Aktiivisuudella Autuuteen

Aktiivisuudella Autuuteen

Aikaisemmissa blogijulkaisuissa kerrottiin onnellisuudesta ja terveydestä, mutta joskus on vain parempi hypätä moottoripyörän selkään ja oppia kyydin varrella. Näin tein Koh Samuilla, Thaimaassa vuonna 2016. Opin ajamaan moottoripyörää ja vieläpä erinomaisesti. Mikäli asiasta vaan puhuu, eikä täytä arkoituksiaan oikealla toiminnalla, niin ne jäävät tavallaan vajaiksi.

Aktiivinen elämäntapa - täynnä liekkiä

Miksi tuli on lämmintä, peräti kuumaa? Miksi sinä olet lämmin ja sydämesi lyö aktiivisesti? Eikö silloin ole toivottavaa, että pysyy lämpimänä takkatulen äärellä ja että sydämesi jatkaa lyömistään? Sen vastakohtana olisi kylmyys ja kuolema. Vastaavasti tätä vertausta hyödyntäen voidaan sanoa, että elämän kuuluu olla aktiivinen. Epäaktiivisuus johtaa rappioon ja turmioon - tai ainakin liikakiloihin. Epäaktiivisuus siivoamisessa johtaa sotkuun. Siksi on suotavaa palaa intohimolla kuin liekki - tämä liekki muuttaa ensiksi lähellä olevan materian lämpimäksi ja muovattavaksi! Kynttilöitä on aina hyvä olla muistuttamaan siitä, siksi esimerkiksi täältä saa parhaimmat ja rakkaudella tehdyt kynttilät.

Miten aloittaa päivä?

Kun menee nukkumaan, niin jopa unissakin voi olla tietoinen. Kun herää, niin on takuulla tietoinen. Eikö se kerro mielen aktiivisuudesta? Eikö se kerro, että elämä itsessään on ikuista ja sinä voit määrittää sen, kuinka suurella liekillä poltatkaan sitä? Siksi kannattaa nousta sängystä ylös suurella tarmolla ja innolla ikään kuin täynnä elämää - liekkiä - olevat lapset jouluaattona tutkimaan saamiaan lahjojaan. Aamulla kokemus on opettanut, että kannattaa tehdä seuraavaa:

  • Aamutreeni. Tutkitusti ihmisen keho on rentoutunein ja notkeimmillaan herätessä. Siksi olisi hyvä idea tehdä jotain fyysistä aktiviteettiä tai treeniä. Se toimii myös erinomaisena aamuherättäjänä, että jaksaa loppäpäivän mennä hyvillä mielin.

  • Aloita tekemään asia, joka vaivaa eniten. Meillä kaikissa on mielessä jotain, mikä jää vaivaamaan. Aloita aamu paneutumalla siihen kaikista aktiivisemmin, niin usein huomaamme, että ongelmamme eivät olekaan niin suuria kuin me kuvittelemme niiden olevan. Kun päivän suurin asia on tehty, niin se luo onnistumisen ja saavuttamisen tunnetta.
  • Syö tai juo jotain… aktiivisesti. Mikäli (pätkä)paastoat aamulla, niin se ei estä juomasta isoa lasillista kylmää vettä, kahvia tai teetä. Teehen voi lisätä kaikenlaisia erikoisteelaatuja ja kuivattuja yrttejä ja niillä jokaisella on omat hyveensä ja etunsa, joilla päivän valloittaminen on helpompaa. Jos et paastoa, niin muhkea munakas yrteillä varmasti antaa aamua varten tarmoa lähteä maailman valloittamiseen.

Aika on tärkein valtti

Mitä kypsemmäksi varttuu, sen vähemmän tuntuu olevan aikaa tehdä asioita. Mutta mitä viisaammaksi tulee, niin sen enemmän ymmärtää käyttää aikaa viisaasti ja myös aktiivisesti. Kannattaa tutkia, mihin menee kaikista eniten aikaa hukkaan. Esimerkiksi Facebookia selaamalla menee helposti jopa puolitoistakin tuntia kohmeessa johonkin typerään. Toisaalta voi löytyä luppoaikaa yllättävistäkin paikoista ja kohteista, kuten allekirjoittanut Onnibussissa jatkamassa tämän blogijulkaisun kirjoittamista.

Salaisuus on pitää itsensä kiireisenä, koska vuorokaudessa on noin 16 tuntia. Pitää opetella mestaroimaan aika, kyntämään sitä viisaasti. Siten avautuu suurempi vapaus toimia, siksi kannattaa tehdä jo tänään se, jonka voisi tehdä huomenna. Kun on aktiivinen, niin huomaakin, kuinka yllättävän vähän onkin aikaa käytettävissään. Toisaalta viisaasti hyödyntämällä pääsee suuruuteen ja mahtavuuteen asti, esimerkiksi harjoittamalla kitaran soittoa 1000 tuntia niin hallitsee sen sitten varsin hyvin puhumattakaan kaikkea muusta oheishyödyllisestä, mitä tulee sen myötä, kuten oma bändi, keikat ja fanit. Uskotko todella, että olet jo oppinut kaiken, mitä tarvitsee tietää? Uskotko todella, että elämäsi ei ole mitään suurempaa kuin Netflixin katselua?

Tässä muutamia vinkkejä, kuinka saada aikaa järjestykseen. Näitä opettelemalla oppii nopeammin kuin minä vuosissa.

  • Kehitä keskittymiskykyäsi. Mikäli 10 minuutin välein ravaa sosiaalisessa mediassa, niin menee takuulla aikaa hukkaan. Toisaalta, jos keskittyy tehtävään ikään kuin purkaisi pommia, niin se on aina ihmeellistä, kuinka paljon saa aikaiseksi kovalla intensiteetillä ja keskittymiskyvyllä. Keskittymiskyky ja se, missä on huomio on se, mikä saa ideat kasvamaan.

  • Tarkkaile aikaa, ole tietoinen siitä, miten käytät sitä ja mihin se menee. Kun mittaat ajan, niin pystyt oikeasti tekemään jotain sille. Sen jälkeen voit oikeasti määrittää, mihin asioihin käytät aikaa.

Eiköhän näillä eväillä kesästä tule aktiivinen, jolloin kesä jatkuu vielä pitkään mielessä. Sille on syynsä, miksi meillä on kaksi jalkaa, kättä ja terävä mieli asioiden luomiseksi ja hiomiseksi.

Lisää