauppoja, jotka myyvät suurempia tuotteita kotiisi. Näitä esineitä ei voida liikutella ja kantaa helposti toiseen paikkaan. Niillä on useimmiten kiinteä paikka kotonasi. Tämä kategoria sisältää kauppoja, jotka myyvät sänkyjä ja patjoja kuten Mattress Man ja MattressNextDay, Hyde & Sleep ja Mattress Online. Mutta se sisältää myös kaupat, jotka myyvät huonekaluja kuten The Sofa Company, Sofas and Stuff. Jotkut yritykset keskittyvät erityiseen materiaaliin tai erityiseen tuotantotapaan. Esimerkkejä tästä ovat Wood and Beyond, Oak Furniture Solutions, Wedgewood, Canterburys Leather Sofas ja The White Company. Tähän kategoriaan kuuluvat myös yritykset, jotka keskittyvät elektroniikkaan kuten esimerkiksi Conrad Electronics. Ne kattavat valot kuten Lights4Fun, mutta keskittyvät myös kaikenlaisiin laitteisiin, jotka käyttävät sähköä. Kodintavarat tarkoittavat myös keittiöyrityksiä, jotka keskittyvät sekä pienempiin keittiöasioihin kuten aterimiin että suurempiin laitteiisiin kuten jääkaappeihin, pakastimiin, sekoittimiin, mikroaaltouuneihin ja pesukoneisiin ja kuivausrumpuihin. Kaupat, jotka tarjoavat näitä ovat esimerkiksi Sanctuary Bathrooms. Ja tietysti löydät yrityksiä, jotka myyvät paljon erilaisia asioita kuten Ideal World, House of Fraser ja Furntastic. Ja tämä kategoria sisältää suuremmat varastointiratkaisut kuten kirjahyllyt, sivupöydät, vaatekaapit ja monet muut suuremmat huonekalut.

Kotitalous

Toisin kuin kodintavara, kotitaloustoimittajat keskittyvät kodin pienempiin asioihin. Yleisin ja hyvin tunnettu esimerkki tästä ovat liinat ja muut tekstiilit. Käsipyyhkeet, teepyyhkeet, lakanat ja rantapyyhkeet sopivat kaikki tähän kategoriaan. Kaupat, jotka tarjoavat näitä asioita ovat The Towel Shop, The Woolroom ja Terry's Fabrics. Mutta se sisältää myös tuotteita kodin sisustukeen, keittiöaterimia, kattiloita, paistinpannuja, tuotteita leipomiseen ja jopa pienempiä laitteita kuten sekoittimia ja kahvinkeittimiä. Vaikka Wegdwoodin huonekalut kuuluvat kodintavaraan, sen lasiesineet, kupit, teesarjat, lautaset ja muut astiasarjat sisältyvät kotitalouteen. Ja kotitalous kattaa ruokakaupat kuten Tesco Groceries. Tämä on siis kategoria, jota sinun tulisi katsoa löytääksesi pienempiä esineitä kotiisi.

Ero on häilyvä

Jotkut yritykset ovat näiden kahden kategorian välissä. Mihin kategoriaan laittaisit esimerkiksi kaupan, joka tarjoaa sälekaihtimia kuten Blinds Direct Online tai Direct Blinds? Entä verhot Woodyatt Curtainsilta? Ja jotkut kaupat, jotka myyvät sekä sänkyjä että kotitalouden lakanoita. Myönnämme, että näiden kahden ero on häilyvää, mutta ohje, jonka voimme antaa sinulle, on että suuremmat laitteet ja huonekalut kuuluvat kodintavaroihin ja pienemmät asiat, joita käytät kodissasi, kuuluvat kotitalouteen.

There are many shops that sell homeware or houshold items. But do you know the difference? If you see an indication that a shop sells homeware, do you know exactly what to expect? And how can you tell the two apart? The confusion is amplified by the fact that many shops that offer furniture, home décor and useful items for in and around your house sell both homeware and household items. Therefore we from BritainReviews thought it might be useful to provide an indication of which kind of items belong to which category. So you as a costumer always know what to expect in a certain shop!

Photo: Mitch Bennett

Lisää